Jävla ryttare!

Rollkür gav kvarts miljon i böter

(2012-06-05 14:30)



Översättning Anna Nyström från tyska S:t Georg:

De tre hästarna heter Al Capone, Django och Poldi hade inte fått utevistelse, kontakt med andra hästar och hade ridits i rollkür och ständigt hackats i sidorna med sporrar. Det, anser domstolen i tyska Stamberg, har lett till psykiskt och fysiskt lidande hos hästarna.

Under träningen hade kvinnan ridit hästarna så hårt ihopdragna att de praktiskt taget tvingades bita sig själva i bringan samtidigt som hon sporrade dem så hårt att de hade blödande sår i sidan. Eftersom hästarna inte hade någon chans att värna sig mot den plågsamma ridningen bedömde man att de måste "ha lidit signifikant psykiskt". Kvinnan dömdes till 180 dagsböter à 150 euro, alltså 27 000 euro, vilket motsvarar 242 000 kronor.

Domen grundade sig på sakkunniga vittnen, foton och filmer. Det fanns också vittnen som stod på kvinnans sida, bland annat en veterinär som menade att sporrar inte känns för hästar.
"Att blöda gör inte ont", påstås veterinären ha sagt i rätten. En hästs hud skulle, enligt honom, vara mycket hårdare än människohud och en centimeter tjock.

Domstolen slog fast att det är vetenskapligt bevisat att strukturen och smärtkänslan i grund och botten är lika för människor och andra däggdjur.




Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback