Jenny bloggar (!)

Hellu! Nu kör lila jag ett inlägg här,, ofc om lille Raini! <3

Jao... Idag har jag då ridit han. Och det gick ju hyfsat typ.. bättre än igår iaf. SEN så hoppade dressyrexperten Johanna cpskadadsson upp och han knäckte ryggen, för hon va för fet... Hehhe nä ente rktigt.. Hon ska ju alltid va så jävla bra på dressyr så då gick hansåklart perfekt och innan skulle man´dra´ cp mycke i han för att han skulle gå på tygeln fast efter johanna behandlingen så kunde man rida han normalt. bara lite extra stöd. Men ja e SUPER nöjd med min lilla bääääbisregnbåge..

TACKAvet ja HOPPNING!!!!

De e typ as bra för johanna hjälper mig att knäcka ryggen på min häst=dressyr och jag hjälper henne med knäpplotta i hoppningen. Hon går bra nu menni skulle se innan... ja säjjer bara hjälp....

jajja nuska jag gå ut o mocka och sen tvingar mongoungen mig att rida lotte pott.

Hoppasn ni gilla mitt lilla inlägg, tycker ni jag borde skaffa blogg? ja e ju så bäst!

// Jenny den coole ( och rainbow <3 )


Tja tja bloggen :)

SJuk i dag igen. Kanske ska ta efter Jenny ändån och prova KanJang? I går släppte vi ihop Lotta och Rainbow i alla fall Dom tycker verkligen om varandra och går tillsammans. Nu när Nemo är i väg så går Lukas och Borah tillsammans och Lotta och Rainbow. Bilderna nedan tog Jenny innan i dag :)


HISS



Världen snyggaste matchning på schabrak och huva. Jättesnyggt!
Schabrak från Anna Scarparti. Finns på www.tophorse.se för 749:-

HISS



Världen snyggaste matchning på schabrak och huva. Jättesnyggt!
Schabrak från Anna Scarparti. Finns på www.tophorse.se för 749:-

LOVE <3


Nemo

NU har en häst kommit och en häst åkt. Nemo är nu hos Camilla Öberg. Det är sjukt, han har inte blivit lastad detta året och han bara gick rätt in utan att ens stanna upp och titta! Fast under resan så gunga det väldigt i transporten och han sprakade i väggarna. Tack gode gud för transportskydd! Lille LUkas va med som sällskap.När vi kom fram lastade vi av honom och sen ledde mamma honom runt lite på stallplanen för att sträcka på benen/kolla runt. Han va riktigt på tårna och kasta sig för minsta lilla. Han fick en jättestor och fin box som han säkert kommer trivas galant i. Han fick såklart komma ut senare så fort dom bytat några hästar så han kunde gå i en egen hage. Mamma ville inet släppa honom med andra för det är ju himla onödigt om han skadar sig när han är där för utbildning. Han fick stå i dag och vänja sig så skulle Camilla börja med honom i morgon. När Camilla ridit Nemo en vecka eller 2 så ska vi komma dit och se på när hon rider honom och sen sak jag rida honom för Camilla. Hoppas att han blir riktigt bra nu så han kan komma ut och visa upp sig på tävlingsbanorna, för snygg är han med en fantastisk gång!

    

Godmorgon

Förkyld som fan. Helvete! Nu ska jag gå ut och rykta Nemo och sen åker vi med honom.

Godmorgon

Förkyld som fan. Helvete! Nu ska jag gå ut och rykta Nemo och sen åker vi med honom.

Söndagen

I morgon förmiddag kör vi Nemo till Stall Öberg där han ska stå ca en månad för utbildning av en mycket duktig ryttare. Hon tävlar upp till och med 1.55 hoppning. Jag är jäkligt förkyld igen så i morgon ska jag hälla i mig Kan Jan g oh testa det. Blir första gången. Någon som har testat det och kan säga nåt om den? Hade varit supper :) Ska fixa Nemo superfin i morgon. Rykta honom ordentligt, så han blir glänsande (fast till det behövs inte mycket rykt) och sen sak han ha sitt fina bruna fleecetäcke med ljusblå kant och matchande grimma och svarta transportskydd. Nu har jag även fått tvättat mina hoppschabrak så nu är all utrustning till hoppningen putsad och fin, bara dressyrschabrakerna och dressyrsadlen kvar nu! Nu sak jag kolla klart på Smartare än en femteklassarne, Bye bye so longe!




Rainbow :)

Nu är sötisen installerad i sin nya box. När han kom fick han stå inne i boxen med Peja för att vänja sig både vid henne och vid nya miljön. Medan shan gjorde det gick vi in och fika med säljarna och skreev på papper och sånt. sen fick han komma ut i hagen. Han gick på ridbanan och Peja i hagen utanför. Lotta som alltid är så himla sur på alla hästar var supernsäll och tyckte så mycket om honom direkt. Kul! Sen promenerade/betae Jenny och jag Lotta och Rainbow lite. Vi släppte ut Lukas i hagen med Lotta alltså hagen bredvid Rainbow och han började springa utanför och bockade mot honom och hade slickade öron och visade tänderna. Då sprang lilla Lotta och schasade undan honom från Rainbow. Sen bet Lukas honom mellan trådarna och då slog Rainbow ut med frambenet och fastnade i mellantråden. Som tur va skadade han sig inte. Jävla hästakräk ;)

2 bilder från i dag. Fottade av stolta hästägaren Jenny. Hoppas det va ok att jag tog bilderna, syster! Och grattis till en mycket fin häst :D




DISS



De här skydden är ju så grymt fula. Trodde inte ens det fanns senskydd som bakskydd. Det är inte senskydd utan det är bara liknande fast för bakbenen. Riktigt fula i alla fall.

NY HÄST!

I dag kommer en ny häst! Det är Jenny som har fått en D-ponny på grund av att hon är på tok förstor på lille Lukas. Det är en apaloosa, valack, född 2001 och 148 cm. Han tävlar LA dressyr, LA hoppning och en- stjärnig fälttävlan. Har inte velat säga någonting om att vi letade häst och sånt innan allt va bestämt med den hästen vi skulle ha men nu i dag, den 27 April 2012 äger vi vår 5:e häst :)

Rainbow heter han och här är två bilder på honom :)









DISS



Detta schabraket tycker jag va sjukt fult. Det va rätt okej med själva schabraket men fy tusan för schabrak med fickor! Förstör ju hela schabraket ju!

Såg detta på www.horsemeup.se för hela 999:-


Hur rätt!!!!

Superduperspecial så klart!

21 april 2012

Igår råkade Anna passera förbi en affär som sålde ridsportsprylar, bara råkade, och hon bara råkade slinka in och handla lite. Det gick tydligen bara på två tusen. Det lät som om jag skulle vara glad över det.

Är det inte märkligt att det behövs så ofantligt mycket prylar bara för att kunna sköta och rida en häst? Dessutom, som lök på laxen, så måste varenda jäkla pryl vara specialgjord på något sätt, och eftersom den är special, så är den så klart dessutom snordyr.

Världens rikaste hästmänniska måste vara han som tillverkar hovkratsar. Det är bara en böjd järnbit med ett handtag i ena änden. Denna simpla pryl kostar allt mellan trettio och hundra kronor i en ridsportsbutik. Jag skulle bli mycket förvånad om tillverkningskostnaden för en hovkrats överstiger en krona.

När jag ser hur mycket prylar som ni hästmänniskor verkar behöva för att rida och sköta om en häst, så blir jag oerhört förvånad över hur det där djuret har kunnat överleva i tiotusen år innan Gud uppfann hästtjejerna! Hur i hela världen har hästen överlevt utan all svindyr specialmat och alla specialprodukter? Varför har inte varenda häst frusit ihjäl under de tiotusen vintrar som de stod ute dygnet runt, utan ett svindyrt specialtäcke?

Jag minns barndomens indianfilmer, minns ni dem? Hur indianerna stormade fram över prärien i full galopp med cowboysarna jagandes efter. Indianerna var halvnakna, endast iklädda små höftskynken, och allt de hade mellan sig själva och hästen var en vackert mönstrad filt. Så här i efterhand, i vuxen ålder, så funderar jag på om det var just därför som de skrek så mycket medan de red?

Jag tror inte att indianernas hästar åt specialmat med ett töntigt engelskt namn typ ”explosive”, ”muscle” eller ”hot mix”. Dessutom så är jag helt säker på att indianerna red sina hästar utan några speciella ridbyxor som har en trekvarts-tvinnad specialsöm i konstgjort sälskinn runt vänster smalben för att underlätta för ryttare som har hästar som gärna drar åt höger i den förvända galoppen.

Jag tror inte ens att den moderna hästen skulle dö om man av misstag skulle råka tvätta den med ett specialschampo för mörkbrun häst, även om nu hästen ifråga faktiskt är ljusbrun. Det är en sådan uppsjö av hästprylar, och jag tror att de flesta faktiskt är helt totalt onödiga. Det är inte för hästens behov som alla de här prylarna finns, det är för ert eget behov av att köpa dem, och att äga dem.

Det kan inte vara så att ni hästägare faktiskt gärna vill att allting runt era hästar skall vara superspeciellt och extra dyrt? Det kan inte vara så att det känns lite bra i själen när man kan visa upp sina fina, dyra prylar eller när man kan säga att min häst minsann bara kan äta ett svindyrt specialfoder? Jag är en bra hästägare, jag tar hand om min häst. Se bara vilka dyra prylar jag har!

Jag tror faktiskt att lite indianridning skulle göra er gott. Ni borde göra som indianerna och rida runt i manegen med ett höftskynke och en filt mellan er och hästen. Vid närmare eftertanke så hade det dessutom blivit bra mycket roligare för mig att åka med till stallet och titta på om ni red på på det viset.


Tagen från Havrepappan.


Puts, puts, puts, puts

Nu har jag putsat Lottas båda träns, hennes hoppsadel, stigläder och magplattan och tvättat stigbyglar och betten. Nemo åkte inte till utbildning i dag då det blivit nåt missförstånd med den adnra hästen som skulle hem i dag så hon har inte plats för honom förren på söndag. Så på söndag ska han åka i väg :) Nu är man ledig lördag, söndag, måndag och tisdag alltså långhelg! Senare i kväll ska ni få en bildbom på Pejan från dressyrtävlingen i Mars.

Putsar kväll!

Hejsan! Måste bara berätta en sak som hände i morse. Vi tar alltid bussen klockan 8.00 men så i morse kom vi dit 7.55 och stod där och väntade och väntade på den. Den brukar alltid vara där nr vi kommer redan. Klockan blev 5 över, 10 över och kvart över. Ingen buss. Jag va tvungen att va på skolan 8.25 eftersom NP började 8.30. Klockan blev 8.25 och ingen bussjävel. Då ringde Jennys mobil och sne sa hon att bussen inte hade kört till den sista hållplatsen (den vi stod vid) så den kom inte. Då cyklade Jenny och jag hem den korta biten igen och släppte ut hästarna och lite sånt. Nästa buss gick lixsom inte förren 9.08. Den bussen kom i alla fall men när den skulle starta så funkade den inte så den körde inte därifrån fören 9.15 och jag va inte framme vid skolan förren 9.30 - 20 minuter kvar av provtiden på 2 timmar. Som tur va fick jag sitta kvar när de andra var klara och skriva hela tiden ut :)

I dag ska Peja få vila. Eftersom hon alltid vilar på tisdagar och på tisdag ska vi på hopptävling så därför får hon vila i dag i stället så hoppar jag henne i morgon. I stället håller jag nu på att putsa all Lottas utrustning: 2 träns, en dressyrsadel, en hoppsadel, dressyrgjorden ska tvättas, hopplattan smörjas, mina stövlar, schabraken ska tvättas osv. Det blir min fredagskväll aktivering!


HISS




Pikeur kavaj, 1995:-

Supersnygg figursydd kavaj med snygga detaljer. Jättefin tycker jag!

Godmorgon

Nu ut och ge hästarna sen drar jag till skolan. Tagga nationella!


Dagens ridpass

I dag red vi ut på grusvägarna i ca 25 minuter. Hon va riktigt pigg ovh blev rädd för några hundar som gick bakom oss, en grop och lite annat superfarligt :) Efter framskrittning travade hon i låg form och sen började vi galoppera. När hon va ordentligt uppvärmd hade jag kommit ut på en lång bit grusväg (ca 1 km). Där galopeprade vi hela vägen och de första 500 meterna skulle hon galoppera 4 språng, sen bryta av, trava 4 steg, galoppfattning, galoppera 4 dprång, trav 4 steg och så vidare. det gjorde vi 500 meter ungefär hela tiden. Och vid varannan galoppfattning skulle hon fatta höger galopp och vid varannan vänster. det gick jättebra men sen blev hon så tagagd så jag lät henne bara gå. Sedan travade ja av henne ca 300 meter och sen skrittade resten hem. När vi kom hem va Lotta lika pigg fortfarane, ha ha. Jag borstade av henne, la liniment på benen, strechade halsen åt sidorna och neråt och alla 4 benen. Mycket nöjd över min piggelin i dag!


No rubrik

Nu kollar jag på Lyxfällan, riktigt roligt att skratta åt dom. Jag menar, hur dumma i huvet får vuxna människor va!? Sjukt. I morgon har vi det sista (puh) nationella provet i engelska. Det är i en timme och 20 minuter som provtiden är och när den är slut så slutar vi. Så i morgon börjar jag 8.30 och slutar 9.50. Passar perfket för då har jag riktigt ordentligt med tid att bygga bana och hoppa på Lillgården. Hoppas bara att banan har torkat upp för nu när det regnat så mycket är den väldigt tung. Också säger dom att underlaget på banan är som bäst när det har regnat mycket. Nu ska jag skriva Dagens ridpass och göra nåt tidsinställt då jag inte kommer ha tid att blogga när jag kommer hem. Då blir det direkt ut till hästen! :)


Hemma

Hello! Satt på Hemkunskap lektion och Lotta (inte hästen Lotta utan min HK-lärare) babbla på som fan om konsumenträtt, öppet köp, reklamation och bla bla bla bla. Till på köpet gjorde vi olika saftsoppor och krämer vilket va det äckligaste jag nånsin ätit. Usch! Sen medans hon babbla så kolla jag på klockan och såg att det va 3 minuter tills bussen går och det går bara en i timmen. Panik! Rafsa i hop mina saker, satte in tallriken i diskmaskinen och sen träna löp till skåpet och ta mina saker. Och nu har min fot somnat. Great! Ska i alla fall ut i stallet snart och mocka, år dock se om jag rider då det är riktigt trist väder ute, men om jag gör det ska vi rida ut. I morgon åker 5-åringen i väg till Stall Öberg för utbildning och tillridning. Sen om han blir ridbar igen så kanske jag tar honom och Lotta får vandra vidare till nästa ryttare :) Vi hörs senare mina vänner! :)
Lite nya bilder på Lotta :)



Unversums finste svans! Det finaste på henne ha ha;)


Nya karenstider

De här karenstiderna kommer att börja gälla om knappt en vecka.



96 timmars karens gäller från den 1 maj 2012 för dessa produkter:
Acetatmischung (Hälsa & Helhet AB)
AMC Isbalsam (Acute Medic Company of Sweden)
Arnika gel (Eclipse Biofarmab)
Arnika (Eclipse Biofarmab)
Bio Bee Natursalva (Bio Bee Natursalva AB)
Bioflog (Eclipse Biofarmab)
B.S. Double (Pharmacare Nova Oy)
Cai-Pan Liniment (Cai Pan AB)
Cool Spray (Hälsa & Helhet AB)
Dr. Schaette Balsam (Hälsa & Helhet)
Eclipse M.R.S ointment (Eclipse Biofarmab)
Equie-Arnicagel (Simplus AB)
Equie-Kylgel (Simplus AB)
Greenes Solution (SIUL Power)
Kamfersalva (Pharmaxim AB)
Liniment Blue (Eclipse Biofarmab)
Magic Ice (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Blue Lotion (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Herbal Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Strong (Pharmacare Nova Oy)
Racing Liniment (Emin Svenska AB)
Radital kylgelé (Trikem AB)
Radital liniment f. hästar (Trikem AB)
Radital värmesalva f. hästar (Trikem AB)
Speedway Leg Paint (SIUL Power)
Superbra Hästsalva (Hälsingehonung)
Vegebom Balm Horse (Firma Finn P. Möller)
Vegebom Veterinaire Export (Firma Finn P. Möller)
Vetriderm K-Hex Spray (Bayer HealthCare)
Vetriderm Sensitive Spray (Bayer HealthCare)
X-liniment (Tord Ohlsson, Bergsjö)



Jag tycker det är både bra och dåligt. Mest dåligt. Tycker inte man behöver karens på liniment och arnika till exempel, de andra har jag inte bra koll på vad det är för något. Själv använder jag Liniment Blue i förebyggande syfte efter träning och innan tävling. Jag tar alltid det på hennes ben kvällen innan tävlingen. Varför ska det vara karens på liniment, fattar faktiskt inte det och tycker det är skit! Ska man förbereda sig inför tävling med liniment nu måste man ta det 4 dagar innan och va FAAAN hjälper det då! Fy bubblan va arg jag blev!





På förpakningen står det även: Använd som förebyggande syfte inför träning och tävling.



HISS



Svettäcke från Hööks "Go For Gold", 199:-

Det här svettäcket blev jag störtförtjust i. Jättesnyggt och sen är det super duper smart att ha det i hagen under dagen på sommaren. Det värmer inte ett dugg utan hästen kan lika gärna va utan, men det skyddar mot flugor och instekter. Skitsmart ju. Sen va det ett grymt bra pris på det också. Kanske ska¨inhandlas innan sommaren? :)

DISS

Viste ni att det fanns silikonband till flätning av hästmanar i färger och inte bara i svart och vit? Riktigt fult tycker jag, man vill ju ha band som är samma färg om hästens. I alla fall jag....

         

Tja muppar :)

Uppe i TID i dag för en gångs skull, alltså 7.05, men mamma gav pållarna innan hon åkte till jobb. Nu har jag knaprat i mig några knäckebröd så nu bär det av till skolan!


Lotta får stå för morgonbilden :) Ursäkta att den är så suddig men den kamerna är inte bra på att ta bilder i rörelse.


Dagens ridpass

Följde schemat! red till Lillgården för ett dressyrpass. Va jättetaggad eftersom hon varit som en dröm på sistone. VA supertaggad dit, men lite dämpad entusiasm på vägen hem. För det första hade det regnat hela natten och dagen så banan va riktig djup och tung att gå i. Så jag förtsår om hon inte kunde at i lika mycket som sist då det va jobbigt att gå där. Sen va där 2 flamsiga tjejer, lite yngre än jag, som tramsade hela tiden och skrek och sprang omkring och va jävligt störiga. Pejan tycke såklart inte om det vilket gjorde att hon blev ännu jobbigare. Men i alla fall, tilbaka till ridpasset. Blev mest galopp i dag då hon tydligen tyckte det va lättare än trav. Pejan bestämmer :) Gjorde massa galopp-halt, förvänd galopp och galoppskänkelvikningar. Såååå underbar hon är i galoppskäkelvikningarna nu. Gud! Fast sen tyckte hon dom blev lite jobbiga och bockade ur sig dom, så när hon gjorde det igen utan att bocka så slutade jag med dom. Sen gjorde jag lite skänkelvikningar och öppnor i trav och travade på en volt innan jag la ner henne och skrittade hem igen. Red inte mer än 20 minuter på banan. Hon va riktigt fin i skritten i dag också, vilket hon annars brukar vara väldigt jobbig i.

Lagom charmig bild på min älskling <3


Ha ha

Gå in på www.hamreridsport.se och lyssna!

Grymt snygg outfit!

   











Jippsi :D

Vet ni vad? Nu bloggar jag från min egen data igen. Den är (äntligen) lagad efter sisådär 3 år. Så nu blir det bilder igen förhoppningsvis. Bara svårt att få tag på fotograf jue ;) I dag på idrotten hade vi judo, och i slutet nr vi hade gått igenom alal greppen så körde vi match killarna för sig och tjejerna för sig. Och vem vann av tjejerna? Jo jag så klart ;) Så akta er för mig, ha ha! I dag hade Lotta vilodag med promenad, vilket hon alltid har på tisdagar. I morgon kör vi ett dressyrpass eftersom det är Onsdag. Följer schemat stenhårt denna vecka! Så i dag har jag inte mycket att skriva om annat än att jag har en snarkande katt (jo det är sant) bredvid mig. Så nu ska jag sluta babbla och göra nåt vettig, t.ex fixa tidsinställda tills i morgon. Bye bye kära läsare!
Bildbomb på Lotten <3


Gårdagens ridpass - 23/4 -12

I går red vi ut en liten kortis. Cirka 30 minuter. Peja hade stått dagen innan så hon va jäkligt pigg. Hon blev rädd för allting, slängde sig, dampade loss och allt sånt. Så sen lät jag henne galoppera runt et fält och en bit på en grusväg ca 500 meter. (så mycket vi nu galopperade, hon blev livrädd för en tjock gren på marken eller en grop och tvärnitade). Sen vart det liite bättre. Sen skrittade vi ett tag och sen skulle jag trava av henne en längre sträcka eftersom hon stått dagen innan och sen galopperat i full fart en bit. Vi travade där lugnt och fint (hmm) och jag böjde mig fram lite extra för att hon skulle komma ner med nosen ända i baken. Då tvärnitar Peja och vänder 180 grader så jag gör en snygg volt över huvudet och landar på axlen. Tack för den Lotta! Men jag sak väl inte klaga? Jag har haft Peja i snart 2 år och det va andra gången jag trillade av henne.


Så här snäll är hon inte alltid!

HISS

     

 

De här ridbyxerna, även dem från Go For Gold, är döläckra! Har aldrig gillat jeansridbyxer men de här va så sjut snygga. och det är de vita sömmarna som gör det. Från 549:-. Man kanske skulle införskaffa sig ett par?


DISS

 

Den här grimman från Hööks nya collektion Go For Gold tyckte jag inte alls om. Inte snyggt med alla dem flaggorna och ser trist ut. Kostar 59:- vilket i och för sig är ett mycket bra pris för en grimma. Eller vad tycker ni?


HEJ!

Nu är jag inne för dan, är klar i stallet med ströning och ridning. Efter skolan åkte jag ju till Hööks för att byta ridksorna till en mindre storlek. Kom även lite annat välbehövligt med hem också!

       

Någon smart?

Någon som fattar vad den här bettejpen ska vara till för?


Beskrivning och bild

 

BETTEJP LATEX SEALTEX

Bettejp i latex.
Kan även användas som linda.
En produkt helt i latex vilket inte består inte av väv eller nät som annars blir igensatt av lera och smuts.
Påverkas inte och drar inte åt sig vatten.
Latextejpen lindas och fästs sedan genom att pressa slutänden på det omlindade området.
Självhäftande yta mot yta.
Latextejpen kommer rullad i en tygremsa. Denna remsa skall inte användas utan är bara till för förvaring.
Pris: 199:-


LYX vs BUDGET

                                    

               LYX                                       vs                               BUDGET

 

LYX: Eskadron, 239:-

BUDGET: Showmaster, 99:-

 

Jag tycker att de här bootsen är väldigt lika. det är samma material och samma utformning. Ändå skiljer det så pass mycket i pris. Det är ju bara för att där står eskadron på Lyxen, man betalar ju för att visa att man köper märkessaker. Jag tycker det går lika bra med dem från showmaster, dock tror jag att Lyxen håller något bättre.
Vilka skulle ni valt och varför?


Godis till hästen - du blir garanterat uppskattad!

Ingredienser:

1 äpple

Havregryn

Morot

Knäckebröd

Sirap



Så här gör du:

Skär av översta delen på äpplet så det bir som ett lock. Gröp ur innehållet. Riv moroten och blanda detta med äppleurgröpningen. Smula ner knäckebrödet och häll på lite sirap. Blanda och lägg ner det i det urgröpta äpplet. Lägg på locket. Klart!



          


Jag är med!

 

Är med i en tävling på www.pownieskvaller.blogg.se


HISS

    

 

Hiss till de här schabraken. De är så himla snygga, speciellt det grå/lila. HISS!

Finns på Charlies ridsport för 599:-


Frågestunden

                             G L Ö M  I N T E  B O R T  F R Å G E S T U N D E N ! ! ! !


Bad update

I dag har varit en städ och ute dag. Mockat till 3 av 4 pållar, vägt upp morgonhösilage tills i morgon och sånt. Sen va vi även och tittade på en soffa som vi eventuellt skulle köpt, men den va sliten så vi strunta i det. Vi får fortsätta leta och sen är det ju så kul att kolla på annonser om begagnade saker :) Tycker i alla fall jag. Fast det är ju inte alltid seriösa. Vi ahde ju bestämmt att vi skulle köpa den racesafe västen och vi hade fått hennes kontonummer för att sätta in pengarna och allt och dagen efter skickar hon ett mejl där det står: Tack för visat intresse men vi avstår affären med dig. Jag blir så jävla galen på sånna människor. Lotta fick ledigt i dag då det har regnat hela dagen.

I morgon har vi halvstudiedag och går 8.30 - 12.00. Efter det ska jag åka till Hööks och byta ridskorna till en mindre storlek och även köpa lite andra saker. Visar vad jag har köpt i morgon. Nu har jag precis duschat och håller på att handtvätta några schabrak då tvättmaskinen är sönder och jag har inget rent alls. Vill ju inte att hon ska få skavsår. Ny maskin kommer i veckan.

Nästa tävlingar blir en hopptävling i Ödåkra RS den 1/5. LC och LB.
Dressyrtävling i Staffanstorp RF den 5/5. LB:1 och LA:1

Nu sak jag fixa lite tidsinställda till er. Den kommande veckan ska jag följa schemat till punkt och pricka. Alltså uteritt med intervallträning i morgon.




Dagen i dag!

* Mocka extra nogrannt, tvätta krubba, sopa ner spindelväv

* Städa upp i sadlekammaren

* Rida ut med Lotta

* Plugga SO

* Kanske åka till Hööks och byta ridskorna till en storlek mindre då de här va för stora

* Städa på mitt rum

Så ser listan på att göra ut i dag. På måndag har vi halv studiedag så då ska jag passa på att åka till Hööks när jag ändå nästan är i stan och byta ridskorna. Sadelkammaren fick sig en uppfräschning och Lottas box lika så. Men jag red ej ut med henne utan gjorde exakt samma sak som i går, men tränade lite extra på att byta galopp över hindrena då hon inte skulle göra detta i dag. So:n palla jag bara inte med, ha ha :) I morgon sak det i alal fall bli en uteritt, det har jag lovat henne.

 

Om exakt 2 månader och 3 dagar åker vi på ridläger!!!! 24/6 - 30/6 2012











Fula hjälmen på en dressyrryttare



Den här hjälmen är så extremt ful och jag ahr dissat den innan. Jag kallar den för ankhjälmen för anka va det första jag tänkte på när jag såg den. I dag och i går när jag kolla grand prixen och kuren på TV så va där en dansk dressyrryttare som hade den här hjälmen. Då va den inte riktigt lika ful faktiskt, näst intill snygg! Passade faktiskt riktigt bra på en dressyrryttare men skulle varit extremt ful till en hoppryttare.

Förvörigt en HISS till de dressyrryttare som använder hjälm när de tävlar. Det är ju mycket säkrare och man föregår u med gott exempel för de yngre, men jag föredrar ändå hatt när man tävlar den nivån, det ser ju så mycket proffsigare och snyggare ut.

Bilden är tagen från Cheval ridsport, kostar 3999:-

Lördag

Nu är Jenny på grönt kort-kurs. De är en intensivhelg med två heldagar, både i dag och i morgon. När jag tog grönt kort hade jag 2 veckor på mig att träna men jenny har bara en kväll, eftersom dom sak skriva provet redan i morgon. Snabba tag! Jag själv har precis ätit och innan det släppt ut hästarna. Kolla ut genom fönstret för en halv timme sen och såg att Lukas hade rymmt från hagen och gick och betade på gräsmattan. Fast nu såg jag inte honm där längre så får kanske gå ut och se vart han tog vägen. Tror han är rastlös nu när inte Jenny rider honom så sen ska jag rida ut med Lotta och ska ta honom som handhäst. Vi hörs i kväll igen.


Prissänkt!

 

Den här hjälmen från Hööks är prissänkt från 549:- till 349:-. Passa på vet'ja! :)


This or That - svar

Innetävling/Utetävling

 

Dressyr/Hoppning

 

Ha en elithäst men inte få tävla pga triangelmärkt/Ha en sämre häst som jag fick tävla

 

Rida ut/Hårt pass på banan

 

Dressyrsadel/Hoppsadel - beror helt och hållet på vilken typ av ridpass det handlar om

 

Ha en egen stor anläggning med ridhus, paddock, inackoderingar/Vara veterinär - Kan inte välja!

 

Oxer/Räcke

 

Dressyrdomare/Hoppdommare


Lördagens planer

* Mocka extra nogrannt, tvätta krubba, sopa ner spindelväv

* Städa upp i sadlekammaren

* Rida ut med Lotta

* Plugga SO

* Kanske åka till Hööks och byta ridskorna till en storlek mindre då de här va för stora

* Städa på mitt rum

Nu ska jag snart lägga mig och läsa lite och sen sova. Det bästa som finns är att gå upp senast klockan 8.00 när man är ledig, om det är skola vill man sova till 12.

P.S Glöm ej ställa frågor till frågestunden. Alla som frågar får länkning :)

Dagens ridpass

I dag lekred jag litta. Slängde på bettlösa tränset, skydden och sen upp. Barbacka. kan säga att rida barbacka på Peja är som att krocka med berget. Nä, skämt åtsido men det går absolut inte att sitta stilla i traven, speciellt inte utan att hålla i manen. På grund av detta skrittade jag fram 10 minuter och sen började vi galoppera direkt. hoppade en banan på kanske 60 cm sen i slutet hopade vi 5-studs ett par gånger och sen satte jag upp ett kryss på 70 cm och ett räcke på 85 cm. fast sen kom katten feli oxh skrämde henne så det blev lite av helikopterhopp. Sen hoppade jag 70 cm utan att hålla i tyglarna för att träna balansen - vilket inte behövs kanjag säga då jag fan inte rör mig. Efter det skrittade vi av i hagen :)


Lyx vs Budget

                      

 

              LYX                       vs                         BUDGET

 

Lyx: Charlies ridsport, 299:-

Budget: Hööks Hästsport, 139:-

 

Jag tycker ärligt att budget är finare. Där är det inte så mycket läder runt om stenarna. Jag älskar de här pannbanden. Dom skulle va världens bästa och snyggaste om de fanns med brunt läder också, men fastän jag bara har brun utrsutning (fast ett svart träns ahr jag) så ska jag köpa ett sånt här pannband från Hööks i Sveriges färger :) Vilket tycker ni är snyggast?


LA:2

Hej!

Har fredagsmys med Let's dance, datan, popcorn, chips och kall oboy! Tummen upp. Har även precis skickat ett mejl till tävlingsansvariga på ridsportförbundet för att fråga om kval till de högre ponnydressyr klasserna. är så jäkla taggad på att verkligenkomma upp i klasserna och tävla LAP:1 och LA:2, men vet ej om man måste kvala först. Hon känns så mycket bättre och koncentraerar och anstränger sig MYCKET mer när jag rider de programmen än LA:1. Så de svårare går mycket bättre. Om man ej behöver kvala är mitt stora mål att starta LA:2 den 26 Maj i Klippans Ridklubb. Här är programmet: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_232/ImageVaultHandler.aspx

Ni glömmer väl inte all ridsport på TV nu i helgen. Kolla in ridsport.se för tider.

Varför lika?



De här skydden är ju jättesnygga men varför göra nästa exkat likdana som redan finns? Hööks har redan haft nästa exakt likadana marinblåa skydd läänge oh nu kommer likdana ut? Och till samma pris (tror jag)? Det ändå som typ skilljer är märket på de här. Bara annorlunda färger hade räckt och då hade ju jag köpt dom direkt, ha ha!

HISS

 

De här rundsydda remonttränset va så sjukt snyggt. Älskar pannabandet och hela tränset. HISS!

Finns på Hööks för 399:-


Dagens ridpass

I dag red jag dressyr på Lillgårdens bana. Precis när jag kom dit hade Lars harvat banan så den va som att rida på en dröm :) Skrittade fram på lång tygel rätt länge i dag eftersom hon stått två dagar. Skrittade fram 20 minuter och sen började jag trava. Hon va kanon redan från första travsteget. Hon ökade som W-O-W, lyssnade perfekt, samlade sig, skänkelvikningarna, ja allt satt perfekt! I skänkelvikningarna ställer hon perfekt åt färdriktningen, bra övertramp med längre steg och korsar perfekt. Efter uppvärmningen red vi igenom LAP:1 programmet. Första inridningen är i galopp och sen halt direkt. Hon är sååå underbart duktig på det så det är inte klokt. Älskade Lotten <3 Sen skrittade vi lite till och sen red vi igenom LA:1 programmet. Jag tycker att ju svårare programmet är, dessto bättre går hon. I LA:1 så ansträngde hon sig inte alls lika mycket som i LAP:1 programmet där hon verkligen ansträngde sig och fick till varje rörelse perfekt. Sen i slutet fortsatte vi träna början till galopppiruett, hon klarar det nääästan. Hon behöver bara stå stilla lite mer i spränget så hon får till en lite mindre volt. sen galopperade vi i höger varv och gjorde galoppskäkelvikning över diagonalen. Den var även den riktigt bra, den bästa galoppskänkelvikningen hon gjort faktiskt. Efter det travade jag av henne i ca 5 minuter innan vi skrittade hem. Hemma fick hon massor av godis, liniment på benen och streching! Önskar så att jag hade bilder från detta passet men min data är sönder igen så nu är den på lagning för andra gången på en vecka. Lite dåligt....

 


Hej!

I dag har jag varit med om det bästa passet ever. Kommer leva på det i 3 år typ. Skriver mer om Dagens ridpass senare.

I dag när jag kom hem låg en litet häfte från Hööks på bordet. Där fanns ännu fler nyheter (världens snyggste, Hööks har verkligen lyckats i år) och så stod där att dom har 10% rabatt på hela sortimentet till och med 9 Maj. Jag sak dit i morgon efter skolan och köpa ridbyxer så något mer kommer nog slinka med. Blev förtjust i schabraket.

Lite av de nya sakerna från Hööks. Allt är to die for!


 









 

Pannbandet är det snyggste jag sett. Gud va jag vill ha det i sveriges färger.

 


Tips

 

Den här köpte jag till mamma i julas och den är så häär mega bra. Vi har satt den på en trävägg precis innan för stalldörren och där hänger: sax, pensel (till hovolja), dressyrspö, hoppspön och sporrar. När man går förbi med hästen på väg till en ridtur bara tar man det man behöver och sen när man är klar bara trycker man på den igen. Suverän i stallet. Kostar 29;. och finns på Hööks.


Coolt

De här hjärtanen har jag inte sett innan. De är hjärtan i plast som man ahr som hinderdekortion. Säljes som 3-pack och kostar då 399:- Värt det? Jag tycker verkligen inte det är värt att betala 400 spänn för 3 plastbitar, för det är ju precis vad det är. Fast det va snyggt! Hur tänker ni?

 





Finns även i blomma....

 

 


HISS

HISS till den här vågen. Den klarar upp till 20 kg, liten och smidig, perfekt att ha med på t.ex uppstallning på tävling och tydliga siffror för att vara så liten. HÅLLBAR! Vi har en själv som vi har haft i 2 år snart. Finns på Hööks för 39:-


Smart!

 

Den här skulle va hur smart som helst att hänga upp på insidan av transportdörren så hade man alla sprayflaskor, trasor, borstar, extra snoddar och sånt med sig där och samlat på ett ställe. Jättesmart tycker jag.


Hööks

När vi satt och åt i kväll vid 18.15 så sa jag till mamma att jag behövde nya ridskor och att Hööks har 20 % rea på skor nu. Så fråga hon till när och då sa jag tills i dag. Så vid 18.35 satt vi i bilen på väg till Hööks, vi va där 18.45 och hade en kvart på oss innan dom stängde. Vi fick tag i ett par som jag tycker är superbra (ett plus är att det är de billigaste också). Det va väldigt utplockat menjag har så stora fötter (41-42) så min storlek fanns kvar :) Skulle även haft ett par till jenny men dom va så himla höga i knäet så man kunde inte böja på benet, så det blev inga. Nu har jag även varit duktig och fixat tidsinställda till er, tagit disken 2 gånger, pluggat SO - andra världskriget i 1,5 timmar och bakat dubbel sats chokladmuffins. Det blev 27 stycken och heelt perfekta :) Palla inte rida i dag utan va mycket mer sugen på att bara mysa med henne. Så det blev rykt, massor av godis (för hennes del) och en promenad. Tror att hon också tyckte det va skönt. Är så sjukt sugen på dressyrtävling. även om det är skitroligt att hopap så är det dressyren som är absolut bäst. Men vill ändå ha en häst som hoppar LB då jag tycker att även en dressyrhäst ska klara LB. Sen längtar jag super mycket till utesäsongen börjar. Hon blir en helt annan häst på dressyrbanor som är utomhus, hon får jättebra framåtbjudning och blir riktigt, riktigt flaschig! Även hoppning är bäst ute när man känner vinden och vinddraget :) Love.... <3
Nä, nu måste jag sluta innan ni stupar. Bye så länge.


De här köpte jag.


 

De här skulle vi köpt till Jenny.


FRÅGESTUND

Nu kör vi på en frågestund här på bloggen! fråga precis vad ni vill om hästarna, träning, tävling, mig ja vad som. Alla som ställer en fråga får en länkning.


Hej!

Kolla precis antagningen till gymnasiet och jag kom in på Naturvetenskap profil ridning.
Nu ska jag bara äta min 5:e macka sen ska peja n få sig ett dressyrpass.

VILL HA!

Jag älskar de här bruna chapsen från Hööks. Om jag skulle öpt nya ridstövlar nu skulle jag absolut tagit de här bruna chapsen + bruna ridskor. Älskar brun utrsutning! <3 Kostar 589:-


DISS



De här damaskerna vill jag dissa. Inte för utseendet för dom är jättesnygga, speciellt de vita till framridning på tävling, men passformen och hållbarheten. Dom gick sönder sjukt snabbt, använde mina på Lotta ca 1-2 månader sen va dom på soptippen lixsom. Dom kasar även ner (fast bara bak) och blir mer som ett boots. Tycker dom är skitsnygga och så men blä för passformen. Finns på Hööks för 129:-/par.

FÄRGGLATT! :D

Jag ÄLSKAR färgglad utrustning. Så jäkla snyggt. Helst i världens mest utstickande färger.

         


Måndag

Hej!

När jag kom hem från skolan gick Jenny ich jag ut och red direkt. Vi red ut i ca 1,5 timmar fast vi tog det väldigt lugnt eftersom Jenny hade hunden med sig (Dixi). Så 3/4 av turen blev skritt. Det va så himla skönt väder så vi red upp till affären i byn (ca 2 km) och köpte glass och godis. Sen red vi inom en liten skog på vägen hem. Pejson va piggelin så jag fick rida lite i förväg och sen vända tillbaka medans Jenny skrittade på, haha. Hon travade och galopperade såklart också men eftersom Dixi har dålig konids fick hon skritta lite extra. Nu ska jag kolla på 2 1/2 men och jag glömmer förståss inte att göra tidsinställda till er :)


Bra att ha saker

Svampar 6:-/st


Lördagsgodis till hästen, 49:-




Sätesöverdrag till bilen, 49:-


Mysigt ludd till grimman, 39:- (riktigt sugen på att köpa detta)




Extremt bra till allt läder, 85:-



Prylkorg - vem behöver inte en sån här i sitt stall? 95:-



Tips

Om din häst har tråkigt i boxen ska du absolut köpa en sån här taste sten till den. Hängs bara upp i t.ex gallret och sen har hästen att göra väääldigt länge. Alla våra hästar älskar den, speciellt bäbisen (Nemo). Finns i smakerna äpple och hallon och kostar 69:- det kan man kosta på sin häst va?


      


HISS

 

Kavaj från Hööks, 599:- Den här är så j*vla snygg så det är inte klokt. Älskar att det är en vit kant runt fickorna, utan det skulle den inte vara alls lika snygg. Den snyggaste kavajen jag sett.


Sådärja

Nu har jag fixat 3 tidsinställda till i morgon.

I morgon direkt efter skolan ska jag rida ut med Peja och sen kommer hovslagaren. han är absolut omöjöig att få tag på, mamma har ringt och ringt varje timme under en hel dag. Var fan håller människa hus? Nu kommer han i alla fall i morgon, vilket är väldigt välbehövligt. nemo har lagt sina skor för länge sedan och Pejas är nerslitna så hon går i princip på bara hoven nu. det va 12 veckor sen hovslagaren va här sist. Nu ska jag ta frm lite glass och sånt tills mamma och jenny kommer in från hästarna. Sista inlägget för i dag så passar på att säga godnatt :)



Hej!

Vet ni.... min älskade laptop blev lagad, kom hem, använde den i en dag, och nu är den sönder IGEN!!! :@ Blir galen på den jävlen. Därför kan ni fortfarande inte få nya bilder....

Nu ska jag packa lite till skolan i morgon, plugga SO:n och sen typ....inget. det är 2 1/2 men 21.00 (tror jag) så det får ju inte missas. I dag på tävlingen mötte vi Marie Knutsson, en himla bra dressyrtränare som jag tränat för i drygt ett år men nu slutat. Innan nästa dressyrtävling sak vi åka till hennes gård (Källetorps RF) och träna för henne. Tycker det är skitbra om man kan åka och träna för en så pass bra tränare en gång i månaden eller så och få nya tips och hjälp som man sedan tränar vidare på hemma själv. vet ännu inte när nästa dressyrstart blir då alla de närmsta veckorna är rätt långt i väg, men SNART ska det bli i alla fall. Nu ska jag fixa lite tidsinställda till er i morgon.


Resultat - dressyrtävling 15/4 - 12

LB:1

På framridningen kändes hon jättebra, megauktig. När vi kom in på banan blev hon rädd för allting. För en grop i marken, sladdar, staketet osv. Så när hon blir rädd börjar hon klappra med tänderna och slog med huvudet rätt mycket. Men själva rörelserna gick bra. Vi fick 191 poäng och 65,862%.

 

 

LA:1

Hon va rätt fin under framridningen men på banan -wow! Hon gick med riktig dressyrnacke, galoppen blev helt underbar, skänkelvikningarna och förvända galoppen lika så och till och med ökningarna. Hon kändes så himla maffig. Vi fick 244 poäng och 64,211%.

På hästen gångarter fick vi: 8/10

Hästens framåtbjudning: 7/10

Ryttarens sits: 7/10

Kommenatrer: Fin ponny, energisk. Stort plus för galoppen.


Supersnygga outfits

BLÅ - Gold medal









RÖD - Lamicell









Godmorgon bloggen och alla läsare!

Nu har pållarna fått och själv sitter jag och slevar i mig en tallrik fil innan jag ska ta på mig de vita ridbyxerna och bege mig ut i stallet i dag. Kommer tidsinställda. Vi hörs med resultat och sånt i eftermiddag!


Min bloggläsning

www.dressyrmupparna.se


www.gennes.se


www.johannagrant.se




www.linnolsson.se



www.kenza.se


www.ponilovers.blogg.se


www.ponnysanning.se


www.pownieskvaller.blogg.se


www.dressageworld.blogg.se


www.dressyrsnack.se


www.ponnycheyy.bloggplatsen.se


www.thirtyeight.blogg.se


www.inaogren.blogg.se


www.miragrifo.wordpress.com


www.jedressage.blogg.se


+ att jag läser alla bloggar som kommenterar :)

 

 


Hej

Nu har jag fixat i ordning nästan allt. Sadelgjorden hänger på tork efter en grundlig tvättning så den får jagabsolut inte glömma. Sen har jag ej packat in i bilen heller eftersom vi inte ska köra förren 10.30 så hinner jag det i morgon. Vill inte släppa ut henne på morgonnen i fall hon rullar sig (vilket hon allidi gör) så tänkte släppa henne i en liten liten "sjukhage". Problemet är att hon sätter ner halsen och kryper under trådarna även om man ahr 3 trådar. Hur fan lyckas hästen?! Men jag sak sätta upp en extra tråd längst nere så får hon stå där och äta sitt hösilage. Nu ska jag bara vräka i mig chips (kommer Pej orka bära mig i morgon) och sen ska jag nog lägga mig och läsa lite innan lampan släcks.

I dag är det exakt 100 år sen Titanic sjönk. 100 år....


Dagens ridpass

Dagens ridpass gick ut på att få henne mjuk och lösgörande eftersom jag inte ridit ett riktigt ordentligt dressyrpass på 2 veckor så har hon varit ganska stel och hård i sidorna och nacken. Bara slängde på tränset och hjälmen och hoppa upp barbacka. Gjorde de lösgörande övningar som funkar allra bäst på Peja. Först skritta jag 3 varv ungefär och gjorde 3 serpentiner, vid varje båge på serpentinerna la jag en volt och överdrev böjningen. Hon va kanonfin i skritten direkt! Sen travade jag 2 varv och gjorde lite skänkelvikningar, hon va rätt hård i sidorna som inte ville lossna riktigt. Efter det började vi galoppera, red den vanliga galoppserpentinerna med bibehållen galopp (funkar uberbra på Peja hon blir så himla fin av det) och sen galoppera jag på en ganska liten 8-volt och i ena "volten" på åttan hae vi rätt galopp och i den andra förvänd men hon skulle fortfarande vara ställd ordentligt inåt. Sen travade jag av henne så hon gick med nosen nästan i marken i kanske 5 minuter så hon fick strcka ut sig och sen skritta jag av. Skritten har aldrig kännts så bra. Ska göra samma övingar i morgon på framridningen.









Snart med väst!

Nu har jag fått tag på en annan begagnad racesafe väst i nyskick, dock svart denna gången men whatever? Väntar på att den ska komma med posten nu :) Det är en sån här precis.


Oj glömt att blogga! ;)

Har ändå inte hänt nåt speciellt. Har mockat, bytt schabrak på sadlen och ridit ett lösgörande pass. Mer om det senare. Nu ska jag putsa av stövlarna då dom är minst sagt leriga. Brukar inte fixa så till klubbtävling, brukar inte ens ha vita ridbyxer men det va sjukt länge sen jag tävla dressyr och älskar alla föreberedlserna så fixar lite extra ändå! Sen kan det knappast kallas klubbtävling längre för de flesat som är med är från andra klubbar, så en lokal, ha ha :) I LB:1 startar jag 11.47 och i LA:1 12.37. Hade velat ha längre paus för henne imellan, nu hinner hon ju knappt ridas klart ett programm förren man ska sitta upp igen. Aja, hon får matas med havre mellan så hon blir pigg!

Utrustningen:

 

Jag ska i alla fall ha vita ridbyxer och marinblå fleecetröja. Peja ska ha ett vit kubbschabrak med marinblå passopal och inga knoppar. Så lite matchning blir det ju i alla fall med schabrak, tröja och sen min hjälm.


HISS




Fleecetäcke med hals från horze. 439:-

Detta rutiga fleecetäcke tycker jag va supernsyggt. Allt!

Bra sagt!

Måste slänga in ett inlägg från havrepappan igen. Han har sååå rätt så! Det jag markerat med fet text i texten är det jag tycker stämmer perfekt med verkligheten på tävling!


Hopp- vs. dressyrtävlingar

30 mars 2012

Igår skrev jag ju om dressyrtävlingar. Jag tänkte idag se lite på skillnaderna mellan just dressyrtävlingar och hopptävlingar. Vad är det som är annorlunda och vad är likadant?

Den första skillnaden som man märker mellan en dressyr- och hopptävling är att det alltid är mer folk på en hopptävling. De där fyra i ryttarna som agerar publik på en dressyrtävling är många fler på en hopptävling. Förmodligen för att det helt enkelt för att det är så många fler som tävlar på en hopptävling. Är det dessutom en hopptävling för ponny så följer halva släkten med till tävlingen för att titta på.

På framridningen så är det lika otrevligt vare sig det är dressyr- eller hopptävling. Otrevligheterna tar sig bara olika uttryck. När en dressyrryttare rider fram så görs detta med näsan i vädret och med allmänt tråkig uppsyn. Här gäller det också att ha en så dyr utrustning som det bara är möjligt. Allt för att sätta sig i respekt hos sina motståndare.

Hoppryttarna är inte heller så speciellt trevliga emot varandra på framridningen, men istället för att se sura och snorkiga ut, så går hoppryttarna till verbala angrepp på varandra. Så som jag har förstått de outtalade reglerna på en hoppframridning så skall man först skrika ett elakt ord, och sedan hoppa över antingen hindret till höger eller till vänster.

Till exempel så kan en hoppryttare skrika ÄCKEL!!! så att det ekar över hela banan, för att sedan hoppa hindret till höger. Nästa gång skriker ryttaren istället OXE!!! och hoppar över hindret till vänster. Det verkar som om ”äckel” och ”oxe” är de enda svordomarna som en hoppryttare får lov att använda på en framridning enligt TR, jag har aldrig hört några andra i alla fall.

Man skulle kunna luras att tro att kläderna som används vid de båda ridtävlingarna är ungefär desamma, men det är helt fel. Både en hopp- och en dressyrryttare tävlar i och för sig i vita ridbyxor, men en hoppryttares byxor är inte riktigt lika vita, mer än första gången de används. Förmodligen beroende på att hoppryttaren har besökt underlaget med byxorna på många fler gånger än sin dressyrridande kollega.

När det är dressyrtävling så är klädseln vårdad, men ändå ganska varierad. Däremot på hopptävlingar i Sverige så är alla deltagare uppklädda i sin allra finaste, kungliga paraduniform. Den är blå, röd och vit. Den hoppryttare som inte har tre blaffiga KL-loggor på minst två olika klädesplagg är hopplöst ute.

Hästarna är vid en första anblick ganska lika varandra oavsett om det är en hopp- eller en dressyrhäst. Båda sorterna har ett huvud fram, en svans bak och fyra ben under kroppen. Färgerna skulle kunna vara samma, men svarta hästar är vanligare i dressyr och vita i hoppning. Blandade färger förekommer i princip bara i hoppning, eftersom dressyr på en skäck är ungefär likvärdigt med att svära i kyrkan.

Vad det gäller hästens utrustning så är skillnaderna stora. Helt uppenbart så krävs det väldigt många konstiga remmar och skydd för att en häst över huvud taget skall kunna hoppa. Dessutom så kan ingen häst med någon som helst känsla för stil och finess hoppa ett enda litet hinder utan en flughuva som matchar schabraket.

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst om skillnader och likheter mellan hopp- och dressyrtävlingar. Dock så tror jag att jag skall sluta här för nu. Vi får säkert anledning att återkomma i detta kära ämne framöver. Jag önskar istället er alla en mycket trevlig helg!


Den här va riktigt, riktigt bra!

Varning för häst med ett ojämnt sadelläge.


Varning för hingst! (De som inte förstår är bara att gratulera).

 

Omkörning på framridningsbanan är förbjuden.


Omkörning av ponny på framridningsbanan förbjuden.


 Varning för bakdel innanför spåret. 


Lägg en volt i varje hörn av banan.

 

Varning för stallpersonal i arbete.


Varning för dressyrryttare med en kavaj i en avvikande färg (alltså ej svart). Används främst för att förvarna domaren så att denne inte får en infarkt när ryttaren kommer in på banan.

 

Insemination pågår. Notera att "struten" är festligt randig. Något som kommer att stå högst upp på Briars önskelista inför sin födelsedag.
´

 

Spö är tillåtet.

  
Varning för häst i korsgalopp.

Varning för uppställda dressyrstaket. Detta är en av de viktigaste varningsskyltarna för en dressyrryttare, då dessa höga hinder är livsfarliga för en dressyrhäst att försöka ta sig över.

  
Volt.

 

Ponnyföräldrar är strängt förbjudna.

 

 Medlemmar i riksföreningen Bär & Betala kan vila sina trötta kroppar här.

 

Varning för lata ponnyungar.

 

Varning för utklädda hästar. Om det finns en tilläggsskylt som säger t ex. 100-500 meter, så handlar det troligen om ett helt vanligt karnevalståg för häst.

 

 

Varning för bajsande häst. 

 

I normala fall så finns två handikapplatser på en parkeringsplats, men vid en ridanläggning så borde det vara tvärtom, eftersom nästan alla ryttare har ont någonstans. Det kanske vore bättre att ha två parkeringsplatser med en överkorsad rullstol på skylten?

 

Varning för smygfilmande EPONA-TV. Detta är en relativt ny skylt som kom till efter historien med Patrik Kittel och Scandics blå tunga.

 

 

Betydelsen av denna skylt kan inte en enda ryttare klura ut, märkligt nog...



Lånad från havrepappan.


Godnight

Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng med kisarna och sova.

Morgondagens planer:

* Rida ut med Lotta

* Ta mig an Nemo - longera med inspänningar och sedan skritta lite uppsuttet med mamma som håller i linan

* Kanske en sväng till Hööks för att köpa ridskor, nummerlapp och ridhandskar.

Nu i kväll har jag smörjt sadlen också så den är ren (och mjuk!)

P.S är det någon som vet hur man kan förstora bilderna? Dom blir bara så här små när jag försöker. MYCKET tacksam för svar/hjälp! :)

Så här är max lixsom....


Grymt snygga!

Såg dessa ridbyxer på horze.se och blev störtkär. Gud va snygga dom är! Funderar på att beställa hem dom. Kostar 251:- och finns på Horze.se


DISS

   


Denna ridbyxan fr diss av mig. Tycker den ser völdigt billig ut och dålig kvalitee. Fast vem vet? Färgerna var även dom väldigt fula.







Men däremot är den vita byxan av samma sort betydigt finare. Den får en hiss!

Dressyrtävling den 4/3 -12


Dagens ridpass

I dag blev det lite kombinerat pass med tömkörning, löslongering och longering. Först tog jag på henne inspänning (gummisnodden) och tömkörde lite i skritt och trav över en upphöjd bom på ganske 20 cm. Hon blev supertaggad och travade på stället med hög svansföring och nästan passage, fast sen lugna hon sig och blev nästan normal. Sen tog jag loss ena tömmen och använde den som longeringslina. Då fick hon galoppera över bommen, fortfarande med inspänningarna på. Efter det släppte jag henne på banan med snodden så hon fick gå lite dressyr "själv". Hon va jättefin i formen, sökte sig neråt, och man såg riktigt hur hon höjde ryggen. Sen när jag släppte henne - WOW vilket steg, herregud säger jag bara. Passet va i kanske 20 minuter och sen skrittade jag av henne för hand på grusvägen. När det va kalrt fick hon av sig allt och komma in i boxen och äta. Sen hjälpte jag henne att fälla lite. Hon fälle i massor nu, man tror ju hon ska bli flintig! På halsen har hon jättekort päls nu och från mitten av magen och bak ser hon ut som en oxe....



Pizzatime!

Ringa precis till mamm aoch sa: kan du inte köpa pizza på väg hem från jobbet och hon bara: jo om du beställer. Sen e jennys kompis Julia och mormor här också sä jag beställde 6 pizzor. Mumma! :) Kommer Dagens ridpass senare i kväll och även bilder om jag lyckas få över dom.

Tandställning!

Nu är jag hema från tandläkaren. Har nu 2 olika tandställningar på "ovanvåningen" så att säga :) Nu ska jag ut i stallet, palalr inte rida i dag så ska tömköra och få igenom henne ordentligt och så ska jag smörja dressyrsadlen då den är så gott som stenhård nu. Vi hörs med grym uppdatering i kväll :)

Min favoritjacka

Det är de här clubjackorna från Hööks. Kostar från 299:-. Jag tycker dom är jättesköna och bekväma, framförallt att rida i, och sen så är dom ju bara sååå snygga :)

Finns i färgerna brun, svart och marinblå. Alla är ju lika snygga, ha ha!

 

  


JAG ÄR MED I EN TÄVLING!



http://thirtyeight.blogg.se/2012/april/utlottning-av-fleecelindor.html#comment

Hej i dag

Kommer aldrig på några bra rubriker, men ni får helt enkelt stå ut. I dag är i alla fall datan äntligen hemma så i morgon hade jag tänkt att ni skulle få de första, nyfottade bilderna på denna bloggen! Ska rida igenom Peja ordentligt då hon va superstel i dag (förståeligt då hon ej gått dressyr på 2 veckor). Vet inte om jag kan få tag på nån som fottar under passet, men om inte så tar jag bilder före och efter passet :) I morgon efter skolan ska jag till dentist så kommer inte hem förren vid 15 i morgon. Ska såklart fixa några inlägg tills i morgon under dagen. Sen måste jag smörja sadlen för den är stenhård och väldigt smutsig. Brukar smörja utrustningen en gång i månaden, men har inte tat mig an dressyrsadlen på länge. Hur ofta smörjer ni er utrustning?

 


LYX vs BUDGET

               

        LYX                vs             BUDGET

 

Lyx hovkratsen kommer från ridsportbutiken.net och Budget från Hööks. Lyxen kostar 14:- och Budget 5:-

Skämtar dom med en eller? Vad tusan är skillnaden på dessa 2 hovkratsar? Dom finns till och med i samma färger! Och jag kan garantera att den från Hööks håller minst lika bra som den från ridsportbutiken. Vi har en röd sån och den har hållt i flera år. Annars får den här typen av hovkrats HISS från mig :)


HISS



Jag tycker att den här jackan i glanstyg är supersnygg. Skulle lätt vilja ha en sån själv men skulle heller aldrig köpa en jacka för det priset! Jackan är från Pikeur och kostar 2195:-

Häst räddar föl

http://www.azcentral.com/video/?bctid=1549461481001#/Wild+horse+rescues+another+horse+from+drowning+in+Arizona/1549461481001

Rubrik?

Nu sitter jag här nyduchad och fin och har precis fixat tidsinställda inlägg till er i morgon. I morgon ska Lotten få sig ett dressyrpass (det kan jag också behöva) och då ska vi rida igenom programmen. Problemet med programridning med henne är att när vi rider varje del för sig går det utmärkt men sen när vi rider hela prgrammet i sträck blir hon spänd, hård och gudarna så jobbig. Någon som har sitter på nåt tips vad jag då kan göra? Skulle vara skitbra i så fall. Nu sak jag kolla på 2 1/2 men, mitt absoluta favoritprogramm! :)

 


Dagens ridpass

Red ut med Jenny en runda som vi inte brukar rida så väldans ofta. Vi va ute i precis 1 timme. Eftersom hon inte har gått ordentligt varje dag så va hon rätt pigg om man säger så! Om hon får vila mer än en dag kan man tro hon är en kapplöpningshäst redo för start. Hon va även väldigt tramsig och blev rädd för en pressening, Jennys röda vantar, en gren på marken, en grop och ett dike fyllt med jord. Så e de när man köper ett sto ;) Men när hon fått springa av sig ett tag så blev det liiite bättre i alla fall :)

P.S Vet att det är jättetråkigt att ni inte kan få nya bilder, men datan skulle bli kar innan helgen så då äntligen kommer ni få det :D

Inne efter en tur i stallet :)

Har precis ridit ut en timme med en gaaanska så pigg häst om man säger så. Berättar om dagens ridpass så fort jag har duschat.

STARTLISTOR

HFRK's tävlingar brukar vara jättepopulära och nu är där kanske 4 i varje klass!

LB:1

Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1) CointreauVermont - CognaqueMarie KnutssonMarie Knutsson 13
(2) Fighting AlfaOkänd - OkändOkändÅsa Steholt 30
(3) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 7
(4) Cirruzokänd - okändHelsingborgs ridskola







LA:1


Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1) BenettonBuck - Skogs MaxAnnMari FaulhammerMikael Wihelmsson 4
(1) Twin Star RNF 20 S(E)Fredrikbergs Dali - Smed. Starlight SonIngaLill BjurenheimCaroline Johansson 10
(2) Fighting AlfaOkänd - OkändOkändÅsa Steholt 30
(3)

Hej och tack!

Hej! Nu sak jag ut och rida premiär på hela 9 dagar! Känns som om det va förra året jag red när jag är van att rida varje dag. Vi rider ut i dag :) Vill också säga ett jättestort TACK till alla som läser min blogg. Det betyder så otroligt mycket att det finns de som faktiskt gillar min blogg och läser den <3 Men denna veckan är rekord. På bara denna veckan har statistiken ökat med 10 per dag! grymma ni är! :D Och kommentarerna bara flödar in ju.

VILL HA!!!!!!!!!

 

 

 

 


Hiss vs Diss från HV Polo

HISS

            

 

 

 

DISS

      


Var bloggar ni/vilken är den bästa?

* blogg.se

* bloggplatsen.se

* devote.se

* wordpress.com

* egen domän

* annan


Själv är det blogg.se in my heart <3


Vad ska bli bättre?

Vill höra era åsikter. Det är ju ni som läser den och sak (förhoppningsvis) gilla den. Så frågar er nu: Vad kan jag förbätrra med bloggen och inläggen? Fler inlägg av något slag? Mindre? Vill veta allt ni sitter på!

??????

jag ser ingen skillnad på din header!? kan du beskiva skillnaden?? :)

VA!?? Va min första tanke. Är det fler som inte ser den nya header? Säg då till direkt!!!


Väst

Minns ni att jag hade hittat ne perfekt väst? I alla fall, hon som säljer den svara jättesnabbt i början och verka väldigt trevlig och pålitlig. Nu har hon inte svarat på 4 dagar och sist hon hördes av sa hon at hon hade flera andra intresserade men ändå la hon ut de på annons för nån dag sen igen. Konstigt eller vad?

Så nu är jag fortfarande på jakt efter en väst och undrar om någon av mina kära bloggläsare har en väst att sälja till bra pris?

Krav: Bra skick, marinblå panelväst (sånna rutor) och storlek children XL eller vuxen XS.

Har du en så får du jättegärna kontakta mig på [email protected]
Inte nödvändigt med marinblå, kan funka bra med svart också. Mejla på!


God kväll

Hej! :) Äntligen är headern fixad och i en jättefin färg som passar tycker jag. Det ökar blogglusten rejält. Min älskade laptop har äntligen åkt i väg för reparation så förmodligen har jag den innan helgen. Det tog några dagar :) Så då kommer blogglusten och möjligheten ökas till 110%! Är klar med både SO:n och tyska verben nu så nu kan jag slappa framför TV resten av kvällen. Älskar att sitta framför TV:n och kolla ibland så där och läsa MIN HÄST. Helst med lite popcorn också såklart ;) Har fixat tidsinställda till er i morgon. Ska försöka att fixa minst 2 kvällen före så inte bloggen står tom så länge. I morgon får ni förhoppningsvis även höra hur det gick på Lottas och min första ridtur på 9 dagar. Tänkte rida ut. Vi hörs mer i morgon, nu ska jag fortsätta hålla TV:n sällskap!






 





Nytt utseende!

Vill allra första börja med att tacka www.slowmotionphoto.blogg.se för den fina headern. Jättesnällt, tack! :D

Nu i kväll ska jag plugga in 39 stycken tyska verb för vi har verb prov på torsdag och sen när det är gjort är jag ledig, haha som jag har varit hela dagen ;) Nu är det enda som fattas på min blogg att kameran sak fungera och att min data ska lagas. DÅ kan ni vänta er massor med nya bilder flera gånger i veckan (förhoppningsvis) Mycket roligare att skriva om t.ex dagens ridpass också när ni både kan läsa om min känsla av passet, men även se det på bilder. Så sak faaan se till att fixa det nu.

 

Än en gång, tack slowmotionphoto :)


HA HA HA HA

Jag läser Havrepappans blogg och han är så himla skön. Man skrattar nästan ihjäl sig efter att man läst hans inlägg. Fast detta tog priset! Han skickade in ett mejl till ponnyakúten....

Hej,

jag sökte till programmet redan förra säsongen, men av någon outgrundlig anledning så kom jag inte med. Förmodligen så berodde det på att mitt brev inte kom fram, någon annan orsak kan jag inte se? Nu när jag såg att man kunde söka till Ponnyakuten 4 så bestämde jag mig för att nu är det banne mig min tur!

Jag kanske inte riktigt platsar i åldersgruppen 9-15 år, man kan nog säga att jag är lite äldre än femton. Mentalt är jag dock max fem år gammal, så jag kommer att passa in bra med barnen på Tobbes gård. Om jag kommer med så måste jag veta det snarast så att jag kan lägga in om semester på jobbet. I värsta fall, om jag kommer med till Ponnyakuten, men inte får min semester beviljad så säger jag upp mig. Så viktig är Ponnyakuten för mig!

Nu till mitt problem. Jag har en jättefin Tinkerhäst som heter Degas. Han är 42 år gammal. Hans pappa heter Fegas och hans morfar heger Mogas. Problemet är inte så mycket Degas utan mer jag själv tror jag. Min favoritgångart är halt, och den kan jag öva på i timmar i sträck. Degas verkar orka hur mycket som helst, trots sin ålder. Får han bara lite hö medan vi övar på halt så kan vi hålla på en hel förmiddag.

Skritt tycker jag också är helt okej, om det sker under kontrollerade former, gärna i en manege. Mitt problem är att jag blir jätterädd, alltså typ kissa ner sig rädd, när det kommer till att trava eller galoppera och att hoppa är jätteotäckt. Det är vårt stora problem, men jag skulle bli glad om Degas även kunde lära sig att inte rulla sig i boxen under lägret med. Han kommer liksom inte upp igen eftersom han är så gammal så då får man ta en pinne och putta på honom så att han rullar över på rätt köl igen.

Jag har ju såklart följt Ponnyakuten 3 på TV och jag har några önskemål om tränare. Birgitta Kjellin verkar vara jättesträng, så henne är jag lika rädd för som att trava och galoppera. Jag vill ha en snäll tränare typ Daniel Zetterman eller Rolf-Göran Bengtsson. Lisen skulle nog funka också. Kan man förresten ta med sig en egen hästskötare? Mocka bajs gör jag bara inte, där går gränsen!

Det finns ytterligare en liten detalj som ni kanske borde känna till... Degas är en låtsashäst, han finns alltså bara i min fantasi, och jag är inte dummare än att jag förstår att det blir svårt att göra "bra TV" med fantasihästar. Dock har jag en idé. Barnen har en käpphäst som jag kan använda för att visa hur jag tränar med Degas. Jag skickar med en länk för att ni skall få ett hum om hur det skulle kunna se ut. http://www.youtube.com/watch?v=Z5t_rBGOxVk

Det var väl allt tror jag. Jag inväntar ert mail som meddelar att jag har kommit med!

Vänliga hälsningar

Havrepappa

PS Är Ponnyakuten drogfritt eller är det okej att ta med sig en dunk vin? Jag är också jättebra på fotboll och jag kan simma. Jag har sett att ni fyller ut programmet med sådant.


Sickkkk

I dag :( Men sak ut i stallet och fixa och dona lite nu ändå :) Sen när jenny kommer hem ska hon rida Lotta (I think) och kanske hjälpa henne med att ta fram bommar och bygga bana kanske om hon nu ska ha det.


Min bäbis pålle....


Någon som vet?

 

Någon som vet om dom här nummerlapparna med kardborre håller och verkligen sitter kvar på schabraket? Funderar på en sådan istället för med elastiska snören men är tveksam om dom här verkligen sitter kvar på schabraket utan att trilla av?


DISS

 

Tycker att dom här denimridbyxerna är riktigt fula. Har faktiskt börjat gilla jeansridbyxer nu men dom här nya va ingetnting för mig. Finns på Hööks från 599:-

 

Vad tycker ni om dom?


Lika/olika?

                          

 

Ännu en prisfråga ang. lamicell hjälmarna. Den här ovanför är tagen från Hööks där den heter: Ridhjälm transformers Lami-cell och va inne på Boda hästsportsbutik och där fanns exakt samma produktbild, samma beskrivande text om hjälmen men där kostar den 899:-. Varför är priset så annorlunda när det är precis samma hjälm?


Skola i morgon....

Hej! Hann ej med nån ridtur i dag. Men följer schemat från och med i morgon hoppas jag! I dag har vi varit på väla stor del av dagen. Jag (eller mamma va det ju) köpte: 2 koftor, en ljusblå och en limegrön, en vinröd v-ringad tunnare tröja och ett orangerött linne. Skulle haft jeans och löpartights också men det hittade vi inte. Jag ska rida Peja denna veckan också pga tävlingen och sen sak Jenny ta över henne och jag ska ha Nemo. Ska börja med tömkörning/longering och sne sak mamam börja longera mig när jag rider då han är som han är. Sen sak vi även ta hjälp av duktigare tränare, bland annat Anna och Jan som jag träna för innan. Tror det kommer bli riktigt bra då. Nu sak jag sova då det är skola i morgon. Första skoldagen på 9 dagar och går till 16.00....kul -.-
Kommer även bli lite förnyning på bloggen så småningom, med header och sånt. Nu ska jag sova, night everone <3


Svar på fråga

hon har väl inte sååå sort huvud?! :o
snäääla ge svar i ett inkägg i bloggen?? :)

Jag köper full eller x-full i pannband just för att jag vill att det ska hänga ner MASSOR i pannan. Allt jag köper till Lotta köper jag i full (utom täcken, sadlar och skydd) dels för att jag ska kunna ha det till våra storhästar också och dels för att jag älskar stora saker. Vill ha allt jättestort både på hästen och mig själv :)  


LYX vs BUDGET

                 

          LYX                      vs               BUDGET

 

Jag tycker att dessa stugbyglar är väldigt lika varandra. Förutom att LYX har en liten Sverige flagga på sidan och kraftigare fotplatta. Men de är gjorda av samma material och kommer från samma tillverkare. Vet faktiskt inte vilken av dom jag skulle valt. Tycker BUDGET har smidigare och inte lika klumpig platta men LYXEN ser hållbarare ut.... Lyxen är från Hästbiten och kostar 398:- och Budget från Hööks och kostar 135:-

 

Vilken skulle ni valt? Lyx eller Budget?


Halloj

Sista lovdagen! VA fan har veckan tagit vägen? I dag ska vi i alla fall till Väla och sen vidare till Hööks och se i fall dom har öppet. Någon som vet???? Där ska vi i alla fall köpa ett par ridskor till mig då jag inte vill (eller får) ha ridstövlarna ute i stallet när jag mockar m.m. Senär det jäkligt skönt att ha ett par ridskor på sommaren i stället för ridstövlar :) Bye so long :)

 


Veckoschema vecka 15

Måndag: Busridning

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Tömkörning/longering

Torsdag: Uteritt

Fredag: Dressyr

Lördag: Uteritt/löslongering

Söndag: Dressyrtävling


Godnatt!




LYX vs BUDGET

                    


                   LYX                                        vs                            BUDGET

Skillnaden mellan dom här två dressyrgjordarna = noll. Vad är skillnaden!? Lyxen kommer från Hästbiten och kostar 298:- och budget från Hööks och kostar 169:-

Goddagens

Nu ska resten av kvällen tillbringas framför datan. Ska försöka fixa ihop några bra inlägg. Ska lägga mig tidigt, tidigt i dag då jag sov ungefär 3 timmar i natt. Bläää....:( Nu har jag inte ridit Peja på en vecka! Fattar inte att det ska ta så lång tid för en liten förkylning. Jenny har i alla fall ridit Peja lite i veckan så hon har inte stått helt. I dag hoppade hon Lotta och hon sa att det gick jättebra och dom hoppade upp till 110 cm. Duktig Lott! <3 I morgon har jag tänkt rida ett "lekridningspass" alltså utan krav eller någonting.
Jag ska ju köpa ny väst och vill absolut ha en marinblå. Nu har jag hittat en begagnad i nyskick, en marinblå racesafe väst som ska bli min :) Jippi! Nu ska jag försöka pussla ihop lite inlägg, hej så länge.


Mitt favorit pannband


Detta är mit absoluta favoritpannaband. jag tycker det är så himla snyggt och till ett bra pris! 229:- på Hööks. Detta ska jag bara ha snart! Jag ska köpa det till Peja såklart, brunt och i storlek X-full.

Jag e inget bra på det här med rubriker

Mina tråkiga rubriker fortsätter ;) Har inte mycket att skriva om då det inte händer mycket nu och sen så ahr jag bloggtorka. Ni fåa väldigt gärna komma med ideer och förslag! :)

Hej

Sitter vid datan och pausar från godis. Vill äta mer men får inte (av mig själv) för då kommer jag få världens magont. I dag ahr jag pysslat med Lotta lite. Hon fick som påskgodis mina hembakade hästgodis sorter och hon fullkomligt älskade båda två :) Sen följde hon med mig och letade påskägg (japp, maybe barnsligt men en stark tradition!) I morgon tror jag att jag ska rida ut en liten runda med henne. Ska snart lägga mig, så sista inlägget (tror jag i alla fall) så godnatt!

 


Fy fan va hemskt!

”Benen gick rakt av”

Miljonhästen fick avlivas: Var extremt obehaligt att se

Galopptävlingen Dubai Gold Cup fick avbrytas sedan stjärnan Fox Hunt störtat så illa att hästen fick avlivas.

De obehagliga bilderna visar hur hästen, som red in motsvarande 2,8 miljoner kronor under karriären, tappar balansen och bryter båda frambenen.

– Hans ben gick rakt av och jag försökte bara hålla i mig när vi föll, säger jockeyn Silvestre de Sousa till The National.

Det var under lopp 3 i Dubai Gold Cup som hästen Fox Hunt tappade balansen. Hästen föll så illa att bägge frambenen bröts av. De obehagliga bilderna visar hur hästen fortsätter löpa någon meter och sedan försöker resa sig på de allvarligt skadade benen.

”Hade ridit rakt över dem”

– Jag mår bra men hans ben bara gick rakt av och jag försökte bara hålla i mig när vi föll, säger jockeyn Silvestre de Sousa till The National.

Tävlingen bröts omedelbart efter den svåra skadan och hästen fick avlivas.

– Det hade kunnat sluta i en katastrof om vi fått fortsätta. Tack gode Gud för att arrangören hade banchefer i bilen som kunde säga till oss, annars hade vi ridit rakt över dem, säger jockeyn Frankie Dettori som red hästen Godolphin i loppet.

”Var en fantastisk häst”

Vid sidan av banan stod ägaren Mahmoud Al Zarooni och fick se sin guldklimp, som sprungit in motsvarande 2,8 miljoner kronor under karriären, dö.

– Det är tragiskt. Han var en fantastisk häst. Jag är väldigt ledsen, säger Al Zarooni.

The National beskriver hur det förväntansfulla sorlet i publiken efter olyckan förbyttes till obehag och en ärlig oro kring Fox Hunts tillstånd.

– Jag har kommit hit varje år de senaste sju åren och har aldrig sett något liknande. Det var extremt obehagligt att se men de agerade snabbt som stoppade loppet eftersom det hade kunnat sluta ännu värre, säger åskådaren Ram Kumar till tidningen.


Fy i helvete vad hemskt. Trodde faktiskt inte att en häst kunde tappa balansen och trilla så den bryter båda frambenen (eller ens ett). Vill inte lägga upp bild då det är för hemskt men om ni vill se så sök på Fox Hunt - galopphäst, på googel. Då kommer det upp 2 bilder, dock sencuerade.


Glad påsk! :)

Nu har mamma och jag gjort lite påskmat tills lite släkt kommer. Nu i morse avanmälde jag även till hopptävlingen på söndag eftersom jag inte har ridit henne på helöa veckan och och bara har gått en dag så är det inte rättvist mot hästen att ta i väg henne på en hopptävling och kräva det av henne. Det tycker båda mamma och jag, så därför har vi sagt att vi kör för fullt nu till dressyren nästa vecka. Är såå taggad då min lilla loppa har blivit en underhäst :D <3 Jätteglad att det inte va dressyren denna helgen och hoppningen nästa så jag misat dressyren. Tummen upp! Jag har precis släppt ut hästarna. Det blåser, regnar/snöar och är riktigt kallt så dom fick faktiskt på sig vintertäckena i dag. Känns väääldigt konstigt att ta på dom vintertäckena i april månad! Nu ska jag duka och sen fixa i ordningen mammas påskägg från mig :) Bye bye alla och glad påsk.

   

Tävlingar kommande veckor

Vecka 14 8/4 - Hopptävling Åstorp Rf, LC & LB

Vecka 15 15/4 - Dressyrtävling HFRK, LB:1 & LA:1


Vecka 16 22/4 - Hopptävling Ödåkra RS, LC & LB

Vecka 17 29/4 - Hopptälind Skromberga RF, LC +5 & LB


Hemma från mormor nu

Hej! Nu ska jag sova men hinner nog med ett snabbt inlägg ändå? :) Har varit hos mormomr och ätit, kollat Let's dance och ätit massor av godis. Vill knappt se åt godis nu och så e de påskafton i morgon....great! Har bestämt mig för att om jag känner mig så pass bra i morgon så jag kan va ute i stallet och rida, mocka osv så ska jag va med i tävlingen. Men har inte ridit henne en enda gång denna vecka så beroende på hur hon känns sstruntar jag i LB'n och är bara md i LC'n. Annars finns det en hopptävling i Ödåkra om 2 veckor :) Nu ska jag sova, godnight!


Hej :)

I dag sak jag också bara ta't lugnt, ingen ridning eller nåt. I eftermiddag/kväll sak vi till mormor då Johan sak ha huset för sig själv fullt av gangstrar. I morgon är det påskis och då ska vi ha gäster vid lunch så den här helgen = dålig uppdatering. vet fortfarande inte om jag sak tävla på söndag. Har ju inte ridit henne en enda gång på hela veckan och så så vet ej ännu....

Heej bloggen

I dag har jag faktiskt varit duktig! Jag har städat mitt rum från golv till tak, dammat, bäddat om, dammsugat, rensat garderoben och dammat av alla hyllorna. Sen fick jag ännu ett städryck och fortsatte i köket också med disk och allt vad det innebär. Har faktiskt inte varit utanför dörren i dag då jag vill vara FRISK tills på SÖNDAG! Jag har även bakat hästgodis till pållarna, vill ni ah recepten? Egen påhittade men till och med Lotta gilla dom så då måste det ju va gansak ok ;) På tal om Lotta ja, henne red Jenny Penny ut med en runda så hon inte står 3 dagar i rad. I morgon skajag testa rida om jag inte har feber I think. Ska snart sova så det får bli godnatt nu. Godnatt!


TÄCKE

Det här täcket finns på Hööks och kostar 89:- mot ordinare pris som är 179:-! Det ska bli mitt har jag bestämmt. Grymt snyggt på t.ex tävlingar :)


Svar på tal

Du dissade ju den nyss=???????

Svar: Ja det gjorde jag men jag tycker nästan på allt är skitfult de första gånger jag ser det, men efter sisådär 20:e gången jags er det är det skit fint. Och detta är verkligen helt annorlunda på andra bilder då det är mer klarrött.

 

Några exempel som har gått från skitfult - to die for

 




 

 

 

 

 

 





Lite sugen....

....på det här vinröda schabraket som jag tror skulle passa perfekt till min cremehuva med vinröd kant. Eller vad tror ni?


Skärtorsdag

I dag är jag sjuk på riktigt. Helvete! Men sak i alla fall försöka longera Cassiopeja lite på banan.



Hiss or Diss - Ridstövlar

HISS


Pioneer ridstövel


Tretorn advance

 



Hickstead




Trento




Massolin




Arezzo


DISS




Tretorn Falsterbo




Pioneer crocodile




Veneto




Prescot horsehead


+ alla dressyrstövlar

 

 


HISS

 

Den här spraybara lädertvålen verkar super bra. Man slipper bli så kletig oc smutsig om fingrarna, slipper ha skål med vatten och tvål. Det är bara att spraya på och torka in i lädret med en trasa. Har inte provat den själv men ska absolut testas. Verkar riktigt bra! Hiss på den :)


Hejsan på dejsan

I dag har jag varit ute, fixat med staket och grindar inför sommarbete och tills hästarna går ute hela dygnet. Red ej i dag då jag känner mig sjuk igen och febrig. Mycket riktigt hade jag 38 graders feber :( Får damp tror jag.... Men hon förtjänade en extra dags vila tycker jag. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas jag är bra till tävvlingen på söndag annars får jag riktig damp. Nu sak vi äta....snart i alla fall så fort mamma kommer hem. Hon är och påskhandlar. Bloggar inte mer i kväll tror jag, så i så fall återkommer jag (och ni) i morgon. Bye!


Tjohopp!

Hej! Solen skiner i dag och det är så gott som vindstilla. Här sitter jag och nördar annonser för begagnade hästprylar. Mitt liv.... Ska snart ut i stallet igen och hitta på nåt med Cassiopeja (måste börja använda hennes riktiga namn nu, det är så fint men jag säger aldrig det) Lite synd så det ska det bli ändring på nu! Bloggar mer senare i dag.



Felix hälsar :)

Hej

Snabbt inlägg innan jag hoppar i säng. I dag har vi tömkört Borah och Nemo och Lukas "ridits" (det blev mer fläng kan jag tala om, ha ha) Peja vilade i dag men i morgon kör vi på igen. Kanske om jag skulle tömköra henne? xD Nemo var i alla fall jätteduktig, lillplutten.
Nu ska jag sova, godnight every one :)


Säkerhetsväst

Nu ahr jag bestämt vilken väst jag vill ha så innan tävlingen till helgen (förhoppningsvis) så ska vi åka till Hööks och köpa den :) Tycker den är dösnygg. Den som jag har nu är så himla gammal och sliten så den skyddar ju ingenting längre. En bra väst + hjälm = billig livsförsäkring.


Godmorgon

I dag ska Pejan vila, det gör hon ju varje tisdag. Så jag sak bara fixa stallet sen är hästarna klara. Juste ja, jag ska ju aktivera Nemo också lite ;) Hoppas vi kan åka till Hööks i dag eller i morgon och köpa västen :)


Längtar till dressyrtävlingen!

Längtar sjukt mycket till dressyrtävlingen den 15:e. Hon blir bara bättre och bättre i dressyren och har blivit så himla uppmärksam på mig och gör faktiskt gansak avancerade övningar. Just nu befinner vi oss högst uppe på Kebnekaise :)



På den här dressyrtävlingen i Ängelholm i sommras var det också en sån superduper braig period som vi har nu. Helt amazing <3 Här ökad galopp.

STARTLISTA - Hopptävling 8/4

LC

 

 

Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1) Mr DellOkändImp HollandLinda Widesjö 123
(2) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 61
(4)
Amanda PerssonÄngelholms RF
Lady AtheeneokändImp DanmarkAmanda Persson 139
(5) Pom D' Api De La MaineKantje's Ronaldo - Origan MelodyM. Guy Marie SoullardLisa De Rover 47
(7)
Amelia DahlgrenÅstorpsortens RF
Facebook
Pimpy_q
Bjennesby ShaniaHagens Ryan RC 76 - Värnberg Orion RC 27Kerstin JohanssonYvonne Dahlgren 38
(8) NevadaVerona´s Bo-Gi - UrbinoMarianne LundinMarianne Lundin 113
(9) Queens Wild ChervilMinotauros - okändMaria Sundin LiljedorffEmmy Rosendahl 146
(10) Patricks ProjectOkänd - OkändImp IrlandStall Ess 36
(11)
Cajsa JohanssonKlippans RK
Kirstens Diamond Mary RiceCajsa Johansson 84
(12) SilviaOkänd - OkändFa van der Rakt, HollandAnnika Andersson 7
(13) Satin Dollyokänd - okändOkändLisa Ullbors 78
(14)
Lisette JonssonÅstorpsortens RF
Mac AlbinOkänd - OkändOkändLisette Jonsson 90
(15) JasmineOkänd - OkändKathe LundgrenAnna Nilsson 1
(16)
Daniella DamreusÅstorpsortens RF
SmeágolLotus - Örnäs Sun Boy RW 27Ewa PerssonCamilla Damreus 44
(17) Hyland TobyVillage King - Grange Finn SparrowImp IrlandAndrea Holst 15
(18)
Jasmin AnderssonKågeröds Lantl.
Musse PiggOkänd - OkändOkändJasmin Andersson 6
(19)
Izabelle StrandqvistÅstorpsortens RF
DennisManolito - Anjershof RockyM. StapertIzabelle Strandqvist 163
(20) SilvesterOkänd - OkändC.J. TeurlincxMats Nilsson





LB

 

Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1)
Frida LarssonÄngelholms RF
StingThe Hale Helios - MaratonMarie KnutssonStuteri Stenlyckan HB 100
(2) JasmineOkänd - OkändKathe LundgrenAnna Nilsson 1
(3) Golden BoyHassles Golden - Kingsettle TankahVeronica Erlandsson-F, SvalövHeinz Bertram 23
(4) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 61
(5) Rock StarOkänd - OkändBirgitta BergstrandFamiljen Johansson 82
(6) NevadaVerona´s Bo-Gi - UrbinoMarianne LundinMarianne Lundin 113
(8)
Josefine ArvidssonÅstorpsortens RF
MilekFikus - DrawidDzierzazno WielkiDennis Arvidsson 12
(9) Mr DellOkändImp HollandLinda Widesjö 123
(10)
Amanda PerssonÄngelholms RF
Lady AtheeneokändImp DanmarkAmanda Persson 139
(12)
Jasmin AnderssonKågeröds Lantl.
Musse PiggOkänd - OkändOkändJasmin Andersson 6
(13)
Cajsa JohanssonKlippans RK
Kirstens Diamond Mary RiceCajsa Johansson 84
(14)
Izabelle StrandqvistÅstorpsortens RF
DennisManolito - Anjershof RockyM. StapertIzabelle Strandqvist


God kväll :)

Nu spenderas resten av kvällen framför datan med godis. Jag köpte ju 1 kg godis i går kväll och nu, ett dygn senare har jag 13 bitar kvar.... I dag lekte vi typ bara med pållarna. I början löslongera jag Nemo med inspänningar på banan, och under tiden så red Jennifer Lukas och Jenny Lotta. Sen böt vi så Jenny körde lite bommar och horsemanship med Nemo och jag red Lotta. Sen hoppa vi lite med ponnierna, olika övningar. Så har typ min dag sett ut i stort sett.


HISS

 

Dom här handskarna föll mig verkligen i smaken. Inte så klassiska men utstickand, vilket jag fullkomligt älskar. Är ute efter ett par bra handskar och dessa ligger just nu som nummer 1 på listan :)


Hej Måndag

Hästarna fått, jag fått, nu datan :) I dag sak jag bara ta det lugnt, och så ska jag släppa Nemo på banan och tror det blir likadant med Peja :)

P.S  Att jag lagt ut Peja på annons i går va ett aprilskämt såklart. Det är den hästen vi var och tittade på i går men jag har ändrat ålder och mankhöjd. Men visst är dom lika?


Peja ute på annons....

Japp, så e det. Vi har lagt ut Peja på annons då jag hellre vill ha en häst. Här är hennes annons. Det är dock inte jag som rider.

 

Typ: D  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1998  
Trevlig ponny snäll i all hantering. Pigg och framåt att rida men har inga olater. Har lätt för att gå i form. Hon hoppar bra och är inte tittig. Snäll att rida ut på och tycker om att bli pysslad med i stallet. Född 1998, 147 cm hög.
 
Lätt:B Hoppning Lätt:A Dresssyr


Godnatt

Nu sak jag hoppa i säng. I morgon är det måndag och man slipper skolan!  Morgondagens planer:

 

* Fixa stallet
* Rida (vet dock inte hur än)
* Plugga in tyska verb
* Sy fast en "ficka" på en sån förvaringshållare

Nu i kväll har jag varit pysslig och fixat med hopplattan. Tvättat av den och sytt fast en liten bit av lädret i resåren som hade lossnat. Så nu är den fit for fight igen! :) Nu sak jag sova, Godnatt.

Nemo som bäbis :) (1 år)


DISS

 

Diss till dom här dressyrstövlarna. Det är riktigt fult med dom stenarna längst upp och det blanka lädret när resten är matt. Nä usch. Finns på Hööks för 1329:-


Min dag

I morse fick vi hem hösilage från Sixten (superfint va det) och sen mockade jag stallet då mamma fixa med annat. Sen red jag ut en gansak lång runda på en timme med Pejan som va hm pigg. Efter det åt vi och sen åkte för att titta på en D-ponny. På väg hem så körde vi inom City Gross och köpte godis då dom har superbilligt lösgodis. Bara 29:- /kg i stället för 79:- /kg. Så jag köpte ett kilo lösgodis för 29:- !!!!!!
Så nu vet ni vad jag ska göra i kväll med sällskap av TV:n :)


DISS

 

 

Dom här nya schabraken från Hööks föll mig inte i smaken alls, faktiskt. Möjligvis att det vita är snyggr men inte de andra två. Kostar 279:-