Dagens ridpass, Lotta - 31/7 - 12

I dag blev det lite hoppning och dressyr blandat. Eftersom vi ska på dressyträning i morgon för Erika så red jag igenom henne i början. Hade henen väldigt snabbt ordentligt mellan hand och skänkel och hon lyssnade bra, om än att hon var rätt stark. Red bra lite grunder + några öppnor bara för att känna att jag hade henne med mig. Sen började jag hoppa 2 hinder på 60 cm med 3 galoppsprång i mellan. Hon va så supertaggad som det bara går. När hon ser hindret ökar hon som tusan och efter en rad glada bocksprång. Sen hoppade jag den långsidan, vände rätt upp, gjorde enkelt byte och sen hoppade ett räcke på 80 cm på nästa långsida. Sen hoppade jag även en kombination och oxer. Ville inte hoppa för mycket eftersom hon hoppade så mycket förra helgen på cupen. Innan hon fick fatta galopp så skrittade vi och då galopperade hon på stället, småreste sig och fjantade, och sen bara full fart vid minsta efyergift på tyglen. Helt underbart att hoppa en sån häst! :D
 
Hade tyvärr ingen som kunde fotta, Jenny sov....
Dagens ridpass med Nemo kommer i morgon tillsammans med bilderna.
 

Hur snällt?!

Hur kul är det inte att få en såm här kommentar? TACK Sofie :D Synd att du inte har en blogg så jag kan länka dig....
 
Hej johanna! Måste bara säga att du är en sjukt duktig tjej och fu har kommit väldigt långt med dina fina hästar, från att hon knappt kunde gå i form till att tävla dressyr& det går bara bättre och bättre. Jag älskar din blogg och hoppas att du aldrig slutar blogga.Nu har jag lite tips till dej i och med att du hade lite bloggtorka; ha en frågestund,
Visa ditt stall och gård, gärna i videoinlägg,
Fler ridoutfit bilder,
Bilder på din finaste outfit, ( häst)
Köra veckans häst,
Ridfilmer kanske?!

Och sist undrar jag om du kan göra lite fler inlägg om dagen för jag kollarpå bloggen flera gånger om dagen?!

Hoppas att du tar åt dej detta så att min favorit blogg kan bli ännu lite bättre! Du är bäst tjejen :)
 
 
 
klart jag sak fixa outfitsbilder och sånt. Vill så jättegärna lägga upp video på ridningen och tävlingarna men jag vety inte hur man gör? :( Inte en enda som läser min blogg som kan hjälpa mig med hur man gör? Skulle betyda massor!
 
 

Svarta ridbyxor

 
 
Jag tycker sånna här svarta ridbyxor, just svarta, är så fula. Bara svarta, utan rutor eller någon annan färg i. Diss på dem.
 
 
 
 
Däremot är sånna här riktigt, riktigt snygga. Älskar rutiga ridbyxor, speciellt svarta (ha ha). Såååå himla snyggt med de vita kritsträcken runt rutorna. Stooor Hiss!

Bilder

Någon som är intresserad av att se bilder från Nemos aktivering i dag? :)

OS

Sitter och väntar spänt på att OS i fälttävlan - hoppningen ska börja! Vore helt underbart med 2 OS-medaljer för de svenska ryttarna (lag & individuellt).
 

Hagmys #2

Lotta äääälskar att nypa näsa! :D
 
Dixa ville va med på bild.
 
Så här ser Lukas ut när jag försöker "ta hans mat"
 
Fick besök av ett rådjur, dock väldigt dålig bild.
 
Så här står Lotta så fort kameran dyker upp <3

Skillnad?

Februari 2012
 
 
Juli 2012
 
Ser ni någon skillnad på henne? Vad i så fall? (förutom att hon ser drogad ut på första bilden)

Hagmys #1

Smutsig rumpa :D

Dagen i dag

Vi va ute och kollade Rainbow i morse. Han markerar pyttelite på volt i vänster varv men inte annars så när mamma ringde vet tyckte hon vi skulle avvakta och se ett par dagar till, om det inte blev bättre fick vi komma med honom. Men Jenny kan skritta honom så länge. I eftermiddags var mamma och jag i skogen. Jag hade Lotta och mamma gick med Dixi (vovven) Lotta va pigg som tusan och det blev mycket galopp och klättring. Ska verkligen sätta fart på hennes uthållighet nu. Ska träna som tusan för att få upp hennes kondition, styrka och uthållighet så mycket det bara går. Hur långt tror ni jag kommer lyckas? :)
Sen när vi kom hem satt vi bänkade framför TV:n i 5 timmar och kollade på terrängdelen från fälttävlan - OS. Svensk i ledningen, jadå! Och Sverigelaget 3:a än så länge. Va massor som gick omkull, såg riktigt läskigt ut. Någon häst rullade runt flera varv. Och när jag såg dom rida sin runda, galopp + hoppning i 10 minuter, jaaa då fick jag sån jäääävla lust att komma så nära den uthålligheten och styrkan med Lotta, stackars hästapållen ha ha ;)
Har även varit ute och fottat lite i hagen nu i kväll så vänta er bilder.

Congratulation

Nu på morgonen har vi grattat Jenny eftersom hon fyller 14 år i dag. Hon fick bland annat en brun huva til sin tävlingsoutfit och en laptop. Så nu har vi 3 baaarn vars en. Av mig fick hon ett presentkort på bio och en tävlingsskjorta. Dock passade inte den henen så den tar jag och så ska hon få en annan. En sån här är det:
 

Figursydd och underbar ;)
 
Nu har jag ätit frulle också, rester sen i går (tårta och godis, ha ha). Ska ut och ge pållarna sin havre och se om Ragge fortfarande är halt. Om han är det blir det att åka till veterinären i eftermiddag. Jenny är idag på Liseberg (hur man nu kan vilja det) så bara mamma och jag hemma. Måste ut nu, hörs senare.
 
 

Omotiverad

I dag har vi haft kalas för Jenny som fyller 14 år i morgon. Så har fixat och haft mig med det hela dagen och sen nu i kväll har vi bara ätit tacos och tårtan, godiset och kakor i massor som blev över sen kalaset. I morgon ska Rainbow till veterinären eftersom han fortfarande är halt. Jag har inte heller ridit för det är så himla tråkigt att rida själv. Varken Peja eller jag tycker det är roligt. Känner mig inte så himla motiverad i ridningen nu. Vill inget hellre än att börja hårdträna och komma ut och tävla Nemo, men det går ju inte nu :( Måste ta tag i träningen med Lotta också, tänker så att hon kan få vila i dag, varje dag. Men NU SKA det bli ändring på det. Så nu ska jag följa nästa veckas schema förutom den dagen då det är vila (tisdag) eftersom hon hade ledigt i dag.
 
Mån: uteritt med konditionsträning
Tis: dressyr
Ons: hoppning
Tors: uteritt
Fre: dressyr
Lör: markarbete
Sön: tömkörning
 

Tagga mig nu då!!! Kräv bilder och outfitar!
 

Tävlingsresultat, Skromberga RF - 28/7 - 12

 LB:1

Blev perfekt lång framridning. Dock var hon väldigt seg och lyssnade inte så bra, tappade kontakten med bettet osv. På banan blev hon superspänd och glappade i kontakten och det kändes rent ut sagt för jävligt. Är så jäkla missnöjd så jag vet inte vad. Vi fick 6:or och 7:or och den hela katastrofen slutade med 64,14 %.
 
Domarens kommentar: Fin pony. Blir tyvärr spänd och ostadig i formen. Blir bra när den slappnar av.
 
 

LA:1

Här va startaerna så tätt så det blev bara att sadla igen, hoppa upp och sen rida direkt till collectingring. I detta programmet var hon en aning bättre och en aning stadigare i formen men väldigt spänd. Lite galoppinslag, öppen i formen osv. Hon var också väldigt ojämn. I en skänkelvikning fick hon en 7:a och i den andra en 4:a. Det enda som kändes bra var faktiskt ryggningen. Porcenten blev ynka 62, 10 %.
 
Domarens kommentar: Fin ponny. Blir tyvärr spänd och hög i nacken. Kan bli riktigt bra om den lugnat ner sig.
 

Sammanfattning: vår sämsta tävling hit tills....
 
 

Snart kör vi

Hej! Nu har jag utfodrat både mig själv och Lotta. Har packat in utrustningen och putsat stövlarna. Nu ska jag bara byta om, rykta, knoppa och sen kör vi. Mer uppdatering när jag kommer hem då jag ej hunnit göra några tidsinställda.
 
Hon kommer snart knocka sig själv! ;)

Dagens ridpass - 27/7 - 12

Red fram och sen red jag igenom både LB:1 och LA:1 programmen. Hon var väldigt pigg, men å andra sidan har hon bara ridits 3 dagar denna veckan vilket inte Lotta tål. Gjorde mycket sidvärtsrörelser (skänkelvikning, öppnor, slutor) under framridningen. I slutet blev tog hon ut sin energi på rätt sätt och andra gången jag red igenom LA:1 programmet var riktigt bra. Utom möjligtvis när hon skulle minsak galoppen lie innan de små volterna. Efter programmen red jag igenom lite saker ur programmen som vi behövde repetera. Sen när jag travade av henen va hon så himla mjuk och fin. Kunde böja henen åt alla håll och kanter. Bilder från i dag:
 

Startlistan

LB:1
 
(-5) 12:01 SimsalabimHeidebergs Nancho Nova - Black BoySabine MeyerMarie Christiansen 32
(-4) 12:07 Rainbow  31
(-2) 12:14 Musse PiggOkänd - OkändOkändJasmin Andersson 28
(-1) 12:20 De RanahDerano B - SambaCarina Sävestam, OsbyCarina Sävestam 29
(1) 12:27 CarmenzitaHagens O´Chief - Hagens Ryan RC 76Åsa NevanderAmanda Eneberg 7
(2) 12:33 Southern Magics MaggieParc Brigader - C.MasterpriceBrungård J&I Mölby Imp DanmarkAnna Ewerman 24
(3) 12:40 BellVeron´s Bo-Gi RP 134Anna & Inga-Greta ForslundKristina Nilsson 5
(4) 12:46 RicoOrchard Limb-Lopper - Oakley Bubbling On H10226Imp HollandHilda Andersson 22
(6) 12:53 Macro MotionMinotaurus RP 114 - OkändPernilla SvenssonMalin Liljekvist 17
(7) 12:59 CointreauVermont - CognaqueMarie KnutssonMarie Knutsson 8
(-3) 13:06 CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell

 
LA:1
 
(-1) 13:32 King of Gold  27
(1) 13:39 Axxas JackieValdo - Rotherwood Spycatcher WSBMajken Ax-HjertbergCaroline Berggren 2
(-2) 13:46 CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 30
(-1) 13:53 Musse PiggOkänd - OkändOkändJasmin Andersson 28
(1) 14:00 WindsorOkändOkändSven Bengtsson 26
(2) 14:07 Southern Magics MaggieParc Brigader - C.MasterpriceBrungård J&I Mölby Imp DanmarkAnna Ewerman 24
(3) 14:14 CointreauVermont - CognaqueMarie KnutssonMarie Knutsson 8
(4) 14:21 FrankoOkänd - OkändImp HollandFanny Andersson


Just nu....

Tittar på OS invigningen på SVT 1. Väntar på att se ROFFE in action!!!!
 

FREDAG

Hej. Kunde inte bli så mycket bloggning i går för man kunde inte publicera sina inlägg på dumma blogg.se. Därav att när det sen funkade publicerades massa av samma inlägg eftersom jag försökte flera gånger. I går red Jenny ut en kvällstur på Lotta, runt 22.00 var det. Rainbow har antagligen fåt sig som ett blåmärke eftersom Lotta sparkade honom i förrgår. I går var han mycket bättre men fortfarande markera han lite lite på böjt spår. Ska se hur han är i dag igen, men hoppas verkligen att han är helt bra så att jag kommer till start med honom i morgon. Om han inte är bra nu så har vi bokat in ett veterinärbesök på måndag klockan 15.00. Dock tror jag inte det behövs.

Nu sak jag ut och se om det är för varmt för att rida nu vid 9, annars blir det dressyr på Lotta, tänkte rida fram och sen rida igenom båda programmen jag sak rida i morgon (LB:1 & LA:1) och sen får hon sluta. Ett kortare pass med andra ord. Sen sak även Jenny och jag högtryckstvätta hela stallet så där har vi att göra hela dagen. Vi hörs när vi kan! :)


Fredag

Hej. Kunde inte bli så mycket bloggning i går för man kunde inte publicera sina inlägg på dumma blogg.se. Därav att när det sen funkade publicerades massa av samma inlägg eftersom jag försökte flera gånger. I går red Jenny ut en kvällstur på Lotta, runt 22.00 var det. Rainbow har antagligen fåt sig som ett blåmärke eftersom Lotta sparkade honom i förrgår. I går var han mycket bättre men fortfarande markera han lite lite på böjt spår. Ska se hur han är i dag igen, men hoppas verkligen att han är helt bra så att jag kommer till start med honom i morgon. Om han inte är bra nu så har vi bokat in ett veterinärbesök på måndag klockan 15.00. Dock tror jag inte det behövs.

Nu sak jag ut och se om det är för varmt för att rida nu vid 9, annars blir det dressyr på Lotta, tänkte rida fram och sen rida igenom båda programmen jag sak rida i morgon (LB:1 & LA:1) och sen får hon sluta. Ett kortare pass med andra ord. Sen sak även Jenny och jag högtryckstvätta hela stallet så där har vi att göra hela dagen. Vi hörs när vi kan! :)


Fredag

Hej. Kunde inte bli så mycket bloggning i går för man kunde inte publicera sina inlägg på dumma blogg.se. Därav att när det sen funkade publicerades massa av samma inlägg eftersom jag försökte flera gånger. I går red Jenny ut en kvällstur på Lotta, runt 22.00 var det. Rainbow har antagligen fåt sig som ett blåmärke eftersom Lotta sparkade honom i förrgår. I går var han mycket bättre men fortfarande markera han lite lite på böjt spår. Ska se hur han är i dag igen, men hoppas verkligen att han är helt bra så att jag kommer till start med honom i morgon. Om han inte är bra nu så har vi bokat in ett veterinärbesök på måndag klockan 15.00. Dock tror jag inte det behövs.
Nu sak jag ut och se om det är för varmt för att rida nu vid 9, annars blir det dressyr på Lotta, tänkte rida fram och sen rida igenom båda programmen jag sak rida i morgon (LB:1 & LA:1) och sen får hon sluta. Ett kortare pass med andra ord. Sen sak även Jenny och jag högtryckstvätta hela stallet så där har vi att göra hela dagen. Vi hörs när vi kan! :)
 
Tycker det här är en så söööt bild på Lotta, förutom underhalsen :/

Tävling

http://dressyrmupparna.se/?p=30081&preview=true
 
Grym tävling på dressyrmupparna.se!

Tävling

http://dressyrmupparna.se/?p=30081&preview=true
 
Grym tävling på dressyrmupparna.se!

GO HÖÖKS

Hööks har verkligen lyckats! Älskar i princip allt, speciellt huvan. Är helt nerkärad i den. Dock är det dåligt att de höjt prisrna på gamalt. Det är riktigt dåligt.
 

GO HÖÖKS

Damp ner 3 stycken Hööks kataloger för höst/vinter i dag. Blev överlycklig :D Tycker att nästan alla saker va ursnygga dock har de höjt priset på gamalt också vilket va dåligt. Här är lite som jag tyclte var speciellt snyggt, är helt nerkärad i huvan, älskar sånt klasiskt , stilrent till hästen :) Ska inhandlas snarast!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GO HÖÖKS

Damp ner 3 stycken Hööks kataloger för höst/vinter i dag. Blev överlycklig :D Tycker att nästan alla saker va ursnygga dock har de höjt priset på gamalt också vilket va dåligt. Här är lite som jag tyclte var speciellt snyggt, är helt nerkärad i huvan, älskar sånt klasiskt , stilrent till hästen :) Ska inhandlas snarast!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GO HÖÖKS

Damp ner 3 stycken Hööks kataloger för höst/vinter i dag. Blev överlycklig :D Tycker att nästan alla saker va ursnygga dock har de höjt priset på gamalt också vilket va dåligt. Här är lite som jag tyclte var speciellt snyggt, är helt nerkärad i huvan, älskar sånt klasiskt , stilrent till hästen :) Ska inhandlas snarast!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varma dagar

Hur tar ni hand om era hästar när det är så där äckligt varmt ute?
Om det är många bromsar och insekter får dom komma in och stå inne på dagen och gå på bete på natten. Om det är jättevarmt går dom även då på bete på natten. Sen går vi ofta ut och spolar hela hästen från topp till tå med vattenslangen, dem står bara och njuter :) Sen har vårt stall 2 ytterboxar så de dörrarna står öppna, sen är det en liten liten grushage där det för det mesta är skugga och blåst så där stor dom allra helst. Så vi har öppet från betet, till grushagen och sen kan dom gå in i någon av boxarna och ställa sig om de vill. I går stod båda storhästarna och Ragge i en box oxh Lotta hade den andra för sig själv. Dom är så gulliga. Sen ahr vi även ett litet vind/regnskydd där det inte är lika varmt och inte lika många knott som de också kan gå in i.
 

Bilder

Här kommer äntligen bilderna sen prisutdelningen i söndags. Visst är hon fin, min lilla pärla? :)
 
 
 
 
 
 
 

Hatar varma dagar

Man kan ju inte va ute! Här i skåne är det 30 grader i skuggan :( Hästarna måste också vara inne, vilket dom uppskattar mycket. Står inne i det svala stallet och sover, gullepluttarna :) I kväll ska vi kanske (om vi hinner) åka till stranden och bada med hästarna. Nu precis ahr jag storstädat mitt rum, plcokat ut allt ur hyllor och lådor, dammat, dammsugat, torkat osv. Blev riktigt nöjd!  Har inget roligt att skriva om för jag gör ju ingnting nu de här varma dagarna. Men kameran är hittad så nu ska jag ladda upp bilder till bloggen. De kommer i ett senare inlägg.
 

Halta hästen

Gick upp klockan 6.30 och red Rainbow innan det blev alldeles för varmt (nu är det 33 grader i skuggan). Skrittade fram i ca 5 minuter för att de gick hårt i helgen och antagligen var lite stel och sen att de stått 2 dagar efter det. Men han va supermjuk i båda varven. Skritta sen i låg-lång form och skulle få upp ryggen på honom. Överböjde honom i båda avrven en långsida var så at ahn böjde in hela haslen. Supermjuk och följsam i båda. Sen tränade jag massa övergångar mellan halt, skritt och trav. I början lite stark och springig men sen varken kasta han upp huvudet eller blev hård i handen. Galopperade sen i högra varvet, han flöt ut som tusan i volterna men tryckte in han med en bestämd ytterskänkel. Sen kom mamma och kollade och efter ca 10 minuter sa hon att han såg oren ut. Jag hade inte märkt någonting och han kändes som vanligt men det syntes bara ytterst lite i hörnen. Travade sen fram och tillbaka med honom så mamma kunde kolla ordentligt och då nickade han till med huvudet ibalnd och va pytte lite halt på vänster fram. Anagligen är det sen i går kväll för då hängde han efter Peja hela tiden och till sist sparkade hon honom. Så det är nog bara som när vi har fått ett blåmärke och är lite öm. Vi sak kolla i morgon och se om ömheten har gått över och i så fall kör vi på igen!

 

I kväll ska vi kanske åka till stranden med pållarna och simma. Fast då tar Jenny Lukas i stället för Ragge.

 


Zzzzzzz....

Time for bed. Hörs i morgon!


DISS

 
 
 
De här stövlarna som Hööks precis fått in föll mig inte i smaken. Riktigt fula tycker jag. Dels knäppet längst ner och sen det "mönstret" längst upp på skaftet. Kostar 1599:-

:D

GISSA hur superduper mega glad jag blev när jag klicka mig in på Hööks hemsida och såg en av deras produktnyheter!!!!!!! En sån här bred nosgrimma med pullback och 4,5 cm bred ska jag köpa till Nemo nästa gång jag är på Hööks, vilket ska bli snart! Ska köpa en sån till Nemo. Han har bara en vanlig smal och det är så himla fult i dressyr. Har letata efter en sån överallt och nu har HÖÖKS FÅTT IN!!!!!!!! SUPERGLAD!!!! :D
 
 

God varm morgon!

Fy va jag hatar detta vädret. Sol, vindstilla , inte ett moln på himlen och det ska vara 26 grader här både i dag och i morgon. Med den här skitvärmen kommer ju också tusen miljoner bromsar så hästarna står inne i stallet hela dagen och sover. Det tycker dom är superskönt. Ska ladda över bilderna till datan så fort jag ätit upp min frulle som består av chokladpudding och vispad grädde och honungsmelon :) Båda ponnierna ska ha ledigt i dag också och Nemo går fortfrande inte och rida så kan tyvärr inte bli några ridbilder i dag :( Vad är det för inlägg ni gillar mest? Ska jag ha mer av någonting eller bra som det är?
 
 
 
2 år sen

Sorry

Hej! Skulle ju ladda upp bilderna från helgen men har inte haft någon lusta alls att sitta vid datan. Har varit strålande fint väder så vem vill sitta vid datan då? ;) Ni får bilderna i morgon i stället, lovar! Nu ska jag sova i alla fall så vi hörs i morgon igen :)

(känns som det behövs nya ridbilder också)

HISS

 
De här tävlingsstrumpor från Horze är super. Har 2 par som jag köpte på Falsterbo och fler lär det blir när de jag har nu är ute ur leken. Supersköna, perfekta på alla sätt och bra kvalitee. Är så himla nöjd :) Kostar endast 89:- för 2 par på horze.se. Finns i svart, blåt och vitt.

Lottas vecka

Nu ska Lotta bara få ta det lugnt, gå i hagen och äta gräs och bli tjock och rund i 2 dagar. DET har hon verkligen förtjänat :) Så här ser Rainbows och Lottas vecka ut:
 
Mån: Båda ledigt
Tis: Båda ledigt
Ons: Jenny rida ut Lotta, jag dressyr med Ragge
Tors: Jenny rida ut med Ragge, jag dressyr med Lotta
Fre: Jenny rida ut Lotta, jag dressyr med Ragge
Lör: dressyrtävling för båda
Sön: skritta/vila
 
 
I dag ska jag fixa lite i stallet, städa sadelkammaren tex och sen tänkte jag göra lite roliga inlägg till bloggen. Ni ska tex få bilderna sen prisutdelningen i går. Vi hör senare i dag!
 
 
 
 

Hur vill ni ha det?

Jag har tappat blogglusten. Jag vet, det är inte ert fel men ni kommenterar nästan aldrig längre, stastistiken sjunker och det känns allmänt tråkigt med bloggen. Finns det någon där ute som vill läsa min blogg för annars slutar jag. Vill bara veta så jag inte lägger ner massa tid på den i onödan när ingen ser det.
Nu till helt andra saker :)
 
Lotta har verkligen bättrat sig, hon prestera högt högt över våra förväntningar, jag menar, hon har knappt gått en LC bana felfritt innan. Nu har vi anmält till 3 tävlingar. Har flera efter dom också men väntar lite med att anmäla till dom.
 
28/7 (denna lördagen): dressyrtävling i Skromberga RF. Lotta LB:1 & LA:1. Sen har jag fått order att utbilda Rainbow i dressyr så jag ska starta honom en LB:1 då också.
 
vecka 32 Lördag: hopptävling Frosta RF. Lotta LC & LC +5. Rainbow LC & LB
 
vecka 33 Lördag: Lotta LC & LC +5. Rainbow LC & LB
 
 
Nu ska jag kolla 2 1/2 men. Bye :) Bilder från prisutdelning kommer!
 
 
 

Tävlingsresultat, Båstad RK - 22/7 - 12

LC +5
 

Samma som i går. En kanonrunda som va så gott som perfekt. Ingenting kunde göras bättre förutom lite mer vågade omhoppningssvängar. Dubbelnolla och en 4:e placering.

LC +5 final
 

Även detta en superrunda. Vet inte vad som tagit åt henne faktiskt. Hon har aldrig gått så bra, bara flög. Supermånga rev det sista hindret men inte hon inte! I omhoppningen kom vi lite tokigt på en paralleloxer så den rev hon men resten gock super. Blev en 4:e placering här också och kom även 4:a i cupen. Hon är helt underbar. På 4 klasser har hon rivit ett enda hinder och inte vägrat en enda gång. 3 placeringar på 4 rundor, helt otroligt! Den här helgen har vi vunnit: 3 plakett, 3 rosetter, 2 pokaler, 2 hederspriser. Och i den första klassen för helgen (LD +5) så kom hon första utanför placering. och i torsdags på dressyren kom hon också första utanför placering. Hon har verkligen lagt sig i toppen, helt amazing häst, älsakr henen så jävla mycket så jag tror jag går sönder. Jag tror lite av dessa fantastiska rundor var att jag red på mer, hade riktigt högt tempo och lyfte upp huvudet på henne.
 
Vill även säga stort grattis till Jennifer som vann LC +5 i sista kvalet! www.teamwinther.blogg.se

Tävlingsresultat, Trolleholms RF - 21/7 - 12

LD +5
 

Superfin hela tiden. Kunde inte ändra någonting. Både på framridning och framhoppning va det helt perfekt. På banan lika så.Tvekade inte ett dugg på hinderna, inte ens på ett torn, och gick dubbelnolla. Dock kom jag på en 12:e plats och där var 10 placerade. Hon hoppade jättebra i första omhoppningssvängen men i andra så blev hon så pigg så hon ville rakt fram, vilket resulterade i att hon flöt ut med bogen när jag svängde och det förlorade vi mycket tid på.
 
Jenny kom på en 2:a plats av 40 startande.
 
LC
 

Kändes lika fin hela tiden här med. Har dock aldrig suttit på en häst med sån stark hoppvilja. Hon tyckte att ett röcke med en grind var läskig (jättemånga vägra på det och vissa vågade inte gå i närheten av det). Där tvärstannade hon någon meter ifrån. Då satte jag sporrarna i henne och smakade och då hopapde hon utan att riva! Sen i omhoppningen tycker jag vi fick till bra svängar. Det sista hindret, en oxer, slog hon till så jag hörde att hon rev. När jag vänder mig om liger bommen kvar! Mamma sa att bommen låg på skållkanten och rulla sakta tillbaka igen.... Snacka om tur! Vi kom på en 5:e plats av 40 startande.
 
Mamma hann inte ta bilder medasn vi red fram och banan var alldeles för stor för att få med någon på bild så det blir bara några bilder fårn prisutdelningen. Men bättre än inget, eller hur?!
 
 
Ragge style!
 
Och sen en dressyrbild, den enda från dressyrtävlingen i torsdags.
 
 
 
 

Tjolahopp :)

Nu håller Jenny och jag på att tvätta schabrak + att Jenny putsar utrsutning tills i morgon. Alltså sadel, träns,s tövlar och magplatta. Jag ska också smörja mina stövlar. Pejas och min outfit blir den här:
 
 
 
+ likadana senskydd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Precis så ahr Jenny och jag ridit ut en liten runda. Vi red 20 minuter i skritt och lite lite trav. Jenny hade faktiskt lilla Borah. Hon tyckte det va superroligt att komma ut en runda konstigt nig. Hon vill bara gå i hagen uatn aatt bli riden någon gång. Hon blir inte uttråkad av det så honär inte riden på hela året. Gamla pesnionären och 10 - föls mamman får bestämma själv vad hon vill.
 
 

Fredag

I morgon ska jag fixa pch packa inför lördagen. Lotta ska ridas ut en liten kort runda på kanske 20 minuter och Nemo ska ridas ett ordentligt dressyrpass i morgon. Det var alldeles för länge sedan sist. Hans första dressyrtävling är inplanerad till den 12 Augusti. Sandra kommer även hit, alltid najs att träffa henne. Nu ska jag äta resterna av tacosen vi hade i går och käka godis hela kvällen :) Godnatt läsare :)
 

Tävlingar

Längtar till cupen i Trolleholm. Peja har verkligen utvecklats ordentligt på kort tid (sen ridlägret, har höjt mig med 7 % i dressyren sen ridlägret) Är riktigt taggad. Ska inte tjuvhplla som jag brukar utan låta henne gå i full 90 hela tiden. Och i omhoppningen i 85 (om man inte kommer till omhoppning i 85 är det riktigt dåligt tycker jag) så ska jag satsa för fullt, svängarna ska vaa så hon har 1-2 galoppsprång kvar innan hindret. Så lågt kan dom ju trixa sig över hur som lixsom. Ska bli jätteroligt :)
 
Inplanerade tävlingar nu är alltså:
 
21 - 22 Juli: cup i Trolleholm (hejarklack från ridlägret kommer till Jenny och mig :) LD +5 - LC +5
28 Juli: dressyrtävling Skromberga RF, LB:1 & LA:1
 
Sen är där hoppning vecka 31, 32, 33, 34 men ingen dressyr under de veckorna. Tror det blir hopptävling vecka 31, Skromberga, v 33 Båstad och v 34 Perstorp. Och ni som tror vi sliter ut våra hästar i hoppningen när vi hopptävlar 2 klasser på helgen och sen tävlar 2 klasser nästa helg igen, vi hoppar dom självklart inte i veckan då. Då hoppar vi över Erika träningen också. Och vi hopptävlar max 2 helger i rad sen får dom vila helt från hoppning nästa vecka och sen köra igen 2 veckor sen förra tävlingen.
 
 
 

Tävlingsresultat, dressyrtävling 19/7 - 12 - HFRK

På framridningen kändes hon riktigt, riktigt maffig. Fick ett himla tryck och power i henne och hon kom upp med rygg och bakben hela tiden i dag, kul :) Tävlingen var ju inomhus och Peja hatar att ridas i ridhus. Hon börjar dirket visa hur missnöjd hon är genom att klappra med tänderna och bli slapp. Men lyckades faktiskt rida ihop henne ganska bra ändå. Stundtals slutade hon klappra och koncentrerade sig. I serpentinerna var hon lite vinglig och gick på dubbla spår men resten tycker jag ändå gick hyffsat. Man känner en sån kraft och power i sig jsälv när man rider henen i rätt form, går inte att förklara men det är underbart. Vi startade som nummer 4 och där var 18 stycken med. Jag fick 66,896 % och fram tills 10 stycken hade ridit låg jag på första plats. När sista skulle rida låg jag på 5:e plats men när hon fått sina procent så vann hon så jag kom första utanför placering. Om jag hade fått 1 poäng mer hade jag åtminstone placerat mig. Om tävlingen var utomhus är jag så gott som säker på att vi hadde fått någon procent högre. Nu taggar vi nästa tävling :)
 
Kameran skulle såklart INTE sammarbeta. Den dog så hann inte fotta en enda bild :(

Klar....nästan ;)

Nu äter jag lite snabbt innan jag ska ut och knoppa. Vi lastar 20 över så det är liite stressigt. Har innan ätningen ryktat, packat in, tvättat hennes vita ben och klippt hovskägg + öronhår. Vi hörs med resultat i kväll och bilder hoppas jag, om kameran vill sammarbeta. Men vänta er inget storslaget då tävlingarn aär inomhus och Peja hatar inomhustävlingarna.

Tävlingsoutfit dressyrtävling 19/7 - 12

Marinblå hjälm
 
Marinblått hårnät
 
Marinblå kavaj
 
 
 
Vita lindor
 
Vitt schabrak med vinröd kant och marinblå/silvrig passopal + vit strasspannband
 
Silvriga boots
 
 

This or That

Har fått this or that alternativ. Nu kör vi!
(P.S ni kan alltid mejla mig och ställa frågr eller this or that. När det blivit minst 5 frågor/alternativ svarar jag på dom i bloggen. Min mejladress: [email protected])
 
 
 
Går superbra på träning/Går superdåligt på tävling - måste bli tävling. Skulle aldrig klara att inte tävla, det är ju poängen med att ha häst. Tävlingsmänniska från topp till tå, jadå!
 

Stallkväll/Hemmakväll - Nog för att det är supermysigt i stallet men på sena kvällen vill jag sitta och äta popcorn framför TV/data :)
 

Benskydd/Lindor - gillar båda två mycket. Lindor är 10000 gånger snyggare men skydd är så mycket lättare att sätta på + att man slipper linda ihop om efter varje pass.
 
 

Köpa hästsaker/köpa kläder till dig själv - enkelt val, eller hur? :)
 

Det var dom. Fortsätt skicka in!
 
 
 

Smart fast osmart

 
De här överdragsbyxorna som går till stövlarna börjar, är ju smarta. Fast osmarta. Vita blir ju smutsigt på en sekund bland hästar. De skulle varit smartare om de var någon mörk färg. Så både hiss och diss :)

Kostar 249:- på Hööks.

HISS

 
Tyckeratt den här tävlingstoppen från Hööks är supersnygg och smart! Jättesnygg att ha på framridningen och sen när man tar på kavajen så är det vita "fluffiga" i stället för plastrongen. Gud vad jag vill ha den här! Kostar 199:- vilket dock inte är så mycket ändå :)

Startlistan

Hej och sorry. Har varit i stallet hela dagen och ridit 2 hästar. Behöver inte fixa något inför tävlingen i morgon då vi inte ska köra förren 12.15. Nu ska jag kolla lyxfällan och äta glass i stora lass :) Har föresten läst mycket i dag också.Läste ut två böcker på 200 sidor per bok. Duktig va? Ska fixa lite roligare inlägg nu, har försummat bloggen alldelse för mycket! Diss på det :(
 
Här är i alla fall startlistan till i morgon:
 
Startnr Tid Ryttare Häst Hästnr
(1) 13:27 Dizney´s MimmiFredriksbergs Dizney - Idyllens Ironi RNF 145Ellinor OlssonAnette Winde-Björk 66
(2) 13:34 Önnarps MachoBackuddens Mountain Haze RC 83 - Öxenholm Marble Jr RC 61Jörgen FolkessonElisabet Ressner 279
(3) 13:41 Beata VicAmigo - Hassles GoldenVivika NilssonAnn Margret Cato 19
(4) 13:48 CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 39
(5) 13:55 DublinOkänd - OkändImp IrlandNicole Thynell 77
(6) 14:02 Ilia van HazelbergIdzard - Anilin ox A 5288M.P.J. Vulders Hazelbergsestraat 2 5473Titti Barrklev Olsson 117
(7) 14:09 Macro MotionMinotaurus RP 114 - OkändPernilla SvenssonMalin Liljekvist 151
(8) 14:16 Southern Magics MaggieParc Brigader - C.MasterpriceBrungård J&I Mölby Imp DanmarkErica Forsén 241
(9) 14:23 Bodethal's Cat WalkBrillant's Boy - Syon SplendourMey & Loewenstein Hengstst. BodethalHelene Segermalm 24
Paus 15 minuter
(10) 14:45 Sir LancelotBodeguero XXII - Little PrinceÖvrarps Stuteri & Dressyrcenternorrehee Dressage Stable/ Helena Haid Bo 238
(11) 14:52 Vanity FairVermont RP133 - Wärnanäs Ulrik RW 63Maria CarlssonMaria Carlsson 254
(12) 14:59 Milky WayOkänd - OkändOkändChristina Byberg 163
(13) 15:06 Charnos DyrekjärMalibu II - Höjlunds MotleyHelen Tönning Thomsen, DanmarkCatharina Andersson 47
(14) 15:13 AventinoAkiro - GarantHans Werner HinzmannJulia Landgren 15
(15) 15:20 Menas JoysoffIrco Mena - DiedronSofie AnderssonT Hammar & M Hillström 160
(16) 15:27 Fighting AlfaOkänd - OkändOkändÅsa Steholt 88
(17) 15:34 Highcrest DominicHighcrest Promice - CaratCharlotte ÖstlundAngelica Sjöholm 112
(18) 15:41 PaolaOkänd - OkändFa. van de RaktPia Persson

Onsdag

Godmorgon! Sitter och kollar på stallkompisar och äter frukost. Liv jag har va? Blev kar med all smörjning av Lottas och Nemos utrustning i går men tycker det är så himla roligt så ska ut och fodra ponnyerna nu och sen flytta om på betet. Stor hästarna ska på nytt bete och ponnierns ska gå på deras. Sen ska Lotta promeneras och Nemo ridas. Vi hörs senare i dag!
 
 
 
Älskar denna bilden! <3

Rent

NU i kväll har jag smörjt 3 träns och 2 sadlar. Både Lottas och Nemos. Gud va mjukt och fint det blev. Nemo har jättetunt skinn speciellt i huvudet, så han har minst 5 skavsår av tränset fastän det är mjukt och jag smörjer det ofta. Så jag dränkte lädret som tusan med olja på nackstycke framförallt och har låtit det torka in ordentligt i några timmar nu. Ska bara pussla ihop sista tränset sen är det klarrt! :)
 
 
(vet att uppdateringen har varit si så där i dag, men har inte haft tid eller lust. I morgon kommer bättre inlägg)
 
 

Tisdag

Hejsan :) Precis tagit över hästarna från betet. I natt har det vräkt ner, hagarna var ju swimmingpooler! Klockan 00.30 gick Jenny och jag ut oh kollade om hästarna ville in. Alla ponnisar såg för j*vliga ut :( Hängde med huvudet, dygnsura och täckena genomblöta. Blev att snabbströ 3 boxar och fylla på vatten och sen in med dom. Storhästarna ville inte komma in men vi öppnade till ponniernas hage så dom kunde gå in och ställa sig under ett litet tak som skydd för regnet. Dom har ju inte täcke på natten. Nu har det slutat regna, bara blåser ordentligt.
I dag blir det rida 2 hästar och sen inga mer planer. Jo. mocka de 3 boxarna också. Slöa-slappa-dag alltså! :)
 

Jennys "något" fula frisyr på mig

Get a life?

Dagens snygga outfitar!

CASSIOPEJA: RÖD
 
 
 
RAINBOW: GRÅ

(Jenny har sina nya ridbyxor på sig + stövelstrumporna som vi båda köpte från Falsterbo)
 

Dagens ridpass 16/7 - 12 RAGGE

Här kommer bilderna på Ragge. Han gick riktigt fint i dag :)
 
 

Lotta bilder 2

Här är 3 bilder till från dressyrpasset med Lotta. Fick inte plats att ladda upp det i förra inlägget. Håll till godo!
 

Dagens ridpass 16/7 - 12 LOTTA

Blev ett mellanhårt dressyrpass i dag. Jenny red Rainbow samtidigt. Vi drog ut musik till ridbanan och red till mix megapol. Lotta skygga till varje gång vi red förbi CD-spelaren :) Hon e lite knäpp min pålle! Red mest övningarna i LB:1 programmet till på torsdag. Hon kändes fin men dök ner med huvudet lite för mycket, dock blev det bättre på slutet. Dagens outfit: röd :)
 
 

Hej

Ursäkta väldigt dålig uppdatering men har spenderat dagen med hästarna hela dagen förutom vid lunch då vi åkte till väla och åt. Har ridit ett underbart dressyrpass på Lotta (och Rainbow) och sen longerat/ledarskap med Nemo. Alla var riktigt duktiga :) Fottade även en massa så de bilderna kommer upp senare eller i morgon bitti. Nu vet ni avr jag hållit hus i alla fall :)
 

Home

Hemma från Falsterbo nu. Eller för några timmar sen men har ej haft tid att blogga förren nu. Åkte klockan 8 och kom hem 17.30. Blev försenade i morse för en viss Lotta och Lukas hade krupit under staketet och betade på grannens stooora fält. Vi tittade på dressyr kuren och hoppning 1.50 och 1.60. Sen blev det äta och gå på mässan och sånt såklart. Det var ju sista dagen så det var väldigt utplockat. Fanns nästan ingenting kvar och det som fans kvar ville jag inte ha, det var fult. tror jag gick runt och letade på säkert 6 olika montrar efter ett vitt dressyrschabrak. Här är i alalf all vad jag köpte. Jenny köpte helt ny tävlingsoutfit: beiget hv polo schabrak med brun "kant", bruna läderskydd senskydd + strykkappor och brun kavaj. Sen köpte hon öven gråa ridbyxer, ridstrumpor och sommarjacka.
 
Mina inköp:
 
 
Röd somarjacka från horsewere ireland. ÄLSKAR den redan, ville inte ta av den :D <3
 
Blingpannband för kraftigt reducerat pris.
 
 
Vitt dressyrschabrak med vinröd passopal
 
Stövelstrumpor
 
 
 

LYX vs BUDGET

          
           LYX                          vs                 BUDGET
 
Skillnaden mellan dessa två ridskor = nästan 0. Tycker dom är riktigt lika, snörning, halvhöga och likadant mönster på tå delen. Budgeten är från Hööks och kostar 579:- och Lyxen är från Horsemeup och går loss på 1799:-
Vilken skulle ni valt? Jag skulle absolut tagit budgeten för jag hade hellre köpt ridstövlar för de andra priset!

DISS

 
 
Ha ha, hur fula ridbyxer? Tycker dom är riktigt fula med de tyget och skoningen. Ser ut som ett par slitna jeans som man sytt på en helskoning på. Ser ut att kosta runt 1 - 200:- , dock kostar dom 699:- och finns att köpa på Charlies häst & hund.

DISS

 
Eller hur är de hät bootsen....fula? Jag tycker i alla fall det. Gillar inte hur det är utformade och stilen. Finns på Charlies häst & hund för 399:- (!)

Dagens ridpass

I dag hade vi markarbete. Började värma upp i skritt på lång tygel och sen börja jobba henne i skritt. Gjorde sen massa förvända öppnor och skänkelvikningar i alal gångarterna. Hon va superduper fin. Verkligen helt underbar, hoppas hon känns lika bra på torsdag. Jenny och Ragge red också och han gick också bra. Sen hopapde vi 5 studs på kanske 50 cm och det gick också bra. Hoppade sedan banan vi hade i torsdags på träningen fast i markarbeteshöjd. Hon hopapde fint men hon ville inte byta galopp över hiderna. Höll på med det i säkert en kvart innan hon äntligen böt. Sen ställde vi ut ett hinder i varje hörn på ridbanan och hoppade på böjt spår. I slutet skulle jag testa byta igen och då ville hon inte igen. Försökte en gång till och då böt hon så då travade jag av henne och skrittade sen av. Är ändå nöjd med dagens ridpass! :)
 

HISS

 

Jäääkligt stor hiss till de här strasspannbanden. Skitsnygga och bra pris! Älskar dom! <3 Ska kolla efter ett sånt här till Nemo. Vilken färg tror ni han skulle passa bäst i?
 

Lördag kväll

Hej! :) Hoppas ni har/har haft en bra kväll! Vi har avrit ute och täckt alla hösilagebalarna med nät så att inte fåglarna ska äta på dom. Och såklart var jag ju tvungen att gosa med lilla Lotta också :) Red lite markarbete med Lotta innan i kväll, och hon var suuuper :) Nu ska jag bara kolla kalrt en film och sen gå och lägga mig. Vi kör mot FALSTERBO HORSE SHOW klockan 7.30 i morgon så att vi är där när det börjar klockan 9. Hoppas på grym rea och bra erbjudanden sista dagen!!!! Nu ska jag fixa massa tidsinställda så bloggen inte står tom i morgon. Morsning och goodbye :)
 
 
Ovisade bilder (tror jag)
 
Finns det något sötare? <3
 
 

HISS

Jag tycker att detta scharbaket är så himla snyggt, klassiskt och stilrent så det finns inte! Jättesnygga i alal färger, och så jäkla, jäkla snygga!! Skulle lätt kunna ha ett av varje färg. Älskar dom! <3 Bra pris dessutom. Kostar endast 199:- /st. Någon som håller med mig?
 

Matchande

Kolla så syggt detta hade varit ihop!
 
 
  (de silvriga)
 
 
 

Shoppinglista - Falsterbo Horse Show

Ej just de på bilderna, bara visar typ.
 
 
Sommarjacka
 
 
Stövelstrumpor
 
Nytt vitt dressyrschabrak
 
 

Gårdagens ridpass - 12/7 - 12

Hoppträningen för Erika gick bra. Började värmaupp i alal gångarter. Peja va väldigt pigg (precis som jag vill ha henne) :) Sen skulle vi hoppa ett hinder på kanske 60 cm och gör ahalt innan nästa hinder som var 5 språng i mellan. Det gick dåligt första gången, då ville hon abr ahoppa nästa hinder som kom rätt snabbt men de 2 sista gångerna gick det bra. Sen skulle vi hoppa hela sträcken med 5 språng i mellan. Det gick också bra. Sen hoppade vi kombination och oxer med vattenmatta. Sen satte vi ihop en bana med 6 hinder. En grimd på diagonalen uppåt, sen långsidan ner med et hinder, 5 galoppspårng och nästa hinder, snett igen och hoppa oxerna och sen andra långsidan ner som var kombination med ett galoppspång. Vi hoppade den banan på en meter båda gångerna. Hon hoppade riktigt, riktigt fint när hon fick lite fart. Dock blev jag lite irriterad eftersom hon landade i fel galopp varje gång vi böt varv. Det måste vi träna på! På cupen ska jag bara satsa allt i de låga klasserna, 85 och 90. Gasa som fan och ta världens snävaste svängar. Det är placering i varje klass också, inte bara i finalen :)
 
Kameran var med men det blev något fel på den så gick inte att fotta :(
 

Halloj!

I morse var vi hos veterinären (Barbro) med Nemo. Först fick han lugnande och sen satte Barbro på munstegen. Sen började hon raspa. Hon bytte mellan olika raspar och raspade i säkert 20 minuter. Sen blev han pigg igen så han fick mer lugnande. Sen drog hon öven ut en tand på honom som satt i vägen. Han ska dit om några månader igen och dra ut en vargtand som var på väg att komma upp. Han får ridas men inte ha bett i munnen på 3 dagar. Får se om jag kommer kunna vara med på dressyrtävlingen på fredag. Får se helt enkelt....
 
Sen när vi kom hem mockade jag ut Nemos box, och OM det behövdes. Blev 4 kärror! Sen red Jenny och jag ut med Ragge och Lotta och hade Lukas som handhäst mellan oss. Han blir så glad när han får följa med. Det gick bra förutom att Lukas sprang ovh bet båda ponnisarna hela tiden, ha ha, gullet :)
 
I morgon ska Lotta ridas dressyr och Nemo sak masseras, promeneras med. Sen ska vi bygga nytt staket på sommarbetet så ponnyerna kan gå där (dock inte Lukas). På söndag blir det Falsterbo Horse Show all day!

Hissar & dissar flughuvor

DISS
 
 
Flughuva från Hööks, 89:-

Den här flughuvan köpte vi för att testa eftersom vi behövde en till. Den var riktigt dålig. Köpte i storlek ponny och Borah som har riktigt stort huvud kunde ha den förutom att den va allldeles för liten över ögonen. Sen satt den så löst fastän den var fullt inspännd under ganachen. Där kunde alla sorters kryp komma in. Riktigt, riktigt stor diss.
 
 
HISS
 
 
Flughuva från Hööks, 129:-
Däremot är den här, som vi också har, super. Sitter åt lagom så att inte flugorna och bromsarna kommer in, normala i strolekarna och jaa, allt är perfekt :)

Weather

Hej! :) I dag har det varit riktigt konstigt väder. I morse var det sol och 25 grader och sen värsta åskvädret med ösregn, för att sen byta till sol och varmt igen. Ha ha, byter mellanridbyxer och shorts hela tiden ;) Annars har det inte hänt mycket. Jenny och jag har städat huset och om någon timme ska vi ut och fixa hästarna. I morgon ska vi först åka till veterinären med Nemo och sen åker vi till falsterbo. Vad vill ni läsa om? Har lite bloggtorka....
 
 
 

Sovdags

Nu är det dags för lilla jag att sova. Blir näst intill galen för det kliar som tusan på min underläpp -.-
I morgon på hoppträningen ska jag ta med kameran och be mamma ta några bilder. Blir det bra? :) Godnatt världens bästa läsare!
 
 
 
 
 
 

Positiv, underbar respons! :D

Ååh tack så SUPER mycket!! Jag har läänge undrat hur/var/när jag ska massera min häst så TUSEN TACK för detta svar som knappast kunde bli tydligare eller bättre. Tack! (:
 
//Anonym
 
Gud va det är roligt att få respons på det man gör, då vet man att någon uppskattar det. Man blir helt varm, jätteroligt snälla undebara bästaste läsare :D

Massage

Jätteviktigt att hästen är ordentligt varm innan massagen på börjas så den inte skadar hästens muskler i ställert för att hjälpa. Hästens muskler är bara varma ca 5 minuter efter ridpass om man ska göra det efter. Massage ska inte ges varje dag utan ca 1 - 2 gånger i veckan. Om hästen går undan för att slippa massagen har den låsningar och då ska man bara fortsätta massera tills låsningarna släpper. Varje gång hästen tuggar släpper en låsning.
 
1. Dra längst med halsen och neråt bogen/bringan med handfaltorna. HÅRT, ska det vara så hästen blir varmt annars är det farligt att massera. Ta i nästan så hårt ni kan så hästen måste böja hela halsen.
 
'
Här ser ni hur Borah viker huvudet.
 
2. "nyp" i halsmusklen från bogen till ganachen. Här brukar hästen ha många låsningar.
 
 
3. När hästen är ordentligt varm tar du handflatan på sidan och drar mellan hasl och bogmusklen. OBS! Jätteviktigt att hästen är varm i bogmuskulaturen.
 
 
4. Ta ett finger på var sida om ryggraden. Dra hårt från manke till länd och kors. Det här är även ett bra test för att se om hästens sadel passar. Om hästen svankar har den ont efter sadlen.
 
 
5. Speciellt dressyrhästen har problem med den speciella dressyrmuskeln (Peja hade jätteont medans Rainbow inte brydde sig alls). Gör precis som på halsen men inte mitt under magen utan lite till höger eller vänster beroende på sidan. Vissa hästar sparkar rätt rejält men bara fortsätt. Peja sparkade riktiga kosparkar.
 
 
6. Sista är att få hästen att höja ryggen. "kittla" lite med fingertopparna precis ovanför skanken.
 
 
Dra sedan hästen i svansen så att hela ryggen sträcks ut.
 
 
 
Det va de vanligaste massage "övningarna". Sen finns det en med hovkratsar också men den visar jag inte. Gör ungefär likadant som nummer 6. Massage ger man ca en halvtimme varje gång, på båda sidor såklart och som sagt, inte efter varje ridpass. Superviktigt att hästen är uppvärmd. När alla låsningar på hästen släppt njuter dom av det. Men massage ska göra ont, annars hjälper det ju inte :)
 
 

Nattfix

Nu har jag varit ute och fixat inför natten till hästarna. Alla hästarna går ute på natten (men ponnierna sover inne natten innan tävling). Peja fick ett täcke på sig för det var rätt kallt och såg ut att bli regn och Peja fryser så himla lätt. Så hon fick bara sitt fleecefodrade regntäcke. Har masserat Borah liteinnan i dag. Tog kort och tänkte visa er bilderna + skriva hur kag gör när jag masserar hur jag lärt mig att man ska gör) I morgon ska vi till väla på dagen och klockan 18.30 är det hoppträning för Erika :)
 

5 saker ni inte visste om mig :)

* Jag är världens mest lätt äckade människa.
 
* Jag kan inte skada/döda ett djur. Kan inte ens döda en fluga.... bara om den lider.
 
* Jag ska bli dressyrdomare på fritiden när jag fyllt 25 (åldersgränsen)
 
* Älskar sallad, grönsaker och frukt
 
* Kan inte dricka mjälk som går ut samma dag
 

Busbilder # 2

Här kommer resten busbilderna sen i går.
 
 
 
Ha ha, älska bilden!
 

Just nu:

Ösregn, äter päronyooghurt och har världens gosigaste och keligaste Sotis katt i knäet. Han vägrar gå, söteplutten <3
 
Svarta kisen är Sotis .
 
 
Snart ska jag gå ut och mocka ut till de hästar som inte fått gjort det än och även ta in och massera Nemo. Blir lite markjobb med honom nu. Vi som behöver träna sååå mycket.... Sen när det slutat ösregna ska jag, Jenny och Sandra (en på Lillgården) rida ut :)

Mys pys

Var ute i hagen och myste med hästarna innan. Kliade alla och dom bara stod och njöt :) Nemo fördöljde en så fort man gick någonstans. Världens gulligaste bäbis är han och Lotta, finns inga bättre hästar än dom <3 Nu ska jag snart sova, i morgon blir det uteritt med Lotta och löshoppa Nemo :) På torsdag sak vi träna för Erika, hoppträning inför cupen. Sen ska dom ju inte hoppa mer innan såklart eftersom dom ska hoppa 4 klasser på 2 dagar. Man vill ju inte slita sönder dom eller trötta ut dom. Godnatt läsare, hörs i morgon :)

Nemo

I dag testade jag att rida Nemo igen för att kolla hur han var. Han va ännu värre i traven i dag. Han var stel i hela halsen och nacke och blev väldigt irriterad på mig. Mamma ringde veterinären så vi ska dit på fredag klockan 8.30. Tills dess sak jag träna honom i löslongering i grimma så ahn får röra sig lite + ut och gå med honom.
 
 
 

Busridning 10/7 - 12

I dag hade Jenny och jag riktig busridning med ponnisarna. Dom tyckte nog det var lika kul som vi. Vi rider faktiskt inte så som det e på bilderna, vi skulle göra så faila bilder som möjligt och Jenny lyckades riktig bra, ellre vad säger ni? :) På hemvägen hade Jenny galopptävling mot klockan på båda pållarna, på vårt superhärliga stora nyhuggna fält :)
 
 
 
 
 
Del 2 kommer i ett annat inlägg.
 
 
 
 
 
 

Underbara läsare

Sånna här kommentarer är helt underbara att få :) Tar så lite tid men gör så mycket. Tack för alla underbara kommentarer sen jag börjae lyfta bloggen igen :D
 
Naw stackars Nemo! ): hoppas han är bättre imon (: Tack för super fina bilder, bloggen har verkligen fått ett upplyft nu ;)
 

Nu ska bloggen få ett riktigt lyft. Kommer snart helt ny header och design :)

Hej!

Snart blir det nytt på bloggen. Ni får se senare när det är klart :)
 
Nu har jag ätit och ska duscha. Sen blir det att kolla Nemo i dag i ridningen och rida Lotta. Har precis beställt licens till Nemo och anmält till HFRK dressyrtävlingen den 20/7 :) Wieee. Gäller bara att hans tänder är fixade innan....
 

Meeer bilder

Jag fottade Jenny och rainbow lite också eftersom hon red Ragge samtidigt som jag hade Nemo. Blev inte så många för minnet på kameran blev fullt. Men några blev det i alla fall :) I morgon ska jag testa Nemo igen lite och sen trot jag det blir en uteritt eller longering för Lottas del. Fottade även lite andra bilder på pållarna och hann även fånga när lilla Lukas och stora Nemo kliade varandra :)
 
 
 
 

Dagens ridpass 9/7 - 12 - Nemo

Jag började longera Nemo och han var väldigt seg, fick smacka fram honom hela tiden. När jag satt upp kände jag direkt att något va fel. Så fort jag tog i honom, eller bara rörde tyglarna så kastade han med huvudet och la hela huvudet på sne. Testade att byta till ett smalare bett och då blev han lite bättre, men inte mycket. Han var ännu värre i traven så han måste ha ont i munnen. Vi ska testa rida honom i morgon också och om han är likadan ska vi ta ut veterinären som får kika i munnen på honom.
 
 
 
Rainbow rumpa :)
 
Så här gick ham mest hela tiden. Stackars min pojke :(

Häst 1 klar.

Har precis ätit och nu ska jag ut igen och rida Nemo. Red Lotta i förmiddags. Bilder och inlägg om båda kommer senare i dag :)
 
 
 
Miss <3

Hej

Tog en liten sovmorgon i dag, välbehövligt ibland. Nu sak jag ut och kolla om det är lika varmt i dag, i så fall rider jag en häst nu och en i kväll. Kameran hänger med ut! :)
Visst är det mycket roligare att läsa nu med nya bilder till inlägget jag skriver? Jag tycker i alla fall det är mycket roligare att skriva inläggen om där är tillhlörande bilder! Även om det är mycket jobb att ladda upp bilderna här så är det värt det!
 
 
Den här bilden har jag inte visat. Några av årets 11 kycklingar.

Måndag

I morgon ska både Lotta och Nemo gå ett dressyrpass. Mamma jobbar ju men jag ska be Jenny fotta lite från båda passen så ni får nya ridbilder :) Sen blir det kanske träffa kompis och bara chilla heeela dagen :) Nu sak jag sova, godnatt :)
 
 
 

Stranden med pållarna 8/7 - 12

Det va jättehärligt på stranden. Dock ganska mycket folk och många maneter, men varmt i vattnet och hästarna älskade det. Red först längst stranden för att värma upp innan vi gick ut och simmade med dom. Båda två älsakde det och skulle bara längre och längre ut fastän de inte bottnade längre. Gullepluttar :)
 
 
 
 
 
Och så här svart blev jag av att de svarta lädertyglarna färgade av sig.... -.-
 
 
 

Nemo i nya scharbaket + bootsen

Så här fin blev Nemo i nya schabraket och de silvriga bootsen. Snyggt va? :) Bootsen passade lika bra på Lotta som på Nemo.
 
 
 

BADA!!!!!!!!!!!

Det är så himla äckligt varmt jär i Skåne i dag. Hästarna sprang som tossiga i hagen för där satt ca 10 bstora feta bromsar på varje häst. Tog in alla i stallet så dom slipper dem. Dom får komma ut i kväll igen. Har inte ridit Nemo i förmiddags eftersom det va så varmt att svetten rann av en bara man hade ridkläder på sig. Vi bestämde precis att i kväll åker vi till  stranden med Lotta och Ragge och badar med dom. Sen rider jag programmet med Nemo. Mamma har lovat att fotta både stranden och ridningen med Nemo :) Bra va? Tänkte även fixa nån fin outfit på Nemo, vad vill ni se för någon? Ni kan välja mellan vit, vinröd, blå.
 
 
 

Smygtitt på Hööks vinterkollektion

 
2 par nya vinterstövlar
 
 
Assnygga pannabnd och lackträns
 
 
Vääärldens snyggaste schabrak eller vad?
 
 
Jag börjar spara redan nu: det här tränset SKA jag ha!
 
 
 
Visst är det supersnygga grejer? Hööks vinterkollektion kommmer s'äkert bli den snyggste hittils, lätt. Längtar så tills den kommer ut om ca 2 veckor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 

Diss

        
 
De här schabraket är väldigt klassiskt. Inga finesser eller detaljer och små rutor. Det är fint, men om man jämför med de andra scharbaken som finns i dag så är det inget speciellt med det. Inget wow lixsom. Hade varit bättre om det funnits i fler färgglada färgersom grönt, rött och sånt men finns i brun, svart, vit och marin. Ganska tråkigt schabrak tycker jag. Finnspå Hööks för 229:-  (vilket jag tycker är rätt dyrt för det)
 
 

Godmorgon! :)

Sitter och äter frulle. Ska sen ut och rida Nemo (tror jag) om vi inte ska åka och titta på hopptävlingarna först. Har i alla fall redan lagt ner kameran i fickan. Ni har ju alrig (!) fått se ridbilder på Nemo kom jag på. Dåligt, dåligt. Sen ska jag kanske rida dressyr med Lotta så då får ni bilder då också. Vi hörs senare, dock har jag fixat tidsinställt medans vi är på tävlingen :)
 

Kolla tävling

Nu i kväll har jag smörjt Nemos träns, vilket var väldigt välbehövligt. Det va för tusan stenhårt och han som är så känslig för skav. Oj oj, inte bra. Behöver nog smörja det en gång till för det är fortfarande ganska hårt. I dag longerade jag Nemo. Han va rätt mycket "på" och skulle testa men jag gav mig inte. Lotta fick sig en uteritt vilket hon verkade gilla mycket :)
I morgon ska jag rida igenom LC:2 programmet med Nemo. Vi ska ju debutera dressyrtävling den 20/7. Tänkte först tagit LB:1 men sen kom jag på att LC:2 passar honom mycket bättre. Vi satsar inte på placering, bra procent eller någonting, utan bara börja komma ut på tävlingsbanorna och få lite rutin. Sen ska vi även åka och kolla på en regional hopptävling för häst. Känner 2 stycken som ska vara med, i LA och MSV klasserna. Ska bli kul. Tycker det är roligt att bara åka dit och kolla, även om det inte är dressyr ;)
 
Sen i veckan ska vi till Falsterbo Horse Show. Vilken dag är dock inte bestämt men troligtvis tisdag eller onsdag. Högst på inköpslistan står ett nytt tävlingsschabrak i dressyr till Lotta. Någon mer som ska dit?
 
Nu ska jag snart sova men först lite TV-tittande och fixa tidsinställda tills i morgon. Ska verkligen försöka få upp johannaforssell.blogg.se på fötterna igen! I morgon ska ni få bilder från Nemos dressyrpass! Vad sägs om det? :)
 
 
 

Hiss och Diss

        
Hööks vändbara 2 i 1 schabrak tycker jag är riktigt snygga. Går att få 2 färger i ett schabrak bara genom att vända det och det är faktiskt riktigt snyggt. Dock är det lite dåligt att där inte är något att fästa det i sadlen med. Det måste ju glida under ridpasset? Kunde varit en sån hylsa vid sadelgjorden. Då hade den fått 10/10! Har länge tänkt köpa ett och nu är det ju rea på det också så det kostar bara 124:- i stället för 249:- men såklart var jag för sent ute så det va slut. Synd :(  Men hoppas att de får in dem igen. Finns i röd/brun och blå/vit.
Någon läsare som har ett sånt är schabrak och kan säga om det glider eller inte? :)
 

Svar på tal

Asså jag gillar verkligen din blogg osv men jag fattar inte hur du tänker när du skriver att det är vårt fel att DIN blogg inte uppdateras med nytt intressant material?! Du måste ju förstå att det tar LITE mer tid att bli en storbloggare med tusentals läsare/dag och nya kommentarer hela tiden. Du kan inte förvänta dig så mycket! Jag har tappat lusten att läsa din blogg pga att du skriver att det är vårt fel att din blogg blir sämre och sämre, vi kan inte blogga för dig, tvärtom, du bloggar för oss och det tar TID att få en stor blogg så sluta "skyll ifrån" dig på oss! Ju fler inlägg och ju mer intressantare dom e desto fler läsare.
 
 
 
Om inte läsarna är lite deltagande i bloggen och aldrig kommenterar osv så är det klart man tappar lusten att blogga. Om man har aktiva läsare får man ju mycket större blogglust = inläggen blir fler och bättre. Hur ska läsarna hitta till bloggen menar du då? Jag strävar inte efter att bli en storbloggare, bara tt läsarna ska engagera sig lite mer i bloggen så den kan bi bättre. Det är absolut inte ert fel, ber om ursäkt för det, men om ni aldrig kommenterar så får man ingen respons på det man gör = ingen blogglust. I alla fall för mig. Flera gånger har jag skrivit inlägg där jag velat att ni läsare ska skriva vad/vilket ni tycker eller ideer på inlägg. Hittils har ingen skrivit någon kommentar på det. Hur kul är det lixsom? Ni borde ju veta vad ni vill läsa om. Det tar kanske en minut att lämna en kommentar, hur upptagna är ni? Hur ska jag veta vad som är bra/dåligt/ska förbättras/ni vill läsa om när ni aldrig skriver det? Come on, lixsom.

En häst klar

Hej! Nu är den första hästen riden. Uteritt med Lotta, Jenny och Rainbow. På slutet körde vi galopptävling 2 gånger. Vem vann? Ha ha Ragge såklart ;) Har ätit både mat och godis nu så nu ska jag smörja Nemos träns. Det är STENhårt så måste verkligen smörja det innan jag använder det nästa gång. I eftermiddag ska Nemo ridas, fortsätta på det jag tränade på i går med att få igång bakbensaktiviteten. Som ni märker är det dålig uppdatering, tråkiga inlägg och nästan inga nya bilder. Det är ert fel. Statistiken sjunker och inga kommentarer. Då tappar man blogglusten. Om det inte bättrar sig och ingen vill läsa min blogg så är ja helt beredd att lägga ner den.
 

SÅ KUL!

Vecka 29 ska jag tävla torsdag, fredag, lördag och söndag :D
 
Torsdag: LB:1 med Lotta i HFRK
Fredag: LC:2 med Nemo i HFRK
Lördag: Hoppcupp med Lotta, 85 & 90 cm i Trolleholm
Söndag: Hoppcup med Lotta, 90 & 95 cm i Trolleholm
 
Åååh vad jag älskar att tävla :)
 

Hola!

I dag fyller mamma jämnt så vi ska i vög sen i eftermiddag. Nu blir det Nemo ridning och sen duscha innan vi åker. Så ni fattar om det blir dålig uppdatering? :)
 
 
 

Nytt i garderoben

Eftersom vi var på tävlingen i 11 timmar va det jättreroligt att där va säkert 10 olika stånd med försäljning av häst och ryttarsaker. Älskar att gå och kolla på sånt. Kolla på guldiga och silvriga boots från catago på en hylla och kom på att Peja har ju helt mördat sina boots så det blev att inhandla ett par sånna! Ett par silvriga :) Såååå gudasnygga och dom passade helt perfekt. Köpte dom precis innan hoppningen så hade dom då. Jättesnygga, HISS :)
 
 
Inte min bild såklart men orkade inte gå ut och fotta dom nu.

Tävlingsresultat dressyr & hopptävling, 5/7 - 12 Dagstorp RF

Cassiopeja:
 

I dressyren hade jag perfekt tid på mig på framridningen. Dock kändes hon sådär. Visst, hon jobba bra med bakben och gick så gott som i perfekt form hela tiden men inte mer. Det kändes inte wow lixsom. På banan piggna hon till lite men va fortfarande ganska seg. Jag tycker hörnpasseringarna och vägarna blev riktigt bra, i alla fall kändes det så. Vi fick nästan bara 7:or rakt igenom programmet med 3 stycken 6:or. På hästens gångarter, vägarna, ryttarens sits och helheten fick vi också 7:or. Vi slutade på en delad 3:e plats av 13 startande. Vi vann rosett, plakett och hederspris som var hästarmband, hästgodis och ett flätkitt med broddnyckel och hovkrats i ett, 2 olika mankammar och snoddar.
 
I hoppningen kändes hon riktigt bra. Sprången blev stora och luftiga och allt kändes super. På banan blev hon jättestark och bara skulle i väg = hippen blir kanon. Dock blev hon superrädd för en funktionär som dök upp bakom henne precis i svängen, vi hade 5 meter kvar till hindret vilket resulterade i att hon fick med sig den bommen. Alltså 4 fel.
 
 
 
Kunde inte vrida bilden, ni får stå ut.
 
 
 
 
Rainbow:
 
I LC hoppa han bra (dock såg jag inte mycket då jag höll i Peja samtidigt). Han sprang dock och gnäggade efter Peja hela tiden. Han dubbelnollade och kom på en 4:e plats av 24 startande. Hon vann rosett, plakett och hederspris som var kingslandstrumpor.
 
I LB hoppade han riktigt fint, han var inte i ett enda hinder. Dock va avståndet i kombinationen helt fel, så alla i princip klara inte den. Rainbow kom helt fel, han försökte taxera om men precis innan hindret insåg han att det inteskulel gå så han tvärbromsade. Vilken klok häst! vad va vi fick höra sedan.
 
 
 
 

TÄVLING


Hö inkörar-dag!

I dag är det sol, lite blåst och varmt, med andra ord perfekt dag för att ta in höet. Så det är vad jag kommer göra i princip hela dagen.Därav lidande uppdatering. Senare i kväll ska det packas och hästarna ska in i natt. Måste bara fråga: ni som tävlar mycket på somaren (varje - varannan helg som vi gör nu) fodrar ni med annat än att låta hästen gå på bete på sommaren? Vi ger Lotta och Ragge 1 kg havre morgon och kväll + bete hela dagen. Dom måste ju ha ordentligt med energi och va väldigt pigga på tävlingar så därför fodrar vi ungefär likadant på sommaren (fast gräs i stället för hösilage och inget betfor). HAde varit intressant att höra hur andra med tävlingsponnier gör.
 
 
 
 

Hööks + ridning

Vi kom hem från stan vid 15.00. Då hade vi köpt presenter till mamma, varit hos tandläkaren, ätit på Mc Donalds och ett besök på Hööks.När vi kom hem tog jag Nemo. Eftersom han inte har gått på drygt en vecka så valde jag att longera första gången. Trodde han skulle börja testa igen men icke. Han va supersnäll, gjorde inte ett enda fel, helt underbarig va han :) Sen kom hovslagaren och skodde om alla pållarna. Efter det red Jenny och jag till Lillgården för ett dressyrpass. ÄNTLIGEN, säger jag bara. Underbaraste Peja Lotta :) 3/4 av passet höjde hon och verkligen arbetade med rygg och bakben. Det kändes som att rida i en fet uppförsbacke, precis som det ska göra. DÅ går dom rätt. Man ser alldeles för många som tror de rider hästen i form när den i själva verket bara böjer på nacken.
I morgon ska vi köra in höet som är kvar, rida ut en tur med pållarna, dressyr på Nemo och packa inför tävlingen. Hopptävlingen börjar klockan 11 och dressyrtävlingen börjar klockan 9. Jag startar dressyren 10.53 och hoppningen efter det.
 
På Hööks köpte Jenny broddar och broddpluggar. Det var väldigt utrensat på saker men jag fick tag på ett fint dressyrschabrak till Nemo (var alldeles för stort för Lotta). Det är likadant som detta nedanför fast grönt med röd kant.
 

JAG KOM IN!

Jag kom in på mitt första val på gymnasiet! Så jävla skönt att veta att man kom in :) Nu blir det till stan med tandläkaren och sedan till Hööks och kolla in rean + köpa presenter till mamma som fyller jämnt på fredag.

Startlista hopptävling i Dagstorp RF - 120705

Här kommer startlostan till torsdagens hopptävling. Jenny ska även hoppa LB men orkar inte lägga upp den startlistan då där är 40 stycken med.
 
 
 
Startnr Ryttare Häst Hästnr
(1) Mosstowns Cola ManOkändImp IrlandRebecca Hjort 218
(2) SmeágolLotus - Örnäs Sun Boy RW 27Ewa PerssonCamilla Damreus 283
(3) DecibelleSobel - MarabouMarie-Louise EdlundMartin Claesson 80
(4) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 54
(5) Golden BoyHassles Golden - Kingsettle TankahVeronica Erlandsson-F, SvalövHeinz Bertram 117
(6) Killbarry RosinOkänd - OkändPat Caraher, IrlandCatrin Pauckstadt 159
(7) ArianeSt.Pr. Agnus Dei - Vorbuch SilbeUdo Engel WasdowKarin Gustavsson 8
(8) HennaPommac RC - Fridolf RNFKarin MalmströmElin Persson 127
(9) OskarRobin Z - OkändAnne-li ElgströmAnne-li Elgström 239
(10) Coolfin BillyBilly - Earl of CastlefrenchMr Frank QuinnLiselotte Sjöstedt 70
(11) Miclas AristocratMiclas Activ RNF 100 - Kantje´s Ronaldo He Stb 197Stuteri Micla. Å HeldemarRuth Börjesson 197
(12) TiaraRolökke Swallow RNF - Vernon´s Peeping Tom RNFCarina JönssonMoa Claesson 308
(13) Little JohnOkänd - OkändImp EnglandCaroline Rimmenborn 179
(14) Gullabos SantoryGullbos Herkules - Höjmarkens IkarosGullabos StuteriTeam Piaff 124
(15) RainbowOkänd - OkändOkändJenny Forssell 266
(16) King HamletOkänd - OkändImp IrlandLINN rYDBERG 161
(17) JasmineOkänd - OkändKathe LundgrenAnna Nilsson 145
(18) Sjödalens MagnoliaJuno Rory - Lambay BoyAnna UnderdalJohanna Blomquist 280
(19) CeolanLoughlum Sadat - Maam HillMr Peter Michael OBrienAnleen AB 56
(20) JennyhV.D. Carintin - AdmiralImp BelgienJosefin Elf 148
(21) Banjo JumpOkändOkändLovisa Sillén 23
(22) Paing De Max BBOkänd - OkändImp DanmarkEmelie Nielsen 243
(23) Golden LadyGolden Sunset RC 94 - CaracasBirgitta PoppiusAnders Bergqvist

Startlista hopptävling den 5 Juli- 12

Startnr Ryttare Häst Hästnr
(1) Mosstowns Cola ManOkändImp IrlandRebecca Hjort 218
(2) SmeágolLotus - Örnäs Sun Boy RW 27Ewa PerssonCamilla Damreus 283
(3) DecibelleSobel - MarabouMarie-Louise EdlundMartin Claesson 80
(4) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 54
(5) Golden BoyHassles Golden - Kingsettle TankahVeronica Erlandsson-F, SvalövHeinz Bertram 117
(6) Killbarry RosinOkänd - OkändPat Caraher, IrlandCatrin Pauckstadt 159
(7) ArianeSt.Pr. Agnus Dei - Vorbuch SilbeUdo Engel WasdowKarin Gustavsson 8
(8) HennaPommac RC - Fridolf RNFKarin MalmströmElin Persson 127
(9) OskarRobin Z - OkändAnne-li ElgströmAnne-li Elgström 239
(10) Coolfin BillyBilly - Earl of CastlefrenchMr Frank QuinnLiselotte Sjöstedt 70
(11) Miclas AristocratMiclas Activ RNF 100 - Kantje´s Ronaldo He Stb 197Stuteri Micla. Å HeldemarRuth Börjesson 197
(12) TiaraRolökke Swallow RNF - Vernon´s Peeping Tom RNFCarina JönssonMoa Claesson 308
(13) Little JohnOkänd - OkändImp EnglandCaroline Rimmenborn 179
(14) Gullabos SantoryGullbos Herkules - Höjmarkens IkarosGullabos StuteriTeam Piaff 124
(15) RainbowOkänd - OkändOkändJenny Forssell 266
(16) King HamletOkänd - OkändImp IrlandLINN rYDBERG 161
(17) JasmineOkänd - OkändKathe LundgrenAnna Nilsson 145
(18) Sjödalens MagnoliaJuno Rory - Lambay BoyAnna UnderdalJohanna Blomquist 280
(19) CeolanLoughlum Sadat - Maam HillMr Peter Michael OBrienAnleen AB 56
(20) JennyhV.D. Carintin - AdmiralImp BelgienJosefin Elf 148
(21) Banjo JumpOkändOkändLovisa Sillén 23
(22) Paing De Max BBOkänd - OkändImp DanmarkEmelie Nielsen 243
(23) Golden LadyGolden Sunset RC 94 - CaracasBirgitta PoppiusAnders Bergqvist

Hej!

Nu ska jag försöka ta tag i bloggen igen. Dock funderar jag på att sluta blogga speciellt eftersom ni inte är så aktiva och antalet besökare har minskat. Är ju säkert mycket pga att den inte blivit uppdaterad på en vecka men ändå. Gör en veckas försök, vill  ni inte besöka/kommentera så läggs denna blogen ner.
 
I dag har det inte hänt mycket. Mest chillat hemma och sen masserat Peja i ca 40 minuter + friserat manen. Fick lära oss världens bästa massage på ridlägret, Peja känns redan mycket mjukare. Hon va riktigt stel och hade låsningar i hela kroppen. I morgon blir det tandläkaren och sen Hööks. Ni har väl inte missat att Hööks har upp till 50 % rabatt på utvalda saker? Let's shopping!
 
Bjuder på en bild sen ridlägret så länge. Sista dagen och sista ridpasset :( Kan säga att Peja hr blivit en helt annan häst, gud alltså. Nu jobbar hon verkligen med rygg och bakben och går inte på fusk tygel. Känns som att vi har stor chans till placering på torsdag!
 
 
Vääääärldens härligste gäng <3

I'm back!

Nu är jag hemma igen, eller ja, kom hem i lördags. Har inte haft någon lust att bogga alls och då gör jag inte det heller. Har inte så mycket att säga annat än hej hej :) Berättar mer om den underbaraste veckan i mitt liv senare.