Färdigpackat

Har nu packat allting utom ridstövlarna och ridskorna. Det blev mycket kan jag säga! Vi kör klockan 9.15 då vi ska vara där 10.30. Där finns underbar ridterräng, stället ligger precis vid söderåsen. Dock tror jag att vi inte kommer göra sånna övningar jag gör hemma med Lotta tex galoppöppna och sluta och galoppskänkelvikningar. Vill ju lära mig sånna övningar bra. Ska säga till tränaren det :) Har fottat lite bilder på de båda skorna mamma köpte till mig i Halmstad i dag och på packinngen.
 
 
 
Sandalerna
 
Floppatofflorna + min packning
 
Bilen full :) 2 hoppsadlar, 2 dressyrsadlar. I stallådan ligger bland annat 6 schabrak, 3 träns, 4 pack lindor, massa skydd och boots, regntäcken, svampar, flyveil, sporrar, spö, handskar, ja you name it!
 
 
 
Hade tänkt fixa massa tidsinställda tills veckan men ni verka inte så intresserade så tror jag struntar i det. Men vi hörs på lördag när vi kommer hem och då med massa bilder :) Hade tänkt lägga upp alla fotton för en dag och skriva om just den dagen. Nästa dag skriver jag om nästa osv. Vad sägs om det?! :)

HISS

 
 
Den här västen har jag nu haft ett tag. Jag måste bara Hissa den. Skitsnygg, bekväm och helt underbar till ett bra pris. Stor stor hiss till den! Finns i färgerna svart och vit på Hööks för 899:-

HALMstad

Har varit i Halmstad hela dagen och har precis kommit hem. Köpte faktiskt 2 par skor också som jag såg av en slump :) Regnet vräker ner här i dag också så jag pallar inte att rida. Nu ska jag bara äta en macka eller två och sen bara måste jag packa som en galning. Har bara packat lite till mig själv och inget till pållen. Sen måste jag hinna fixa lite tidsinställda och duscha också. Så nu hinner jag inte sitta här längre, bye bye :)
 
 
 
Långt avhopp, Rainbow.

Glad midsommar!

Har varit hos farmor och farfar och ätit midsommarmat oh jordgubbar (såklart). Det har ösregnat nästan hela dagen och innan i eftermiddas bara vräkte det ner. 3 av hästarna ville in men de andra två skulle inte in. Dumma kräk? Oh yes. Jenny har ridit ut med Lott i dag eftersom jag känner mig sådär. Vill ju va bra till ridlägret som är om 2 dagar. Nu blir det TV mys resten av kvällen.
 
 
 
 
 

Rainbow träning

Va med Jenny ute när hon red Rainbow för ett tag sen och klickade lite bilder. Here you go!
 
 
 
Vad göör du Jenny?
 
 
Lea ville vara med på ett hörn....
 
....och jag på ett annat
 
Innan ridpasset
 
Ännu en knäpp Jenny - bild
 
5 - studs
 
 
Och Lukas var med på ett tredje hörn + att visste ni att Lukas är dräktig? ;)
 
De va dom :)
 
 
 
 
 
 

Hot day

I dag har det varit så himla varmt. 25 grader i skuggan som mest. Därför har jag inte ridit förrän vid 18-tiden i kväll. Borahfick i alla fall sin favoritbehandling: duschar hela henne från öron till svsnsspets med iskallt vatten. Hon fullkomligt ÄLSKAR det :) I förmidags va mamma och jag och handlade, köpte blommor och va inom bilprovningen för att få transporten godkänd att dra mer. Ska få upp den till 1500 kg. Sen har vi även börjat packa så smått till ridlägret. Bara 3 dagar kvar nu! Nu blir det nog en sväng inom duschen och sen TV:n. I morgon ska vi åka till stranden med hästarna och simma med dom för fösta gången i år.
 
 
 

Dagens ridpass - 20/6 - 12. Erika träning

När vi kom dit var han ganska stissig och småreste sig och dansa runt mamma. Där var ett sto + föl i hagen precis bredvid där vi stod och sen började dom galoppera runt då blev ju Nemo taggad som tusan. Sen i ridhuset började jag leda honom några varv. Han stod blixt stilla, med giraffhals och tittade på sig själv i den stora speglen på kortsidan. Sen när vi började rida så kändes han fin redan från börja. Var kanske lite hård i ytter och fick inte med den sidan riktigt. Då skulle jag släppa innertyglen och ställa utåt så han böjde hela halsen. Jag skulle redan från början skritta över bommarna på långsidan för att han skulle komma igång lixsom. I traven va han fin i formen och munnen ungefär halva passet. Sen börjde han ble hård, kunde inte ens sakta av utan att att som fan i honom och han blev bara längre och längre och tyngde i handen. Han blev något bättre när vi travade av men inte mycket. Han behöver så mycket träning för att komma i hop och bli kortare. Bomövningarna klara han bra. Hade även ganske svårt med att fatta rätt galopp. Övningen var att ta tre upphöjda galoppbommar på ena långsidan i höger varv. Sen snett igenom och hopa ett kryss och byta galopp och sen tre sockerbitshinder på andra långsidan med två galoppspång. För Nemo var det ett och halvt. När jag analysera efteråt tänkte jag att jag skulle höjt händerna, lekt med bettet och drivit på när han hängde så i handen. Det får jag testa nästa pass! Han va ändå duktig med tanke på att han inte är van att åka i väg och va på nya ställen.

Shopping!

Nu på förmiddagen har mamma och jag varit och plockat jordgubbar och sen en vända på Hööks. Det här inhandlades:
 
 
 
 
 
 
+ ett par svarta, rutiga ridbyxer som jag konstigt nog inte hittar på Höösk hemsida.
 
 
Sen så fick Jenny hem sina tretorn falsterbo som hon (eller mamma) beställde.
 
 
 
 
 
Så nu är både Jenny och jag snyyyyga på träningen i kväll :D
 
 

Dagens ridpass 19/6 - 12

Nemo:
 

I dag var det tänkt att Nemo skulle ridas ut för första gången detta året ;) Mamma cyklade med så här i början. Vi tog lilla Lars rundan som tar ca 20 minuter. Vi höll oss till skrit och trav i dag. Han va hur lugn och snäll som helst och bara tittade sig nyfiket omkring. Han blev inte rädd för någonting alls. Jo, föresten, en fasan som flög upp framför mulen på honom men vilken häst skulle inte reagera på det (förutom Lukas)? Han är så otroligt lugn och snäll fastän han är en grön unghäst. Han har verkligen insett vem det är som bestämmer nu och har då blivit en mycket trevligare häst. När vi kom hem red jagut på banan och kände på honom i alla gångarter. Red på i ett friskt tempo i alla gångarter, gjorde mycket övergångar och tempoväxlingar. Han va superfin direkt så jag travade av efter det, och då skulle han gå i en långsam trav och vila på steget. Det klarade han också galant :) Min bäbispålle <3
 
 
 
Cassiopeja:
 

Peja fick en slumpad ridtur i dag. Tog med mig tränset, skydd och en borste ut till hagen, satt upp och red ut i den hagen som vi har tagit in hösilaget i. Tycker det är världens bästa underlag. Skrittade fram några varv och sen började jag trava. Hon skulle gå i en lång, låg form hela passet och verkligen få upp ryggen. Gjorde massor av öppnor, slutor, skänkelvikningar och förvända slutor. Arbetade likadant i galoppen. Sen skrittade jag av på grusvägen. Detta passet var ca 20 minuter långt.
Hon har lite problem att få upp ryggen men jag känner direkt när hon gör det. Hon jobbar mycket bättre
med rygg och bakben nu när jag vet hur jag ska göra (efter Erika träningen). Går lite trögt i början men mer änhälften av passet jobbar och super med rygg och bakben och går verkligen i FORM.
På bilderna nedan ser ni klar skillnad på när hon jobbar med ryggen och när hon inte gör det.
 
 
 

Mysbilder 2

 
(gick ej att ladda upp fler på förra inlägget, därav så få nu)
 

Mysdag med mysbilder

I dag har det varit en riktig mysdag. Bara gott runt och myst lixsom och fint väder har det varit. Va ute hos hästapållarna flera gånger och proppa i dem godis, ha ha :) Tog även en hel del bilder, som jag bjuder på.
Annars i dag har jag ridit ett underbart pass på Nemo, ett kort kort pass med Lotta blandat med lite fläng och chillat. + mockat fast hästarna kan va ute i natt :) I morgon ska jag rida Lotta på dagen och sen på kvällen är det Erika träning med markarbete. Det blir min och Nemos första träning. Han blir så uttråkad om man rider dressyr ett helt pass och han älskar bommar så det pasar oss perfekt såhär i början så han tycker träningen är KUL. Markarbete är ju mest dressyr faktiskt. Nu: myyyysbilder!!!!!! :D
 
 

Sommarcupen

I går kväll anmälde jag och Jenny oss till sommarcupen i hoppning. Det är helgen den 21 - 22 Juli och på Lördagen hoppar man 85 cm och 90 cm och på Söndagen 90 cm och sen går finalen i 95 cm. Det är i Trolleholms Ryttarförening. Wiiie längtar!

Hööks fototävling!

Rösta på mig på Hööks fototävling! Länken nedan ;)

https://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/3297/6a21461bd95fa8da5fecbba25fb15e69d9fdf464/

Tjabba!

Lite lat på uppdateringssidan men ska bättre mig! I dag har det regnat nästan hela dagen så jag struntade i att rida. Lotta skulle ändå ha ledigt efter tävlingshelgen men Nemo skulle gått. På onsdag är det ju planerat att Nemo ska med till markarbetesträningen för Erika. Så i morgon ska han gå hårt så han håller sig lite lugn. Tänkte först rida ut en liten runda med honom med mamma som ledare och sen ett pass på banan. I dag har vi även storstädat husetoch nu som belöning sitter vioch kollar på 2 1/2 men och äter popcorn, chips och riesen och till det fanta. Lite lyx så här en måndag :) Har lite bloggtorka så ni får komma med ideer :)


Resultat - Dressyrtävling Åsbo PK 17/6 - 12

Rainbow:

Han va lite spänd (såg det ut som) på framridningen. Och sen gick han bara och gnäggade och skrek efter Lotta hela tiden som va i transporten och Lotta bara gnäggade tillbaka hela tiden så det blev ju inte precis bättre. Men efter en bra stunds framridning tyckte jag ahn blev riktigt fin och Jenny kunde sitta ner på honom mer och mer. Doooktigt :) På banan var han finare än han varit på framridningen och gnäggade faktiskt inte en enda gång under programmet. Dock bomma dom skritten. De fick 57% på deras första dressyrtävling (och jag tror nog att det blir den sista för dom två också, Jenny - ingen dressyrmänniska)






Cassiopeja:

Hon var riktigt fin på framridningen. Det absolut bästa passen på Lotta får man på framridning på tävling (synd att det inte är på banan). Hon var lite spänd och hård i sidorna så gjorde massor av öppna på spåret och sen vände jag upp och gjorde förvänd sluta och sen massa galoppöppnor och galoppskänkelvikningar. Ha ha, när jag gjorde den första galopskänkelvikningen stod där två mammor vid framridningen och en av dom bara: "herregud, kolla på den hästen". He he :) Jag red också som jag gjorde i måndags på Erika träningen. Honlyfte ryggen riktigt bra och jag växte flera centimeter. Dock tappa hon den igen på banan. Jag tycker det kändes riktigt bra och vi gjorde inte ett enda misstag. Det tyckte mamma och Jenny också. Ändå får vi usla procent. Vi fick 61% men för första gången stod där inte i protokollet att det va spänt och överilat. I stället stod det att hon tappade ryggen ibland.


















Uppdatering i morgon

Är jäkligt trött nu så orkar inte uppdatera er om tävlingsresultaten nu i kväll. Ni får inlägg om det i mogon + en maaaassa bilder som Jenny fottade. Så länge, ett smakprov på min lilla loppa :)


Sängdags!

Nu ska jag gå och lägga mig. Upp klockan 7.00 i morgon och fläta/knoppa två hästapållar, packa in, byta schabrak på dressyrsadlen, packa in till mig själv, rykta och fodra. Har inte gjort någonting i kväll förutom att smörja dressyrsadlen. Så nu blir det sängen. Goodnight :)




Resultat - hopptävling Båstad RK 16/6 - 12

Cassiopeja:

Peja var fin på framridning och hon hoppade super på framhoppningen också. Helt perfekta avsprång fick hon till varje gång. Var nöjd snabbt så blev inte så lång framridning. Banans var på gräs med hinder 1 - 7 och omhoppningen hinder 8 - 11. Hinderna var bland annat en mur och ett våg hinder med vågbommar. Resten var inga läskiga hinder. Hon var ganska spänd och nervös redan inna start och när hon fick syn på muren - gud va hon hoppa till, ha ha :) Början gick lite knackigt men sen när hon kom igång hoppade hon bra. Till och med muren. Dock va bomskållorn aså platta så om hästen snuddade vid hindret föll dom. Så hon fick emd sig två bommar, men hon hoppade muren oh det är jag nöjd med!

Rainbow:

Rainboe tyckte det va superroligt. Han gick som en klocka runt hela banan, va inte i ett enda hinder, landade i rätt galopp och bara flög runt nästan på. Finns inget mer att säga om den rundan än att den va helt perfekt. En superrunda. Dock ville Jenny hellre gå felfritt i både grund och omhoppningen än att satsa på snabb tid såhär första gången. Så det räckte inte med tiden för hon red lugnt och fint men hon kom ändå på en 4:e plats. Men en LC är ju inte mycket för honom eftersom han är van att hoppa LA. Nästa tävling ska dom hoppa LC och LB.











Nu köööör vi!

Alla saker packade, hästarna ryktade. Nu ska jag bara byta om sen rullar vägarna mot Båstad RK.




LOTTA

Hur brukar ni göra med era hästar tex med bettbyten, fodertillskott, skoning, träningsupplägg osv? Hade varit intressant att läsa och jämföra hur olikahästägare gör med sina hästar och om det är någon skillnad på tävlingshästar och hobbyhästar. Kan inte alla som läser min blogg skriva det i en kommentar? Så lägger jag upp de olika i ett eget inlägg och länkar till era bloggar?
Här kommer i alla fall Cassiopejas:

Bett:
Jag har 3 olika bett till Peja. Det är ett rakt novabett med lösa ringar som jag mest använder till dressyr, ett 3-delat eggbett som jag mest använder till hoppning och ett rakt med fasta ringar som jag använder annars. Alltså blir det väldigt mycket variation under en vecka. Hon gillar att byta bett ofta så det inte trycker på samma ställe hela tiden. Märker faktiskt en förändring på henen när jag använder olika bett och när jag bara använder ett. Slutsats: Variation är bra!

                   

     Eggbettet                                  Raka tränsbettet                                Novabettet




Fodertillskott:

När Peja fäller päls på våren och sätter päls på hösten blir hon riktigt tjurig. Märker nästan aldrig någonting under brunsten men vid de två tillfällena blir hon hemsk. Det lindras väldigt enkelt genom att ge henne 15 ml B-vitaminer på kvällen. Hon blir en helt annan häst. Om hon känns extremt trött och olustig och inte sig själv har det hjälpt att ge henne lite järn blandat i maten.


 

         B-vitamin



Träningsupplägg:

Jag brukar hålla i gång Peja hela året. På vintern om det blir väldigt kallt eller snöstorm får hon ledigt men annars rider jag henne som vanligt. På sommaren samma sak, är det megavrmt får hon stå eller så rider jag vid 7 på morgonen alternativ 22 på kvällen. Om det varit mpnga tävlingar varje helg och det inte är några på ca 2 veckor så får hon en veckas ledigt men jag skrittar henne ca 15.30 minuter varje dag ändå (dock går jag med henne, rider alltså inte). Annars så har vi ett schema som vi försöker hålla, ändras ibland om det är tävling mitt i vekcan eller båda dagarna och vad det är för tävling. Men hon har alltid en ledig dag i veckan. Ibland blir det två om jag inte har tid eller mycket i skolan. Schemat ser ut så här:

Mån: uteritt med intervallträning
Tis: ledigt/promenad
Ons: dressyr
Tors: uteritt
Fre: hoppning
Lör: valfritt (vad man känner att man behöver träna på/longering, tömkörning)
Sön: dressyr

Det här funkar bra för Peja. Hon har väldigt lätt för att bli uttråkad. Rider man dressyr två dagar i rad blir hon jäkligt arg på mig kan jag lova. Men detta schemat är omväxlande och passar henne bra!




Skoning:

Vi skor om våra hästar normalt var 10:e vecka. Det behövs inte tidigare. Skorna är inte utsitna förren då. Dock är Peja konungarnas konung på att trampa av sig skorna så hon går med boots i hagen och vid ridning.

Det va det tror jag :) Skriv nu på om era hästar!


Ändrade planer

Hej!

Egentligen skulle Jenny hoppa både Peja och Rainbow i LC i morgon och på söndag skulle jag ridit LB:1 med båda två. Nu har vi ändrat så att vi tävlar våra gena hästar. Så jag hoppar Peja LC i morgon och Jenny hoppar Rainbow LC och på söndag tar jag bara Peja LB:1 och Jenny Rainbow LB:1. Tror det blir bättre. Jag behöver mer tid på mig med Rainbowoch sen är jag grymt sugen på att hoppaaaaaa! (kan ni tänka er).

Nu i kväll har jag och Jenny varit hos grannen som har mjölkkor, och hjälpt honom med att ta in höet. Vi var där bara en timme för där var inte mer att göra sen och vi fick faktiskt bra betalt! Blir en vända till Hööks nästa vecka för att byta en sak jag köpte i onsdags och köpa hästgodis, ridstrumpor och piken. Nu i kväll har jag även smörjt Pejas hoppsadel, träns, hopplattan, tvättat schabrak och stövlar. Nu blir det TV, popcorn och sen sängen tidigt i dag.

Kolla så grymt söta ponnisar vi har :) <3






Dagens ridpass - Nemo, 15/6 - 12

I morse vid 10 red jag första pållen. Det blev ett dressyr/markarbetespass på Nemo. Började med att skritta lite och sen samla i hoptyglarna. I skritten jobba vi mycket med att han skulle minska väldigt mycket och sen så fort jag krama med skänklen skulle han gå framåt i normalt tempo och sen skulle han gå i ökad skritt. Växlade mellan de tre i både skritten och traven. Han va riktigt fin i dag. Sökte sig neråt, rund och fin i formen och lyssnade riktigt bra. Sen galopperade vi längs fyrkanten några varv i vaje varv, det gick lika bra. Innan ville han inte riktigt ta galoppskänklen men i dag lyssande han jättebra. Lite svårare i vänset galopp men det blev mycket bättre på slutet. Sen hade vi två 60 cm hinder med ett galoppsprång i mellan. Han hoppade dem heeelt perfekt. Sen hoppade vi ett 50 cm hinder på volt och i åtta så han böt galopp över. Blev väldigt nöjd med honom snabt i dag och vill sluta när det går som bäst så sen travade jag av honom. Även då var han kanoners. Sökte sig så fint framåt - neråt och gick i ett lugnt fint tempo. Duktiga killen!

På onsdag ska Jenny träna markarbete för Erika och då sak jag också vara med med Nemo :)


Nemo löshoppning #2


















Visst är han för söööt? :) Min bäääbis fölis.

Nemo löshoppning

Bilder från när vi löshoppade Nemo i förra veckan.



























Blandbilder



Hästarnas favorit mineraler.



Nemo med sin mamma Borah efter ett ridpass.




Lotta i sin nya grimma + grimskaft. Visst blev hon snygg i det? Matchar perfekt gör det också!

Turkos outfit
















En supersnyg outfit! Tänk den här på en skimmel eller svart häst. De ni!

STARTLISTORNA

HOPPNINGEN - 16/6

Startnr Ryttare Häst Hästnr
(-1) Mr JinglesOkänd - OkändG.Wieland, HollandBengt Sturk 102
(1) BaileyPontus - OkändImp DanmarkCarina Ljungberg 77
(2) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 28
(3) Queens Wild ChervilMinotauros - OkändMaria Sundin LiljedorffEmmy Rosendahl 93
(4) Kilbarry BreakerOkänd - OkändImp IrlandEva Fällgren 50
(5) BellVeron´s Bo-Gi RP 134Anna & Inga-Greta ForslundKristina Nilsson 88
(6) Chocolate MintLofty Roderic RC - Brantshammar Korak RCIngela Lindgren, VeddigeVinni Bengtsson 7
(7) SilviaOkänd - OkändFa van der Rakt, HollandAnnika Andersson 120
(8) Rushaun MistyBeauty Bath - OkändColman McDonaghMarie Björck 38
(9) Tinkers DelightOkänd - OkändImp IrlandLisa Donelius 21
(10) FrederikOkändImp DanmarkElin Werme 116
(11) Amilla Yrsa Nielsen 118
(12) EsperanzaOkänd - OkändImp SpanienMonica Gustavsson 78
(13) RainbowOkänd - OkändOkändJenny Forssell










DRESSYREN - 17/6

 
Startnr Tid Ryttare Häst Hästnr
(-1) 10:11 RainbowOkänd - OkändOkändJenny Forssell 62
(2) 10:18 Juliette IVDale Haze RC - Öxenholm Bobby RCStall SilvåkraStall Silvåkra 24
(3) 10:24 EclipseVerona´s Gerswin - Eminent 585Hipparion HBJulia Ahlbom 15
Paus 15 minuter
(4) 10:46 Amilla Yrsa Nielsen 1
(5) 10:52 CointreauVermont - CognaqueMarie KnutssonMarie Knutsson 11
(6) 10:59 Sindy StarVernons Peepingtom - Höjmarkens IkarosMargareta Gertzell, EverödHelena Oredsson 49
(7) 11:05 Fighting AlfaOkänd - OkändOkändÅsa Steholt 18
(8) 11:12 Macro MotionMinotaurus RP 114 - OkändPernilla SvenssonMalin Liljekvist 29
(9) 11:18 Stengårdens MiróKaergaardens Margaux - Monday´s MoscanChristina Petersen, DanmarkChrister Haraldson 55
(10) 11:25 DublinOkänd - OkändImp IrlandNicole Thynell 14
(11) 11:31 GiacomoGreen River xx - Power Boy RP 112Helena CollijnHelena Collijn 21
(12) 11:38 CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 8
(13) 11:44 BolkoBlack Horse - TrollKatrin GrosserMaria Larsson 7
(14) 11:51 SimsalabimHeidebergs Nancho Nova - Black BoySabine MeyerSisse Sejrbo 48
(15) 11:57 BaileyPontus - OkändImp DanmarkCarina Ljungberg 2
(16) 12:04 Milky WayOkänd - OkändOkändChristina Byberg 33
(17) 12:10 Beech DiamondOkändImp IrlandIsabella Björkman

Bilder

Har massa bilder, närmare bestämt 22 stycken ovisade som ni ska få se. Dock är det lite krångel med allt nu i och med att jag testar nya blogg.se. Just nu lyckades jag bara ladda upp en bild. Den bilden är på Jenny och mig precis innan vi beger oss till skolan för skolavslutning :) Igga mig dock -.-





Hiss och Diss




Jag hissar och dissar det här hårnätet. Det kommer från Hööks och kostar 39:-

Hiss: Det är så himla snyggt, passar perfekt till min övriga tävlingsutrustning.

Diss: Det går sönder väääldigt fort, usel kvalitee. Jag använde det en gågn och sen var den sönder, gjorde inget som med den som den inte är till för. Dåligt tycker jag.

Vill jättegärna ha den då den är sååå snygg men har inte lust att lägga 40 spänn på en engångsgrej lixsom.

ÄNTLIGEN!

YES! Blogg.se har uppdaterat sidan och då har jag inte kunna tkomma in på min blogg på två dagar! Hemskt! Förlåt förlåt för uppdateringen men har verkligen försökt fixa det, men inte kunnat förren nu. Nu kör vi på som vanligt igen :) Superglad :) Om det bir så att jag inte uppdaterar på en, två dagar för att bloggen krånglar, så kan ni gå in på min blogg och läsa kommentarerna till de sista inläggetsom publicerades. Om internet funkar skriver jag där varför jag inte bloggar.

Det senste då. I går åkte jag, Jenny och mamma till Hööks. Vi skulle ha lite till ridlägret. Har kvar att köpa piken och hästgodis nu bara. Det här köpte jag.




Grimms, 49:-






Det lila grimskaftet, 29:-






Dressyrhandskar 29:-    (mina favoriter)





Sort BH, 89:-



Jag har bestämt pike, tror jag i alla fall. Och det blir denna då man kan matcha den med både vitt, blått och rött :)





I dag har vi bara ridit ut med Sanda (en kompis som har häst på Lillgården) och ätit sååå jäkla mycket godis. Ska ta kort på Peja med grimman och grimskaftet, hon blev supersnygg :)

Nu är det 3 dagar jag längtar till. Lördag då Jenny ska hoptävla med båda D-ponnisarna. Söndag då jag ska dressyrtävla med båda D-ponnisarna och nästa söndag då vi åker på en veckas ridläger.

I tisdags högg vi en liten del av gräset och i dag balade vi det, 8 st blev det. Sen har vi dubbelt så mycket till som ska in.




Välj till mig!

Kan omöjligt välja vilken av de här två pikerna jag ska köpa. Hjälp mig välja!

       



   

Dressyrträning för Erika - 11/6 -12

Vi började gå igenom lite vad som var problem i ridningen, mina mål och så. Sen gick vi in i ridhuset och började skritta fram. Sen när jag tog tyglarna gick det som vanligt väldigt fort, hon vill gärna rinna i väg. Direkt då börjar Erika med att räta till de mest grundläggande. Hon skulle vila på steget och gå så sakta som om det var att hon skulle göra halt i nästa steg. Det tyckte Peja va urjobbigt. Hon blev jättearg när hon skulle anstränga sig så mycket. Hon är så himla lat den hästen. Hon bara drar i väg för att slippa anstränga sig och JOBBA! I traven skulle hon också där gå jättesakta och jag skulle tänka på att höja innerhanden och ge en större eftergift i melan åt för att kolla så hon inte satt fast i handen. Red bara längst fyrkanten och på volten för att hon skulle släppa till ordentligt och ge efter i nacke och rygg. I början var hon väldigt hård men efter ett par varv mjukna hon till och höjde ryggen ordentligt så jag växte flera centimeter. Vi arbetade lika dant i galoppen och hela lektionen. Sen satt Erika upp på henne och red ganska hårt i alal gångarter, flyttade för skänklen, öppnor, slutor, tvärskänkelvikning och böjde till henne ordentligt. GUD VA HON SÅG MAFFIG OCH FIN UT!!!!!! Min fina ponny! Sen när Erika skrittade fram till oss efter att ha slutat rida henen så sa hon "det här är en superfin ponny med oehört mycket potensial". Det va kul att höra :) Sen satt jag upp igen och kände på henne i alal gångarter och jag säger bara WOW! Det va en annan häst. Hon kändes som värsta grand prix hästen. Sen travade jag av henne i mycket låg form och ett mycket långsamt tempo några varv. Stackars Lotta var hel skummig och helt genomsvettig.

Erikas kommentarer: En superfin ponny med oehört mycket potensial och sen sa hon att hon har en enorm utstrålning, domarna borde älska henne.

Det va riktigt roligt att höra faktiskt :) Sen undrade hon hur hon hade kunnat bli så fin efter bara två års träning. (vi berättade att hon aldrig hade gjort någonting när vi köpte henne)

Kamerna glömdes.


Sooooooomarloooooooooooov!!!!!!!!!!!1

NU är det sommarlov och jag har gått ut grundskolan. Gissa om det va många som bölade?! Ha ha. Har i alla fall höjt mina betyg sen i höstas vilket jag är nöjd med :) I morse var huggaren här och högg gräset som vi ska ta som hö och lite som hösilage. I dag blir det en ridtur på Nemo och jordgubbstårta.

Resten av veckan:

Ons: Antagligen Hööks och köpa sakerna till ridlägret + att Peja behöver en ny grimma. Rida Nemo och någon av D-ponnierna.

Tors: Chilldag kanske?

Fre: Ta in höet, putsa till helgens tävlingar.

Lör: Jenny hopptävling i Båstad med Lotta och Rainbow. Båda LC. Jag med som hästskötare :)

Sön: Jag dressyrtävling i Åsbo med Lotta och Rainbow. Båda LB:1

Skulle egentligen varit med i LA:1 med Peja men har två skäll till varför jag ändrat till LB:1

1. Med Rainbow startar jag runt 10 i LB:1 och med Lotta startar jag 16.26 i LA:1. Pallar inte vänta så länge och Rainbow som då redan gått ska slippa stå oh vänta i 7 timmar.

2. Nu efter träningen i måndags ska jag bara träa på det vi gjorde och då bara rida ett programm som har grundridningen i sig. LB:1 programmet är ju bara grunderna medans det i LA:1 är mer "utbildning" även om alla hästar ska klara det. Så därför ska jag bara koncentrera mig på att rida som vi gjorde på träningen och då ta ett mycket lätt programm som bara har grunderna.

Nu blir det jordgubbar, tjing!





Här ser ni att hon inte jobbar ett dugg med ryggen.




Test


Skolavslutning!

Nu är det skolavslutning nästa! Gaaalet!!!! Jag har till och med plattat hårt, jag som aldrig bryr mig om hur jag ser ut annars. De ni!
Gårdagens träning var GRYM! Erika var ungefär 100 gånger så bra som MArie, och ändå är hon domare upp till st Gerg dressyr. Vi fick en riktigt ordentlig genomkörare både Peja och jag. Tror faktiskt hon har träningsvärk i dag så jag ska skritta henne i en halvtimme. Sen när jag kommer hem sak Nemo ridas. Gud vad den träningen var givande, dyr men sååå värt det :D Skriver mer om träningen när jag kommer hem. Nu: skolavslutning!


Halloj

En dag till sommarlovet! Finns bara ett ord för det: gaaaaaalet!

I dag i skolan gick vi ca en timme till bowlinghallen och bowlade. Sen gick vi till en park och åt. Nu är jag alltså hemma och äter restern av pizzan sen i går. Mamma ringde till Erika, hon som Jenny tränade hoppning för, och frågade om där var någon ledig tid för en privatträning. Det var där så i kväll klockan 17.30 ska jag och Lotta träna för henne. Trodde bara hon av hopptränare men hons ka tydligen vara både hoppning och dressyr. Blir första gången för henen så får se vad jag tycker. Alltid spännande att rida för en ny tränare ju :) Nu ska jag mocka och sen ett pass på Rainbow (kanske). Ska se om mamma kan fotta lite!


Inköpslista

Dteta är vad som ska inhandlas inom två veckor då vi åker på ridläger!










Sovsäng

Avrundade helgen med att proppa i mig en heeel pizza och nu blir det sängen. I morgon ska Jenny på venresa över dagenmed klassen och kommer inte hem förren senare kväll så ponnierna får ledigt i morgon i stället för på tisdag. Men Nemo ska ridas!





Dagens flängpass - 10/6 -12

Först tog Jenny och tömkörde Rainbow. Något han aldrig gjort tidigare och det märktes, men han va riktigt duktig på slutet. Han ville inte gå fram och förstod inte riktigt vad som väntades av honom men han va lättlärd. Duktig kille :) Samtidigt longerade jag Nemo. HAde först tänkt rida men han va riktigt explosiv så det fick vänta. Han fortsatte testa mig även nu. Slängde sig, försökte dra i väg, bockade, reste sig gång på gång när jag skulle byta till höger varvet och så vidare. Även det löste sig till slut men han fick gå väääldigt mycket och trötta ut sig. Han va riktigt ordentligt trött på slutet och då satt jag upp nåt varv och skrittade bara på långa tyglar.

Sen efter det longerade Jenny Lukas och jag tömkörde Lotta. Lotta va så duktig så :) Hon gjorde perfekta öppnor, slutor och andra sidvärtsrörelser. Dom har hon blivit mycket duktig på! Sen blev vi uttråkade så vi släppte båda lösa och sen hoppa Jenny upp på Lotta och red henen utan sadel eller tyglar (träns hade hon sen innan). Pejan va en piggelin och skulle inte stanna :) Lukas ville till varje pris försöka få av Jenny Penny, så tjock som hon är!

 














Sunday

I dag har varit fullt upp. I morse tog jag sovmorgon till 8.00 och sen ut till hästarna för att ta ut dem. De står inne på natten nu eftersom det har varit så dåligt väder.  JAg ledde ut Nemo eftersom han sak lära sig (han har börjat testa mig nu) och då reste han sig. Sen reste han sig igen, vände runt och stack. Han hade kedjegrimskaft men det va helt omöjligt att hålla honom. Sen när jag hämtade honom igen så reste han sig riktigt rejält och då tog jag och ryckte nästan så hårt jag kunde i kedjan och smällde till honom med spöet. Samtidigt röt jag till som fan. Han blev helt paff och va sen hur snäll som helst! (det kanske låter brutalt men man måste vara så jäkla tuff och hård mot honom så det är inte klokt, minsta han får göra som han vill = han tar över direkt och blir helt ohanterlig). Sen ledde jaghonom och gjorde halt väldigt ofta flera gånger. När han hade gjort halt sänkte han huvudet i knähöjd på mig. Yes, han va undergiven! Sen släppte jag honom även på banan så ahn skulle springa av sig och då bralla han rejält.
Ja ja, efter det mockade jag till Lotta och Nemo och mamma sorterade ut all dåligt hö, vilket var allt! V har inte en enda bal kvar som inte är möglig och dammig nu.... problem. Sen väkte jag Jenny och vi åkte till väla för att få tag i avslutningsklännig och jag skulle ha ett par sommarskor. Hitta ingenting! Gick i 4-5 affärer och jag såg ingenting som jag ville ha. Jenny köpte en vit klänning med svarta blommor på HM. Skorna hittade jag efter 3 affärer på Skopunkten.Ett par guldiga ballerina. Jättesöta :) När vi va på väg ut från väla gick vi förbi Zara. Vi gick in där och kollade. Hittade först ingenting men sen testade jag två stycken. En grön/gul och en som va vit längst upp, sen öjusblå och sen blev den mörkare och mörkare blå. Stod och valde säkert 20 minuter mellan dem! Va omöjligt. Bestämde mig för en, gick till kassan, ångra mig, gick gtillbaka och böt och sen så igen. Men till sist blev det den gröna för den passa bäst till skorna och till mig som är blond. Det är de på bilderna nedan. Den är jättensygg men alla klänningarna var väldigt dyra.
När vi kom hem från väla åt vi och sen ut för att träna både Nemo och sen Lotta. Och nu sitter jag här.

   

DISS

 







Hööks har tydligen fått in nya schabrak. Behver jag säga annat än att dem är skitfula? Eller vad tycker ni? Kostar 229:.

Dampbilder #2

           

Jenny damprider med Lukas - 9/6 -12

Jenny är lite galen och Lukas med. Behöver jag säga mycket mer?
Jenny och jag började med att vi skulle tömköra lille Lukas. Det gick väl bra och han gjorde både gaoppombyte, öppna,sluta och stegringar. Det ni! Sen orka ingen av oss tömköra mer så då släppte vi honom. Det ena ledde till det andra och det slutade md att Jenny satt på Lukas och jag va hinderbyggare. Fottade 17 bilder sammanlgat så delar upp det i två delar. Första delen: tömkörningen.




                


Guten morgen!

Lördag i dag. Undrar hur många studenter som är fulla efter studenten i går, ha ha :) I dag har vi i alla fall bättre väder. Faktiskt sol och vindstilla, vilket jag inte tycker om dock! I dag hoppas jag det blir en tur till väla för att köpa avslutningsklänning och sen får jga se om jag orkar rida Nemo. Känner mig nämligen inte helt 100 :( Vill ni läsa om något speciellt? Tipsa mig!


LYX vs BUDGET

                   
                 LYX                         vs                             BUDGET


Det här är ju för tusan precis samma bett men priset är helt olika?! Jag skulle tagit budget eftersom det är mycket billigare och då kan man få ett likadant som för det högre priset för det är ingen skillnad på dem!

Lyxen är från Höks och kostar 349:-
Budgeten är från Skara hästsport och kostar 279:-

Godnatt!

Nu är det sängen som gäller. Har suttit och ugglat framför dataskärmen alldeles för länge. Godnatt!

Rainbow hälsar :)

    

LYX vs BUDGET

                           

            LYX                                   vs                         BUDGET



De här damaskerna tycker jag är väldigt väldigt lika. Båda har teddy, likadan skål, formen ja allt. Men jag föredrar faktiskt lyxen då jag ändå tycker dem är snäppet snyggare.

Budgeten kommer från Skara hästsport och kostar 199:- 
Lyxen är från Hööks (!) och kostar 259:- Nog första gången som lyxen kommer från Hööks, eller vad säger ni?

Hej!

Har kaaanske löst mini-bildmysteriet nu. Har fått svar på mejlen och de sa att man bara kan ladda upp inom vissa filer, bland annat jpg vilket jag har. Sen att bilderna kan vara max 100kb stora vilket mina är under och sen att man inte kunde ha å-ä-ö i bildnamnen vilket jag brukar ha. Så där kan va problemet. Det gick att ladda upp bilderna på Lotta stora och där hade jag ingen av de bokstäverna så det kan va problemet :)

I dag blev dagens planer lite ändrade. kte till skolan och när jag kom dit va ingen i 9:an där. Sen prata jag med en lärare och hon sa att alla som inte skulle spelas beachhandboll var lediga. Det hade inte dem sagt när jag va där i alla fall så jag åkte hem igen. Så fort jag kom hem begav jag mig ut i stallet för ett pass på Rainbow. Så fort han var färdig riden var det Lottas tur. Skulle sen ridit Nemo när jag ätit men från 12.30 - 17.00 har det ösregnat, verkligen vräkt ner så det va inte att tänka på. Nu i kväll är det ju student.

I morgon ska Nemo få sitt dressyrpass oavsett vädret. Sen ska jag och Jenny rida ut med Lotta och Rainbow och sen ska vi åka till väla och köpa avslutningsklänning.




Kolal så ful bild på min älsklings Lott <3 Hon kan inte hålla reda på benen riktigt :)

Dagens planer

* Skolan 9-12.25
* Rida ut med Lotta
* Dressyrpass med Nemo
* 3 studentfester

That is my day. Det sista ska bli så j'vla tråkigt, usch. Nu sak jag äta upp min frulle och avklara den första punkten.


Dagens ridpass - Lotta - 7/6 -12

Red ett ganska så hårt dressyrpass i dag med Lotta på ca 1 timme och 15 minuter. Hon va lite hård i sidorna, strak och pigg. Hon va lite jobbig hela tiden men stundtals släppte det och hon blev riktigt fin. Red in vid A, skänkelvikning undan antingen höger eller vänster skänkel, ute på spåret sluta, sen ett varv på volten, vända in vid mitten på banan, sakta av till skritt, bakdelsvändning och fram i travigen och börja om. Den övningen kom Jenny på och den va riktigt riktigt bra faktsikt. Efter den så släppte hon lite i båda necka och sidor. Gjorde den i både trav och galopp. Fass sen börja hon tjafsa vääldigt när jag skule göra bakdelsvändning till höger. Hon ryggade, tvärvände, gjorde minivolt och testa o det funka med framdelsvändning i stället. Då red jag ett varv i ökad galopp och bara lät henne gå innan jag testade igen och då gjorde hon det så sen slutade vi med det. Sen red jag lite ökningar och tills sist LA:1 programmet. Hon va ganska tjafsig i munnen i dag också.
Jenny både fottade och filmade. Bildern aläger jag upp nu men vet inte hur man lägger upp videon. Någon som vet och kan guida mig? Skulle bli superglad och om jag lär mig det kan ni få massor av video från både träningar och tävlingar :) Den som hjälper mig får såkalrt en länkning :)

















Snygg outfit va? Visst passar hon i marinblått? :)


Dagens ridpass - Nemo - 7/6 -12

Det va dock inget ridpass utan jag började md att longera honom. Först utan inspänningar i skritt och trav och sen emd gummisnodd i alla gångarter. Han va riktigt fin kan jag säga! Sen släppte jag lös honom så han fick bralla av sig vilket var välbehövligt. Sen trava och galopperade han runt lite på banan med gummisnodden. Sen tog jag av den så han slapp den. Han galopperade i höger varv, vände rätt över banan vid B och precis när han var över medellinjen höjde jag spöet. Då bytte han varv och gjorde galoppombyte. Så vi har tränat galoppombyte från marken i dag. Han satte alla perfekt. Sen stod jag i mitten av stora mittvolten och då skrittade han runt mig utan lina på en perfekt volt och ställd och allting. Det var precis som om han hade både lina och inspänning på sig. Det va rätt häftigt faktiskt! :) Han har blivit så himla snäll att hålla på med, älsklingshästen <3
Passade på att ta några kort när han va lös men de går ej att få större. Har mejlat supporten här på blogg.se och frågat så hoppas det löser sig snarast!


          

På de två bilderna i mitten longerar han sig själv runt mig.

Jävla ryttare!

Rollkür gav kvarts miljon i böter

(2012-06-05 14:30)



Översättning Anna Nyström från tyska S:t Georg:

De tre hästarna heter Al Capone, Django och Poldi hade inte fått utevistelse, kontakt med andra hästar och hade ridits i rollkür och ständigt hackats i sidorna med sporrar. Det, anser domstolen i tyska Stamberg, har lett till psykiskt och fysiskt lidande hos hästarna.

Under träningen hade kvinnan ridit hästarna så hårt ihopdragna att de praktiskt taget tvingades bita sig själva i bringan samtidigt som hon sporrade dem så hårt att de hade blödande sår i sidan. Eftersom hästarna inte hade någon chans att värna sig mot den plågsamma ridningen bedömde man att de måste "ha lidit signifikant psykiskt". Kvinnan dömdes till 180 dagsböter à 150 euro, alltså 27 000 euro, vilket motsvarar 242 000 kronor.

Domen grundade sig på sakkunniga vittnen, foton och filmer. Det fanns också vittnen som stod på kvinnans sida, bland annat en veterinär som menade att sporrar inte känns för hästar.
"Att blöda gör inte ont", påstås veterinären ha sagt i rätten. En hästs hud skulle, enligt honom, vara mycket hårdare än människohud och en centimeter tjock.

Domstolen slog fast att det är vetenskapligt bevisat att strukturen och smärtkänslan i grund och botten är lika för människor och andra däggdjur.




@ home

Nu har jag precis varit uteoch aktiverat Nemo. Skriver mer om det passet när bilderna går att ladda upp, gick tydligen inte nu, men bilder har jag tagit! När Jenny kommer hem ska jag rida ett dressyrpass på Lotta och Jenny ska ta bilder (ska fråga i alla fall, men hon är grym på det). Så fram tills dess - chill framför datan och vattenmelon. Håll koll på två Dagens ridpass i dag + bilder från båda :)


Städdag + burgare!

Hej!

I dag red jag först Rainbow på förmiddagen. Dressyr såklart. Han kändes mycket bättre än jagtrodde men va redigt svår att få ut i hörnen och få på volten. I början slängde han upp huvudet i trav-halt men sen blev det bättre. Om man jämför med Lotta som jag är van vid, kändes det som att Rainbow hade jätekort steg, men det va Lotta som har stort fick jag lära mig, ha ha! Nu i eftermiddag har jag mockat ut alla 5 boxarna, sopat och skrubbat oh städat foderkammare och sadelkammare. Nu ska mamma åka i väg och hämta hamburgare. Så har jag fírat svenska flaggans dag :) I morgon är det skola igen, den näst näst sista skoldagen på hela grundskolan, wow!

Hästarna får sova ute i natt :)



Hmm

Lite lat, palalde inte rida Nemo i dag. Det av sent och kallt och blåsigt. Men i morgon ska Jenny hoppla med Lotta eftersom hon ska tävla henne nästa lördag och jag ska träna dressyr med Rainbow eftersom jag ska tävla honom nästa söndag. Lottaär anmäld till både hoppningen och dressyren, nu är det bara Rainbows hästlicens som ska fixas så ahn också kan anmälas.



Är hon inte världens sötaste min lilla pingla? :)

Riding

Slänger i mig lite mat nu sen ut för ett pass på självaste Nemo, ha ha :) Hovslagaren kom för ett tag sen så nu är Lottas böjda sko rak och Rainbows tass skodd. Han ha varit utan sko i en dag och hade redan fått en blödning i hoven så han la bomull under skon men han kan som tur e ridas som vanligt :)


Tävlingsbilder del #2












Sorry för suddig bild....














Halloj!

Najs med en ledig tisdag! Om prick en vecka är det skolavslutning :) I dag ska Nemo ridas, LOtta ledigt och i eftermiddag kommer hovslagaren och rättar till Pejas sko och slår på Rainbows. Nu blir det vattenmelon och movietajm! Man måste ju få lyxa till det lite när man är ledig ;)
Har massor av bilder att visa er, både resten av tävlingsbilderna och från löshoppningen med Nemi i går. Så kommentera på nu då!




Blandat!

Snart sommarlov! Bara 3 dagar kvar!!!! Vi är lediga i morgon och på tisdag och sen går vi torsdag, fredag och måndag med bara mysdagar typ och sen på tisdag är det avslutning.

I dag löshoppades Nemo och sen red Jenny och jag ut med Lotta och Rainbow. Vi red upp för en kulle, Rainbow gick först. Sen när Lotta gått upp på den så titta hon rakt fram och gick precis som om det var plan mark. Det resulterade i att hon snubblade, landade på knäna och skon blev helt uppböjd och den går inte att räta till. Hur fan lyckas man? Det är endast Lotta som kan göra något sånt. Hon är inte klok min lilla pärla :) Tur att hovslagaren ändå kommer i morgon efterom Rainbow har trampat av sig ena bakskon.

OBS! Glöm inte att gå in på denna länken, http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5927 , och hjälp till att sätta stopp för alla jävla störda sjuka människojävlar som plågar djuren!


Om jag ska ladda upp de andra tävlingsbilderna får ni ta mig tusan vara lite mer effektiva tycker jag!



Resultat dressyrtävling Skromberga 120603

Vi va där i god tid och kyunde fixa henne lite extra fin :) På framridningen va det rätt smockat med ekipage så man fick snirkla sig fram lite. Men det gick bra ändå. Hon va heeeelt amazing, tror aldrig hon varit sån innan faktiskt. Hon av avslappnad och fin och lyssnade på mig. Red igenom alla rörelser i LA:1 programmet och jag kan bara säga att hon gav 110 % på framridningen. Hon ökade så himla fint i traven också så jag blev helt chokad vilket jävla underbart steg hon har! Hon utmärkte sig verkligen bland de andra hästarna och det är inte enligt mig själv. Hon har alltid behövt ridas fram mycket men eftersom hon va så underbar red jag endast fram i 20 minuter inkl 10 minuters framskrittning. Sen samla jag upp tyglarna och träna lite ryggningar. Hon blev väldigt spänd då och snurra runt, småreste sig eller ryggade i racerfart rent ut sagt. Sen blev det lite bättre. Sen när vi kom in på collektringen blev hon väldigt spänd. Samma sak på banan sen. Hon ökade jättefint, gjorde jätebra vägar, skänkelvikningar och allt, men hon va spänd. I precis alla bedömningar vi har fått så har det stått "spänd vilket drar ner poängen". Hon är alltdi superfin på framridningarna men på banan blir hon oehört spänd och det drar ner poängen väldigt. Hon gör alla rörelserna perfekt men hon är spänd, grr..... Vi fick i alla fall 61,32 % och hamnade 2 utanför placering. Vinnaren hade 70 %. 
 
Har massor av bilder, alal fottade av Jenny. Ni får hälften nu och om ni kommenterar, andra hälften i morgon :) Visst är hon gudafin? :) <3
























Andrum!

Nu är Peja fin om hovarna. Anna Maria sa att hon ska ha boots på sig både vid ridning och i hagen. Hon sa även att hon va väldigt spänd i bakbenen och ville inte riktigt slappna av så som hon gjort i frambenen. Men Lotta e ju jäkligt konstig så ;) Nu sak jag äta lite sen sätta schabraket på sadlen, packa in och knoppa Lotta. 12.15 kör vi mot Skromberga.



Fuck!

Pej ahar ju lagt sin ena sko igen! Blir galen på att hon alltid alltid lägger dom. Hon har hittils inte behållt båda skorna till nästa skoning. Från och med nu ska hon ha boots 24/7! Mamma har fått tag i Anna Maria Andersson som vi tränade terräng för för två veckor sedan. Hon är så snäll så att hon kan sko om Peja i morgon bitti. Tur att jag inte startar förren klockan 13.54! Så i morgon blir det att gå upp 5.45 för att klockan 6.15 köra till hennes gård så hon kan sko Lotta. Vi ska va där klockan 7 för hon kunde inte senare. Så nu måste Peja gå super bra eftersom hon då är så nyskodd som en häst kan vara innan en tävling! Nu måste du va duktig, Lotta! Fy tusan är det enda jag säger. Så sen blir det hem och äta, fixa hästen, packa in saker och sånt och sen klockan 12 rullar vi mot Skromberga för andra dressyrtävlingen denna terminen.

Nästa tävling är inplanerad till vecka 24. Då ska Jenny hoppa både Lotta och Rainbow i LC i Båstad på lördagen och på söndagen samma vecka ska jag rida LB:1 programmet med Rainbow och LA:1 med Lotta i Åsbo. Nästa igen blir vecka 27 på torsdagen i Dagstorp. Dom har dressyr och hopptävlingar samma dag på samma plats så Jenny ska hoppa Rainbow LC och LB och jag rida LB:1 och LA:1 programmen med Lotta. Sen är nästa vecka 29 på torsdagen då jag sak rida LA:1 med Lotta och Jenny ska rida LB:1 med Rainbow. Sen på fredagen samma vecka ska jag rida LB:1 programmet med Nemo. Så ser de kommande tävlingarna ut. Har fler men blir kanske lite mycket att ta alla på en gång? Så vi tävlar varje helg fram till ridlägret och sen ska dom ha en ledig vecka efter det och sen kör vi på igen. Passar bra att ridlägret var just den veckan för då är där ändå inga tävlingar :)

Jag har ju ganska mycket tid på mig att packa in och så i morgon men nu i kväll har jag smörjt sadel och träns, bytat bett och tyglar (man får inte tävla dressyr med gummityglar) och smörjt stövlarna. Nu ska jag bara packa alla "småsaker" som nummerlapp, vita ridhandskar, hårnät, plastrong, sporrar, papper och sånt så det bara är
att lasta in. Sen måste jag sova så j*vla tidigt jag sak upp i morgon. Fan.

Så som ni förstår kommer uppdateringen i morgon att bli väldigt dålig. Kommer inte hinna blogga förren när vi kommer hem på kvällen kanske för då måste jag duscha ochfixa för skolan på måndag. Men ska fixa nåt tidsinställt till er :)

Wich me good luck! Godnatt.




HISS



Väst från Pikeur, 999:-  Jag tycker den är supersnygg. Älskar färgen och det glansiga materialet! :)

Dagens ridpass - 2/6 -12

I dag har Lotta vilat men jag och Jenny tömkörde Nemo lite. Han tyckte det va kuligt men va lite på tårna eftersom det blåste så pass mycket i dag. Men han va riktigt duktig ändå. Jag kunde göra öppná och bakdelsvändningar med honom, och han gick i riktigt fin unghästform och sökte sig neråt. Duktig kille. Börjar tro att vi ska klara vårt mål som är att starta lokal LB:1 i Helsingborg fredag vecka 29! Lite bilder från i dag. Visst är han fin? :)

            

Guten morgen

Har släppt över ponnisarna på bete ska snart ut och växla så storhästarna får gå där. Nu när de har vant sig i 2 veckor ungefär så går Rainbow och Lotta där 2 timmar på morgonen, sen går storhästarna där efter i ca 8 timmar, sen går ponnisarna där igen 2 timmar på kvällen. Lukas blir som han svalt en tunna så fort han går på ppnnisarnas andra bete, så han får inget riktigt bete alls, sötisen. Han kan inte ens gå på det hela dagen utan då får han på sig en munkorg.
I dag sak 2 hästar ridas, utrustning smörjas och mockas. Jag startar inte förren 14.19 så jag hinner fläta/knoppa/packa in sakerna i morgon. Perfekt tid att starta ju! Slipper gå upp mega tidig och hinner fläta på morgonen. Annars brukar jag göra så att jag flätar kvällen före och knoppar flätorna på morgonen. Är ni sugna på att se före/efter bilder på smörjningen?


Allmänt snack

I dag fick Lotta sig ett dressyrpass. Dagens ridpas kommer om en liten stund. I dag är det första dagen på sommarmånadern aoch här har det ösregnat och stormat så hästarna fick ha täcke (!) på sig på sommaren. Har aldrig hänt förr! De har ju sovit ute i 2 veckor nu men i natt får dom komma in. Sen ska Peja, oavsett väder, sov ainne i morgon eftersom hon blir så trött när hon sover ute och det är ju tävling på söndag. Vår andra dressyrtävling denna terminen. Inte klokt ju! Vi som brukar tävla varanna eller varje helg. Hinner med en dressyrtävling till innan ridlägret, en i Åsbo vecka 24. I morgon sak Peja få sig en lugn uteritt och sen ska här smörjas saker. Va länge sedan nu och kände i dag att både sadel och träns var hårda. Sen tappade ju Peja en sko förra lördagen. Har ridit på som vanligt ändån men hon är ju mycket mycket kortare i steget utan skon. Har inet fått tag i vår hovslagare då ahn är utomlands så antingen får vi ringa efter en som vi tränar terräng för (som e hovslagare) och fråga om hon kan omma i morgon, eller så får hon mamma dra den andra också. Kvällen tillbringas med Let's Dance, datan, godis och chokladpudding.


Rabatt!



Nu har Hööks 15 % rabatt på alla ridbyxer (nästan) så jag ska passa på att köpa ett par sånna här ridbyxer till i svart. Har i brunt redan :) Älsakr dem, världens bästa!


Startlistan till på söndag

14:19 CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 17
(2) 14:26 Dancing BearOkändOkändLina Svensson 20
(3) 14:33 Magis ScatcatMolstabergs Action Man - UnderworldM. Lindner & U. Hamilton, ÖrbyhusAnna Willby 47
(4) 14:40 Nors Dusky DolphinGreen River xx - Power BoyElisabet NilssonAlida Ölmstjerna 55
(5) 14:47 MermaidVermont - Parc BrigadierMalin JohanssonUlrika Ryan 51
(6) 14:54 PaoloOkänd - OkändImp DanmarkAnette Svensson 57
(7) 15:01 SantanaEkbäckens Savoy - UrbinoAnna Teiling, GnestaMatilda Andersson Brodin 66
Paus 20 minuter
(8) 15:28 Fighting AlfaOkänd - OkändOkändÅsa Steholt 28
(9) 15:35 BonzziniOkänd - OkändOkändMarianne Persson 9
(10) 15:42 FrankoOkänd - OkändImp HollandFanny Andersson 30
(11) 15:49 Dimmans Proud MaryFredriksbergs Dizney RNF98 - Priory Footlight NFS 29/068Helena GrûhbJan Bengtsson 22
(12) 15:56 Donato WFS Don´t Worry - DijonHerbert WerthPer Fjelkner 23
(13) 16:03 Trestena HavannaVardra Santos - Richard of York xxFam. Lovén-KylanderMarie Fransson 74
(14) 16:10 Skånhällas JonagoldRodlease Dancing Gold - KometOlof AndreassonLovisa Göthberg 68
(15) 16:17 MasterpieceVermont RP 133 - Rolls Royce RC 49Susanne JohannessonSusanne Johannesson 50
(16) 16:24 Fame IIRolls Royce - Sunshine BoyIngrid DelsemanSusanne Gustavsson 26
(17) 16:31 Horsvangs Sparkling DancerMerlyn Welsh Calibra - Merlyn Canon WDH 13Lene HougaardAngelica Bjerle 37
(18) 16:38 Lidens Cap RoryJuno Rory - Countach Campbell RC 75Familjen FilipssonAnnika Eneberg 43
(19) 16:45 Stackarps MarwinRodlease Dancing Gold - Lorimer RNF 49Fam. ErlandssonLena Winstedt 69
(20) 16:52 PumaVerona´s Gerswin - Karlsfälts CarusoKatarina KarlssonGit Johansson 62
(21) 16:59 Musse PiggOkänd - OkändOkändJasmin Andersson 54
(22) 17:06 Juliette IVDale Haze RC - Öxenholm Bobby RCStall SilvåkraStall Silvåkra 41
(23) 17:13 WindsorOkändOkändSven Bengtsson

Skolle

Nu: skolan  eftermidagg: dressyr på Lotta och sen Nemo.