HEJ!

Pay & riden i dag gick bra. Jag hoppade 80 och 90 cm och hon gick som en liten klocka :) Felfria i båda. Rainbow va med i samma klasser och var även han felfri i båda. Han va lite seg i första klassen men piggna till i andra. Inga bilder för jag tänker inte ha så mycket jobb med att lägga upp några bilder när ni inte verkar bry er. Nästa helg blir det hopptävling i Frost RF i 90 och 95 cm för både Jenny och mej.





Hej hej på dej dej :)

Har varit hemma ett tag.Nu är Rainbow i vägoch mäts, undrar hur hög han är! Han ligger precis på gränsen i alla fall. Nu sak jag snart ut till min lilla flicka för ett dressyrpass.

P.S Hörni! Nu får ni skärpa er! jg auppdaterar så mycket jag hinner och ställer frågor och sånt och ni svarar aldrig. Skärpning va? Om ni bara visste hur lång Det är inte bara att ladda över dem på datan och sen lägga upp dem här utan det är ungefär 3 steg till. Om ni inte vill läsa min blogg så slutar jag i så fall.

@ home

Är hemma nu, slängt i mig lite mat. Nu ska Nemo bli riden. Hoppas mamam kan fotta oss i dag, ni har ju inte fått fotto på Nemo och mig!


Vecka 22

Den här veckan är sista riktiga skolveckan. Helt sjukt att jag går ut grundskolan om 7 dagar! Har bara en enda inlämning kvar och den har jag kommit halv vägs på. I dag har Rainbow varit hos oss i en månad :) Efteranmälde till en dressyrtävling på söndag. Skulle egentligen varit med i båda LB:1 och LA:1 (fanns inte högre) men LB:1 var redan klassen full och i LA:1 var där en plats kvar och den tog jag. Himla tur jue! Ska bli riktigt kul att se bedömningen denna gången. Jag känner en stor skillnad på henne. Också e de ute också då hon får mycket mer framåtbjudning. Denna veckan då, hur ser den ut?

Måndag: Dressyr och hopppass med Lotta.
Tisdag: Skolan ända till 16.00, Lotta ledigt
Onsdag: Dressyr på Lillgården. Rainbow slutmätas.
Torsdag: Pay & ride Kullabygden, 90 cm
Fredag: Uteritt med Lotta
Lördag: Uteritt + rida igenom programmet
Söndag:Dressyrtävling Skromberga, LA:1

Sen ska Nemo ridas också. Har planer på att i Juli när HFRK har dressyrtävlingar på torsdagen för ponny och fredagen för storhäst tävla Peja LB:1 och LA:1 på torsdagen och Nemo LB:1 på fredagen.
Nä nu ska jag bänka mig framför TV:n med en tallrik glass och invänta 2 1/2 men. (är ett stort fan)



Dagens ridpass

Dagens ridpass blev lite markarbete/hoppning + lite dressyr på slutet. Har precis efteranmält till en dressyrtävling på söndag. Vi träade på att hästarna skulle byta galopp över och efter hinderna, då hoppade vi 60 cm ungefär. Det gick faktiskt bra. Peja va riktigt pigg och tagga som fan, ibland så mycket att hon ej hann tänka och landade i korsgalopp. Men många fick hon till riktigt bra. Sen hoppade vi 90 räcke och 90 oxer. Sen lite dressyr. Jenny fottade när jag red lite spontant på banan. Det gick också bra men stundtals rann hon i väg för mig och bara sprang på men det blev bättre mot slutet! Bilderna är från i dag fottade av Jenny.



         


Någon som vet VAD MAN SKA GÖRA FÖR ATT FÅ BILDERNA STORA?! Blir galen på att de inte vill bli större!


HISS



Den här hästsalvan är super på sår. Den påskyndar läkning, gör sår oämma och håller borta flugor. Kostar 119:- för 500 ml på Hööks.

Ohästrelaterat - skolavslutningsklänning

Vill ha en av dessa kläningar till skolavslutningen. Supernsygga och billiga, kostar 199:- /styck.



Vilken gillar ni bäst?

Äter frulle

Och sak snart ut och rida innan det blir för varmt. Går i väntans tider, ha ha nä inte jag, men min lille kise som är 11 år väntar sin 3:e kull med kattungar på 2 år. Hon vill att någon ska vara hos henne hela tiden och om man går blir hon orolig. I dag sak Nemo få sig ett hopppass. Tror inte det är bra om jag tragglar dressyr med honom något mer på nån dag. Så fort jag känner mig mer säker på honom ska jag rida ut en runda, kanske bort till Lillgården så han även får växling på underlagen. Han är så otrligt lät i ahnde. Han bär sig själv och söker sig neråt i perfekt unghästform bara jag håller handen väldigt löst runt tyglen och håller kraftigt buren hand ca 1,5 dm över manken. Sen ska han komma i mer tävlingsform men det kommer när han orkar. Det ända är att han överböjer sig inåt, måste tänka mer på yttertyglen. I dag ska ni få bilder :)


Planer

Kollar på Family Gay och äter. Har precis anmält till pay & ride på torsdag. Jag ska hoppa 90 cm med Lotta och Jenny 80 och 90 cm med Rainbow. Jag har ett mål med Nemo eftersom jag tycker det går mycket mycket bättre att träna då. Vårt mål är att starta dressyrtävling om 1 månad i Åsbo PK. I så fall ska vi rida LB:1 programmet. Jag vill satsa på Nemo nu och när jag börjar gymnasiet i höst kommer jag bara ha tid för en häst + attjag är alldeles perfekt i längd på Nemo. Tycker det är synd om Lotta bara ska gå i hagen så funderar på att låna ut henne för eventuellt senare köp i höst. Vi får se. Vill ej rida ut med Nemo nu i början så det blir ju mest dressyr. Tror han börjar bli trött på att gå dressyr varje dag så i morgon sak jag hoppa lite med honom. Lite bommar, studs och några hinder på ca 60 - 70 cm. Tror han kommer tycka det är superkul :) Morgondagens planer är att åka och fika hos mormor, mors dag ni vet, sen på morgonen sak jag rida Nemo och Lotta, om jag inte tar Lotta på eftermiddagen. I morgon ska jag verkligen försöak få någon att fotta lite så ni får se ridbilder på oss. Någon som vet hur man gör för att lägga ut video? Skulle ju va kul om ni fick se ridfilm någon gång. Den som vet får väldigt gärna kommentera eller mejla till [email protected], Självklart får ni läkning. Snälla, hjälp mig nu!


Bilder på Rainbow

Lite bilder på Rainbow från när han stod i Danmark.



Rainbows första LA hoppning. En rivning i omhoppningen. Här var han 6 år.








Vad tror ni?

Tror ni inte Nemo skulle bli supersnyggi detta hoppsettet?

         

Lukas sår

 Så här ser Lukas bakben ut.

Sol och sommar

Nästan 30 grader och helt vindstilla. Är så himla varmt så det är inte klokt. I morse red jag Nemo ett pass på banan vid 8.30, då va det helt perfekt varmt. Skriver mer om Nemos pass senare i dag. För nån timme sen testade vi att släppa ihop Lukas och Rainbow i samma hage. Rainbow började sparka lite för att visa vem som bestämde men det tålde inte Lukas såklart. Han började jaga Rainbow och sparkade och sen skriker han precis som en gris jäkligt högt. Rainbow började såklart också sparka mot Lukas då. Ingen gav sig utan de sprang och sprakde varandra hela tiden. Vi fick gå emellan och stoppade dom, vilket inte va lätt! Rainbow fick bara ett sår i pannan men Lukas fick två djupa jack som blödde som tusan på bakbenet. Går ej att ladda upp bilden på hans ben nu men ska testa sen igen.


Dagens ridpass

Blev ett varmt kort dressyrpass hemma. Trots värmen va hon riktigt pigg. Gjorde jättefina skänkelvikningar och ökningarna var så hääär megabra (dom har hon verkligen satt nu) och sen testa jag galoppombyte också (vill ju tävla LAP:1 med henne). Hon satte det första men sen böt hon bara fram lite kors och tvärs. Men satte ett, det första hon gjort i hela sitt liv. Ska fortsätta träna stenhårt på galoppombytena denna sommaren. Hon SKA sätta dom! Red även igenom LA:1 programmet men varken hon eller framförallt jag kunde koncentrera mig så jag avbröt efter hälften och trava av i stället. Sen fick Peja sen en riktig kalldusch vilket hon älskade. Sötishästen :)

NICE!

Sitter nu och kollar på semifinalen av Let's Dance. Klcokan är halv elva och det är fortfarande nästan helt ljust ute. Amazing :) Innan i kväll åkte jag och mamma och handlade, jag fick gjort min hemkunskaps läxa och sen köpte vi hamburgare. Kom precis hem. Och har en mycket gosi svart kise i knäet :) Världens finaste <3 I dag fick vi rida tidigt eftersom Jenny skulle i väg nu på kvällen så det va sjukligt varmt. Orkar ju inte r-i-d-a i den värmen och känns ej rätt mot hästen att tvinga den att rid apå precis som på vintern. I morgon ska jag gå upp vid 7 och rida både Nemo och Lotta innan det blir så varmt. Så har man det gjort sen! Har även hunnit göra jättemycket av resten av inläningarna så jädra skönt att få det undan och inlämnat! Har gjort tyskaproven och hemkunskapen i dag (fick dessutom MVG + på hk provet) och har bara hälften av NO inlämningen kvar. Nice! Ska nu kolla vidare på Let's Dance och även kolla upp nästa tävling. Har inte blivit en enda dressyrtävling sen 4 Mars (!) så skulle varit jättekul att se hur bedömningen skulel bli nu för det känns som om hon ahr tagit ett enormt steg framåt i dressyren. Ska kolla :)



Älskar den här bilden :D

:=)

Har en nästan ledig kväll utan plugg! Har fått undan mycket så kunde bara chilla nu i kväll. Detta är vad som ska vara gjort inann nästa fredag, 1 Juni då betygen ska vara satta. Överstrucket har jag gjort klart.


Svenska slutuppgift: Ondskan

Engelska uppsats om Columbo

SO: svara och skicka in 30 frågor om media

SO: Skriva en nyhetsanalys

Hemkunskap: jämförpriser

NO: Uppsats om arv och DNA

Svenska: Prov på ordkunskap

Tyska: Prov på preteritum

Tyska: Prov på löst sammansatta verb


Så liiiite stressad har jag varit om ni fattar varför? ;) Helt sjukt att jag går ut grundskolan om 11 dagar! 


I dag fick Nemo vila eftersom vi inte var hemma förren 20.30 så hann ej. I morgon sak Peja få sig ett dressyrpass, ska be Jenny fotta någon bild och sen ska ni få dagens outfit. Tänkte ta vit outfit i morgon. Har fortfarande inte använt de vita bootsen som jag köpte för 2 veckor sedan. Nemo sak även han få sig ett dressyrpass. Han ska fan fixa det här med skänkelvikningar nu, han kan men vill inte och om inte han vill någonting så reser han sig. Då gäller det att blixtsnabbt smälla till han hårt 2 gånger på bogen, annars blir han precis som innan. Nu sak jag kolla på TV innan det ör dags att sova. Godnatt :)




Dagens ridpass

Vi var totalt 4 stycken i gruppen, inklucive Jenny och mej. Vi hoppade ganska lågt hela träningen men det passade Peja perfekt som det va i dag eftersom det va första gången hon satte foten (eller hoven) på en terrängbana. Banan va jättefin och stoor. Fanns vattengrav, väldigt brant nerför och uppförsbakca till en vattenkrav och hoppa ett hinder på vägen upp (se bilderna) och massa stockar, torrgravar, banker och häckar. Oeja tyckte detva superkul men va såklart rädd för det mesta. Läskigast var en stock som var ihålig. Rainbow blev superglad och så fort Jenny fattade galopp kasta han upp huvudet, spetsade öronen och ökade som tusan. Hästarna tyckte nog det var lika roligt som vi :)








Snart så!

Om exakt en månad, den 24 Juni åker Jenny och jag på ridläger på Konga ridcenter tillsammans med Lotta och Rainbow!

Nu har jag kommt hem, precis ätit och passade på att släppa över ponnisarna på bete en timme innan det är dags att gör dom iordning för att åka på terrängträning. Ska be mamam ta något kort. Nu ska jag upp och duscha ISKALLT och sen ut. Hörs i kväll (om jag hinner). Fy tusan för denna värmen som vi har nu, usch.



HISS



Använde de här stövelstrumporn ai går och efter en gågn älsakr jag dom totalt. Jättesköna, snygga och de värmer inte ett dugg. Helt suveräna på sommaren. Psngpris också, 2 par för 99:- på Hööks. Största hissen hittils!

BILDER

Fick lite tid över efter 2,5 timmars plugg så passar på att ladda upp bilderna på kläderna och någon från stranden i går också!








Dagens inköp

Efter skolan i dag åkte vi till Hööks. Där köpte Jenny bland annat flughuva, benskydd runt om blåa, sadelgjord och lite annat småttigt :) Nu ska jag bara fixa klart maten, äta och sen ut för ett ridpass på Nemo :)

Mina inköp:









Har på mig stövelstrumporna nu och dem är supersköna :)

P.S Hiner ej med bloggren denna veckan, har jättemycket nu i slutet på 9:an som måste fixas innan betygen sak avra satta 1 Juni. Ha överseende. Hinner bara blogga nån gång om dagen. I morgon ska vi i alla fall åka på terrrängträning klockan 18 :)


Goten morgen

Nu blir det snart att dra sig mot skolan. Slutar 14.30 och efter det bär det av till sgtan en sväng för att besäka Hööks, pistachia, hitta en present till mamma och slutligen ska Jenny till tandläkaren. Lotta ska vila i dag men Nemo ska ruidas. Fullt upp hela veckan därav dålig uppdatering. Har laddat över blder på kläderna och från starnden i går men hinner ej ladda upp dem nu. Måste kila, hej så länge :)


HISS

   


Den här grimman och grimskaftet i grönt är super snyggt. Är helt nerkärad i det. Billigt som tusan också. 49:- för grimman och 29:- för grimskaftet. Detta ska jag köpa till Nemo i veckan :)


Stranden

Nu äter jag frukost, iklädd en av de nyinköpta klänningarna, måste visa er den i dag! Lång skoldag i dag, slutar inte förren 16 och sen i kväll bör det av till stranden med hästarna. Är för kallt för att bada ju men man kan gå ut till knäna och rida i vattnet :) Även om det är varmt i luften är ju vattnet iskallt. Nu ska jag börja dra mig mot bussen. Bye bye :)


Dagens ridpass - 21/5 och lite annat.

Jag hinner varken blogga mycket nu eller fixa tidsinställda tills i morgon. Har massor av inlämningar och uppsatser till slutet av veckan och har bara börjat. Ni får stå ut, snart sommarlov. ¨

I dag red jag ut en kort runda på Lotta, bara ca 30 minuter max. Va så äkligt varmt så tycker inte det rätt mot hästarna att dom sak gå och kämpa hårt ändå, du vill nog själv ite träna lika hårt som vanligt om det är 26 grader ute. I såf all är man jäkligt självisk om man låter hästarna göra det. Men Lotta va piggelin ändå, red på bettlöst vilket inte va så smart, he he.

Sen kom hovslagaren och skodde Nemo och sen longerade jag honom med inspänningar, ca 15 minuter. Böt varv jätteofta ungefär var minut. Han va jätte lugn och snäll, kanske för värmen + att han går på bete?
Efter det åkte vi en snabbis till väla och köpte lite sommarkläder. Köpte 2 sommarklänningar, ett turkost linne med spets och ett pat vita shorts. Nu är det nog bara sandaler som fattas! Hinner verkligen inte fixa bilder och sånt nu men lovar att göra det i morgon. Här nedan är bilder sen i dag.






ÄNTLIGEN

NU kan jag blogga igen. För en vecka sen slutade internet att fungera. Var fan inte nu igen! Men jodå. Sen när vi skulle ha hjälp av en adinstratör att fixa det så sa han att det har jag ordnat tills i morgon. Nej det hade han inte. Då sa han att han ordnar det till i morgon igen då. Nej det hade han inte. Tills slut blev den äntligen klar igen. Fick hem den i dag och va ju såklart tvungen att blogga direkt. Och det va inte bara på en dator, utan på alla. Fuck. Man känner sig jäkligt handikappad utan internet kan jag säga!

De senaste då. I torsdag va jag ju på en lokal hopptävling och hoppade LD +5 och LC. Det gick skit rent ut sagt. För det försat stormade det och regnade och precis innan jag skulle in på banan för andra klassen började det vräka ner. Fy tusan. Lotta tyckte även att alla hinderna va superläskiga, men hon hoppade i alla fall om än med mycket skänkel och röst. Hon rev ett hinder i grunden i LD +5 och ett i omhoppningen i LC. I torsdag hämtade vi även hem Nemo. Han har verkligen blivit lugn och trevlig! Nu är det jag som rider honom, har ridit honom varje dag sen han kom hem. Än så länge har vi hållt oss till skritt och trav men det funkar bra. Han är en häst man måste va jttebestämd mot. Så fort han lyfter ett ben i tex gången för att skrapa måste man ryta till ordentligt och om han lyfter bakbenet och hotar att sparka ska man smälla till honom med spöet på magen, direkt! Om man låter han göra det kommer han snart att bli helt ohanterlig, precis som han va innan. Han börjar testa en på marken och sen följer det med upp till ridningen. Jag är helt perfekt lång på honom, han är 170 cm och jag är 171 cm. Jag når precis under magen vilket är perfekt till dressyr :) Mitt mål med honom är att komma ut på en lokal dressyrtävling eller programridning i sommar.

Rainbow är bra från hovbölden och är igång som vanligt. På torsdag ska Jenny och jag vara med på en terrängträning på kvällen. Blir första gången jag testar det med Lotta så ska bli kul att se vad hon säger. I dag är det 24 grader varmt och sol så i dag står en uteritt på schemat. Vi hörs i kväll och ja jag ska be Jenny fotta under ridningen i dag :)


LA:2

Tänkte visa er LA:2 programmet men eftersom det inte går att kopiera det får jag skriva det själv :)
Det här programmet ska vi rida nästa söndag, Lotta och jag :)

1. Inridning i arbetsgalopp - halt - orörlig - hälsning

2. Framridning i arbetstrav - vänster varv

3. Vid E - vänd till vänster - åttvolt till vänster och höfer med 10 meter i diameter

4. Höger varv - vid A - halt, orörlig - ryggning 6 steg - framridning i arbetstrav

5. Vid K - skänkelvikning till X

6. Höger varv - vid M snett igenom i mellantrav

7. Vid F - skänkelvikning till X

8. Vänster varv - vid H snett igenom i mellantrav
9. A - mellanskritt
10. Vänd till höger vid K - mellan D och F - vändning påbakdelen till höger
11. Mellan D och K - vändning på bakdelen till vänster
12. Vid F - vänster varv
13. Vid B - kort diagonal till H i ökad skritt
14. C - höger arbetsgalopp
15. Vid A - halvt igenom - B - H förvänd galopp
16. Mellan H och E - skritt 6 steg - framridning i vänster arbetsgalopp
17. Vid A - halvt igenom - E - M förvänd galopp
18. Mellan M och B - skritt 6 steg - framridning i höger arbetsgalopp
19. Vid K, snett igenom i mellangalopp - före M arbetsgalopp - M trav
20. Arbetstrav M - E
21. Vid E vänd till vänster - X halt -orörlig - ryggning 6 steg - framridning ur ryggning i arbetsgalopp
22. B - höger varv
23. Vid A - vänd rätt upp - X halt-orörlig-hälsning
24. Utridning i fri skritt

Så ser det programmet ut :) det är det programmet Lotta går som bäst i. Ju svårare programm - dessto duktigare är hon!

 


Ni måååste kolla!

http://pownieskvaller.blogg.se/2012/may/havreppappan-pa-casting-med-kapphasten.html#comment

Hej

Dagen har bestått av ösregn och storm. Kul kul.... Min data är sönder igen!!!! så kan inte hur gärna jag än vill läga upp bilderna från longeringen i går. Hur kan den vara sänder igen?! Varit på lagning 2 gånger och det va 3 veckor sen sist. I dag fick Peja och Borah komma ut på sommarbetet för första gången. Fast dom fick bara gå där en timme nu i början för att vänja sig. Anledningen att vi släppte dom nu på kvällen var att dom får gräset i stället för kraften för då blir det för kraftigt för dom. Lille Lukas tål inte att gå på bete och Rainbow får ju inte röra sig för mycket så han får vänta. Han hälsade på Lukas i stället. Dom stod och nafsade varandra i halsen och drog i grimmorna och pep. Lukas pep som en liten fölunge som kallar på sin mamma, så gullig va han! <3

I morgon ska vi i väg och rida Nemo. Ska bli riktigt roligt och se hur han är nu efter 2 veckor hos Camilla.
Nu är mamam och de andra i väg och handlar, har beställt en stoooor gottepåse så sitter här och väntar på den nu. Dålig uppdatering pga min data. Men vi hörs i morgon :)


Uppdaterad karenslista - YES!

Absorbine Showsheen Hair Polish, 0 timmar, Eclipse Biofarmab
Absorbine Superpoo Conditioning Shampoo, 0 timmar, Eclipse Biofarmab
Absorbine Ultrashield Insektsspray för häst, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Acetatmischung, 0 tim, Hälsa & Helhet AB
Aloe First, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB
Aloe Heat Lotion, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB
Aloe MSM Gel, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB
Aloe Propolis Creme, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB

Aloevera gele, 96 tim, AC Hästprodukter
Aloe vera gel forte, 96 tim, Avera AB
Aloe Vera Gelly, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB
Aloe vera rich, 96 tim, Avera AB
Aloevera spray för hud och sårvård, 96 tim, AC Hästprodukter
Aloe Veterinary Formula, 96 tim, Forever Living Prod. Scandinavia AB
Alosin Hovsalva, 0 tim, TH AB
AMC Isbalsam, 0 tim, Acute Medic Company of Sweden,
Arnika, 0 tim, Eclipse Biofarmab,
Arnika gel, 0 tim, Eclipse Biofarmab,
Arnicasalva, 0 tim, Nordic Point Of Scandinavia
Arnika Tinktur, 0 tim, Emin Svenska AB
AVS 14, 0 tim,  Eclipse Biofarmab

BDV eco Gelcream Natural, 96 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Gelcream With essential oils, 96 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Oil Natural, 0 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Oil With essential oils, 0 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Salve Natural, 0 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Salve With essential oils, 0 tim, Nea Of Sweden
BDV eco Soap & Shampoo Bar With essential oils, 0 tim, Nea Of Sweden
Bio Bee Natursalva, 0 tim, Bio Bee Natursalva AB,
Biocyn Ointment, 96 tim, Clearview Farm AB
Biocyn Utter Relief Liniment, 96 tim, Clearview Farm AB
Biocyn Wound Management, 0 tim, Clearview Farm AB
Bioflog, 0 tim,  Eclipse Biofarmab
Bitter Cool, 0 tim, Pharmacare Nova Oy
Blue Lotion, 0 tim, Emin Svenska AB
Blue Lotion Stark, 0 tim, Emin Svenska AB
Blue Only, 96 tim, Pharmacare Nova Oy
Blue Spray, 0 tim, Emin Svenska AB
B.S. Double, 0 tim, Pharmacare Nova Oy,

Cai-Pan Liniment, 0 tim, Cai Pan AB,
Centaura, 0 tim, Boehringer Ingelheim
Charme, 0 tim, Pharmacare Nova Oy
Chevaline Kylspray, 96 tim, Globus Sport AB
CLAC, 0 tim, Willab AB
Cold Gel, 0 tim, Emin Svenska AB
Coldflex, 0 tim, Sprightly AB (1/11-09)
Cool Off, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Cool on Track, 96 tim, Back on Track AB
Cool Spray, 0 tim, Hälsa & Helhet AB,

Dermosol, 96 tim, N-vet AB
Douxo Klorhexidin Mikroemulsion Spray, 96 tim, CEVA Vetpharma AB
Douxo Klorhexidin Schampo, 96 tim, CEVA Vetpharma AB
Douxo Lindra Mikroemulsion Spray, 96 tim, CEVA Vetpharma AB
Douxo Lindra Schampo, 96 tim, CEVA Vetpharma AB
DR1, 0 tim, NIM Distribution Center AB
Dr. Schaette Balsam, 0 tim, Hälsa & Helhet AB,

Eclipse Ice Gel, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Eclipse M.R.S ointment, 0 tim, Eclipse Biofarmab,
Effol Anti-Fly Gel, 0 tim, Willab AB
Effol Anti-Fly Spray, 0 tim, Willab AB
Effol Broms Blockare, 0 tim, Willab AB
Ekologisk Hästsalva, 0 tim, Föllinge Hälsoprodukter AB
Ekologisk Hästolja, 0 tim, Föllinge Hälsoprodukter AB
EpsomSalt, 0 tim, Epsom Sweden AB
Equi Mugg&Rasp, 0 tim, Equipharma Scandinavia AB
Equie-arnicagel, 0 tim, Simplus AB,
Equie-créme, 0 tim, Lg:s Grossist
Equie-kylgel, 0 tim, Simplus AB,
Equie-lotion, 0 tim, Lg:s Grossist
Equie-oil, 0 tim, Lg:s Grossist
Equie-schampo, 0 tim, Lg:s Grossist
Express Hovbalsam, 0 tim, Express Läderfett & Impregnering AB

Fiebing Blue Frost, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Fiebing Green Clean, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Fiebing Salon Shampoo , 0 tim, Eclipse Biofarmab
Fiebing Satin Sheen, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Flexi Hoofcream, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Forans leg paint, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Fyra Ess Hästliniment, 0 tim, Skillingarydsalvan AB
Fyra Ess Hästsalva, 0 tim, Skillingarydsalvan AB

Germinator, ryktborste, 0 tim, Eva Vet AB
Glans Schampo, 0 tim, Emin Svenska AB
Greenes Solution, 0 tim, SIUL Power,
Greengard kylgel, 0 tim, Greengard AB

Heatlotion, 96 timmar, Johnny Nilsson Travsport
Helosan, 0 tim, Pharmaxim AB
Hexocil, 0 tim, Pharmaxim AB
Hippoderm Lotion, 0 tim, Swetrade Pharmaceuticals AB
Hipposan Cream, 0 tim, N-vet AB
Horsol, 96 tim, N-vet AB
Hästglans, 0 tim, Föllinge Hälsoprodukter AB
Högkoncentrerat Hästschampo, 0 tim, Föllinge Hälsoprodukter AB

Icefeel Cold bandage, 96 tim, T.R.E Partner AB

Jodopax gel, 0 tim, Pharmaxim AB

K9 Horse Aloe Vera Conditioner, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Aloe Vera Lavender Shampoo, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Aloe Vera Mirra Shine, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Aloe Vera Nano Spray, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Aloe Vera Shampoo, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Black Out Shampoo, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Bright White Shampoo, 0 tim, Pet Care Laboratory
K9 Horse Copper Tone Shampoo, 0 tim, Pet Care Laboratory
Kamfersalva, 0 tim, Pharmaxim AB,
Karledssalva, 0 tim, Antons Konsult AB
Kwik-Tightener, 0 tim, Emin Svenska AB

Liniment Blue, 0 tim, Eclipse Biofarmab,
Lini-Schampo, 0 tim, Emin Svenska AB

Magic Ice, 0 tim, Pharmacare Nova Oy,
MD Myggdeo konc, 0 tim, Föllinge Hälsoprodukter AB
Mugcur pulver, 0 tim, Firma Leo Nylander
Mugcur Salva, 96 tim, Firma Leo Nylander

Natural black mud, 0 tim, Avera AB
Nylanders Hästkräm, 0 tim, Firma Leo Nylander

Optimal – Mygg- & insektsspray, 0 tim, Emin Svenska AB

Pharma Arnika, 0 tim, Pharmacare Nova Oy
Pharma Arrow, 96 tim, Pharmacare Nova Oy
Pharma Blue Lotion, 0 tim, Pharmacare Nova Oy,
Pharma Clay, 0 tim, Pharmacare Nova Oy,
Pharma Heater, 96 tim, Pharmacare Nova Oy
Pharma Herbal Clay, 0 timmar, Pharmacare Nova Oy,
Pharma Multi-Clay, 96 tim, Pharmacare Nova Oy
Pharma Strong, 0 tim, Pharmacare Nova Oy,

Racing Liniment, Emin Svenska AB, 0 timmar,
Radital kylgelé, 0 tim, Trikem AB
Radial liniment för hästar,  0 tim, Trikem AB,
Radital sårspray för djur, 0 tim, Trikem AB
Radital värmesalva för hästar, 0 tim, Trikem AB,
Red Lotion, 0 tim, Emin Svenska AB
Relax 24 Coolant Clay, 0 tim, Sverigetäcket/Equestrian Scandinavia
Remedy Cream, 0 tim, Pharmacare Nova Oy
Renons Flug & Insektsavvisande spray för häst, 0 tim, Trikem AB
Renons Flug & Insektsavvisande kräm för häst, 0 tim, Trikem AB
Ringblomsalva Tea Tree, 0 tim, Nordic Point Of Scandinavia

SentrX, adhesion prevention film, 96 tim, Orion Pharma
SentrX, eye drops, 96 tim, Orion Pharma
SentrX, film on gauze, 96 tim, Orion Pharma
SentrX, spray, 96 tim, Orion Pharma
Sorbact, 0 timmar, Abigo Medical AB
Speed Back, 0 tim, Emin Svenska AB
Speedway Leg Paint, 0 tim, SIUL Power,
Superbra Hästsalva, 0 tim, Hälsingehonung
Super-K, 0 tim, Emin Svenska AB
Swede Clay, 0 tim, Eclipse Biofarmab
Switch, 0 tim, Pharmaxim AB

Vegebom Balm Horse, 0 tim, Firma Finn P. Möller,
Vegebom Veterinaire Export, 0 tim, Firma Finn P. Möller,
Veterinary liniment, 0 timmar, Eclipse Biofarmab
VetriDerm Intensive Conditioner,  0 tim, Bayer HealthCare
VetriDerm Intensive Spray,  0 tim, Bayer HealthCare
VetriDerm K-Hex Shampoo,  0 tim, Bayer HealthCare
VetriDerm K-Hex Spray,  0 tim, Bayer HealthCare,
VetriDerm Sensitive Conditioner,  0 tim, Bayer HealthCare
VetriDerm Sensitive Spray,  0 tim, Bayer HealthCare,
Viatop, 0 tim, Boehringer Ingelheim
Värmande aloevera liniment, 96 tim, AC Hästprodukter

 

X-liniment, 0 tim, Tord Ohlsson, Bergsjö,



Smart



Mått som hjälper dig att välja ut rätt bomvidd när du köper sadel. Från Hööks för 79:-

Riktigt smart tycker jag, bara mäter hur bred hästen är i bomvidd med den här och behöver inte tänka på avd för vidd som passar hästen! Hiss får den tycker jag.

Fredag

Hej! Lika dåligt väder i dag. Det regna roch blåser som tusan. Rainbow är bättre nu, han sak till veterinären på tisdag så får hoppas att han är bra dHan blir väldigt orolig när han inte ser Lotta även om de andra hästarna är där, så för att han inte sak springa och sånt så longerade jag Lotta i dag. HAr tagit bilder men hittar ej saldden som man laddar över bilderna med. Ska leta som tusan i morgon. Nu i eftermiddag/kväll så har jag städat 2 timma roch pluggat SO media i 3 timmar. Jag är duktig ju! ;)
Mamma ringde även och hörde om Nemo. Han har skött sig bra i ridningen. I början va han lite sån lixsom och ännu värre på amrken men när hon tog tag i honom ordentligt när han tramsade på marken så blev han gudasnäll i ridningen. Camilla har skrittat, travat, galopperat och även hoppat små skutt med honom. Hon ville inet hoppa högra eftersom han inet ahr så bra kondition. Mycket klok verkar hon, de flesta skulle ju struntat i det för att det inte var deras häst, men inte hon! På söndag ska vi dit och rida honom när Camilla ser på och kan hjälpa oss. Ska bli mycket spännande och se/känna skillnaden :)

Skriver Dagens ridpass i morgon så ni får text + bilderna på samma gång.




DISS



De här "platta" elbandet är inte hållbart och starkt. Om man jämför det här med den "runda" tråden så är den runda 10 gånger starkare.

HISS




Kolla så snyggt de här grimsettet från Hööks är. Kom in i butik precis. Jättesnyggt. Lotta behöver en ny grimma, kasnek kan va något för henne? Kostar 69:- för både grimma och flyveil. Sen har jag redan ett grimskaft som passar perfekt till det, grimsakftet är ljusblått och mörkblått :)

Hopp i säng

Nu kryper jag i säng, godnatt kära läsare :)


Dagens ridpass

Dagens ridpass blev ett pass på banan. Passa på att tränsa så fort regnet avtog lite och hoppa upp barbacka. SKrittde fram ute på grusv'garna ca 10 minuter. Sen skrittade vi hem igen och in på gräsbanan. Värmde upp i trav och galopp. Hon har ju stått 3 dagar och va som väntat uberpigg. Tänk er att hon vilat en dag (superpigg) x 3, he he. När jag skulle rygga henne så ryggade hon i räserfart, snurra runt och började bocka. Det va kul :) Red även igenom LA:2 programmet barbacka då, gick bättre än jag väntat. Hon tog ut sin energi så rätt sätt nr vi red programmet. När hon är så jättepigg så gör hon perfekta skänkelvikningar och konstigt nog halter. Men i vänstra förvända galoppen böt hon fram hela tiden. Strunta i det sen och red vidare i programmet, så när vi gjort sista halten red jag de förvända galopperna igen och då gick det bra. Efter hälften av passet började det ösregna men vi fortsatte. Som belöning för henne så hopapde vi en liten hoppbanan på 40 cm. Sen trava av och skritta av och in i stallet fort! Inga bilder, fick ej ha ute kameran i regnet.


Nya rean!


Gulligaste kisarna :)

Kollar på Let's Dance. Kom i dag på torsdag i stället för i morgon tydligen. Dåligt program egentligen men sitter vid datan mest så gör inget. Ridpasset i dag var piggt, busigt och vått. Ha ha kommer ett inläg om det senare. I morgon = fredag = kort dag = :) Hoppas på lite bättre väder i morgon så man kan få sig ett ordentligt pass. Knäppte lite bildern på söta kisarna för ca en halvtimme sen. Visst är dom söta? :)


HISS

   

 

De här nya rundsydda remonttränset från Hööks är super snyggt. Till dressyr är det helt klart snyggast med rundsydda träns. Hade de här funnit i brunt eller i alla fall mörkbrun så hade jag köpt det på direkten. Älsakr det men har bara brun utrustning :( Priset är även det riktig bra, 339:- bara! F*N att det inte finns i brunt!


No riding

Blev ingen ridning i dag. När jag skulle gå ut och ta in pållen så öppnade himlen sig och regnet har vräkt ner sen dess? Nog för att det inte gör något att rida i regn men inte i ösregn, där går faktiskt gränsen. Det tycker Peja också :) Hon skulle ändå tagit det lugnt i dag också pga avmaskningen så det va ju ändå lika bra. Sen kan ju även hon få vila nu när Rainbow vilar (även om hans vila är ofrivillig). Nu ska jag sova, I think. Godnight readers :)


Hjälm

Jag vill höra era åsikter om den här hjälmen. Vad tycker ni om den?


LYX vs BUDGET

                               


                  LYX                                          vs                            BUDGET

De här chapsen är ju så lika det bara går utom dyon märket på Lyxen. Jag tycker båda är fula, ha ha men om jag skulle valt en av dom skulle jag ta Lyxen.

Lyx är från Dyon och kostar 1999:-
Budget från Hööks för 459:-

Vilken skulle ni valt?

LYX vs BUDGET

                               


                  LYX                                          vs                            BUDGET

De här chapsen är ju så lika det bara går utom dyon märket på Lyxen. Jag tycker båda är fula, ha ha men om jag skulle valt en av dom skulle jag ta Lyxen.

Lyx är från Dyon och kostar 1999:-
Budget från Hööks för 459:-

Vilken skulle ni valt?

Promenix

Kom inte hem förren 17.10 och då blev det bara att slänga i sig lite mat och sen ut till lilla Lotta :) Hon har ju ledigt på tisdagar + att hon blev avmaskad i går så jag skrittade bara ca 10 mninuter med många ätpauser :) Tror det uppskattades. Hon ska ta det lite lugnt i morgon också så i stället för dressyr i morgon, som det ju egentligen är, så ska jag rida ut med henne en runda på ca 30 minuter. Så kör vi dressyren på torsdag  stället. Alla som läser min blogg svarar på min fråga som kommer upp i morgon efermiddag :) Tack!



Smart

 

 

 

Stigläderhållare från Hööks. 69:-

 

Smart denna uppfinnig va tycker jag. Om man vill spänna stiglädret neråt som på bilden så gör denhär så att flärpen inte flaxar. Fast det va ju inte så snyggt, va?


HISS

 

De här paddarna måste jag bara hissa. Dom är av skummgummi, är superenkla att klippa av ill rätt storlek för sin hästs ben och billiga och hållbara. Har haft dessa i ett halvår och fortfarande som nya. Hiss! Finns på Hööks för 69:- för 4 st.


Måndag

Hej hej :) Rainbow va ju hos veterinären i dag och han hade en hovböld vid trakten. Så han sak gå i en mini sjukhage i en vecka och sen ska han på återbesök nästa Tisdag. Tur att det inte var något allvarligt med honom. En hovbäld är det enklaste att fixa lixsom :) Peja passade jag på att lastträna när transporten ändå var framme. Målet är att hon ska kunan gå upp själv när jag står bredvid luckan. Det gick väl så där ha ha. Sen hoppade jag upp med grimam och grimsakft då 8efter att jag slängt av transportskydden) och skrittade lite bara. Det får kallas uteritt i dag! I dag var det ingen skola så chillig dag.



WOW



Kolla! Hindret är på 95 cm och hon är högt över!

Cassiopeja

Det är helt sjukt vad den ponnyn har kommit. När jag köpte henne för snart exakt 2 år sen så kunde hon inte fatta galopp, hon skulle skena in i den och sen kunde hon inte minska när hon väl börjat galoppera. Hon gick ej i form och tvärnitade så fort man rörde sig i sadlen. Hon tvärvägrade så Jenny näästan flög av på ett 30 centimetershinder. När jag började rida henne hemma blev jag så j*vla trött på henne. Jag ville ju tävla men hon kunde inte ens fatta galopp?! Men jag kämpade på med henne, tog hjälp av duktiga tränare, men det mesta jobbet gjorde jag själv. Efter ett halvår började det lossna, hon stretade inte längre emot med huvudet bland molnet utan sökta sig neråt, Galoppen blev mycket bättre. Nu, nästan 2 år senare har hon gått från att hoppa 30 cm till att träna banor på LB höjd. Dessutom är jag hopprädd men där har jag en stor del att tacka Jenny. Dresyren kunde hon inte ens LC programmet eftersom hon inte ville galoppera till att jag rider LAP:1 och LA:2 programmen hemam med henne och sak debutera det till sommaren. Jag har lärt henne sån oehörd samlad galopp så hon gör det på stället nästan, galopp-halt, förvänd galopp, galoppslutor och öppnor, galoppskänkelvikningar och så vidare. Från att ha fått sämst, 4/5:or på galoppdelen på programmen så får hon nu 7:or och 8:or. Det är henne sbästa del nu där vi samlar de flesta poängen. Gångarter rörelser 8:or, formen 8:or. Den här ponnyn va en liten oslipad diamant och jag tror att om hon inte gått på lösdrigt utan att ha gjort nåt i 12 år så skulle hon va med och fajtas i de högsta klasserna. Den här ponnyn ger en sån makalös ridbarkänsla så det är inte klokt. Jag trodde aldrig att jagm som är en ren tävlingsmänniska, skulle kunan bli så förälskad i en ponny som hon. Den dagen du inte längre kommer finnas hos mig kommer bli den värsta i mitt liv. 2 år, bara 2, har jag kvar tillsammans med dig.









DISS



Det här tränset får en stor diss av mig. Det är skitfult med det flätade grejsimojset på pannband och nosgrimma. Usch. Sen är det ju ljusare brun på insidan av remmarna. Kostar hela 729:- på Hööks. Någon som blir sugen?

Testa vett' ja!


Denna helgen slut

Hej! Jenny och jag var ute och hoppade med Lukas. Han känner sig nog lite bortglömd nu när Jenny har Rainbow och inte hinner med honom lika mycket :( Vi sprang i alla fall bredvid honom och hoppade. Han stack bara några gånger....! Sen hopap Jenny upp barbacka och så hoppade jag me dhonom i grimma och grimskaft. We love it!
I morgon ska Lotta ridas ut (börjar följa schemat nästa vecka) och sen sak Rainbow till veterinären på morgonen. Men ´mamma tror inte det är en hovböld längre eftersom det då blir värre men han är varken bättre eller sämre. Hoppas verkligen det inte är något allvarligt bara! '

Ni får inte glömma att kolla in en jättebra foto och hästblogg: www.slowmotionphoto.blogg.se

Har fixat två tidsinställda tills i morgon. En Diss och sen ett inlägg om Lotta :)
Hörs i morgon, nu ska jag njuta av 2 1/2 men och glass!




Tävling!


Här kan du anmäla dig:
http://slowmotionphoto.blogg.se/2012/may/bloggtavling.html#comment

Dagens ridpass

I dag hoppa jag bana här hemma. Höjden låg bara på 70 cm så inga problem med någonting :) Hon gick klockrent. Sen slängde jag upp Jenny på henne och satte upp ett hinder på 95 cm. Peja hoppade superfint och va högt över. Helt underbart. Sen vilket steg hon har. Både steg och fantastisk hoppteknik, love <3 Älskling :) Fast i vissa språng slog hon i hovarna i magen, dumt att jag inte tog hopplattan i dag men trodde bara hon skulle hoppa 70 cm. Jag har faktiskt bilder från i dag :)




Hello

I dag blir det nog en ridtur med Sandra eller nåt, vi får se :) Om alt nu går som planerat ska Peja och jag debutera LA:2 den 20 Maj i Hässleholm. Hon går så mycket bättre i galoppprogrammen och de här är ju nästan bara galopp. "Nya övningar" alltså sånna vi inte tävlat innan men ridit hemma är: framdelsvändning till höer och vänster, hela varv förvänd galopp. Galopp-skritt 6 steg-galopp, ryggningar med galoppfattning direkt ur, båda hälsningarna inridning i arbetsgalopp-halt, åttvolter. Nu ska jag gå upp och duscha och sen får vi se vad den här dagen bjuder på :)


VILKEN!?

Vilken av dessa underbart snygga pike'er sak jag köpa? Marin är lättast att matcha för min del, röd är så himla snygg och vit är supersnyggatt ha varma tövlingsdagar på framridningen! Vilken?!



  

Dagens ridpass

Ï dag blev det dressyr på hemmaplan! Peja va extremt pigg och hoppade och studsade. Passa på att ta ut hennes energi på ett galopppass (inte hela tiden såklart men fokus detta passet var galoppen). Hon va superduktig men ville krulla ihop sig väldigt och allra helst galoppera på stället vilket hon gjorde riktigt bra, ha ha! Försökte då att rida henne helt öppen i formen men se det funka inte alls, hon skulle gå där hon gick, punkt slut. Typiskt ston säger jag bara. Red igenom LA:2 programmet 2 gånger och mamma kolal en gång. Hon går absolut bäst i galoppen och i det programmet är ca 3/4 galopp, så det programmet är det bästa för henne. Red också galoppslutor/öppnor, skänkelvikningar och mycket övergångar galopp-skritt. Hon va riktigt fin och duktig sen. Nöjd!

Jenny red ju Rainbow samtidigt men när dom började trava så sa jag till Jenny att det ser ut som om han va halt och det va han. Mamma ringde till Ingrid (veterinär) och hon trodde det kunde va en hovböld eftersom han är varm i hoven och benet. Han ska till Ingrid på måndagmorgon klockan 9.00. I dag är det exkat en vecka sen han kom och han är halt. Inte kul :(







Ovisad bildbomb

Har äntligen fått rätt på att ladda över bilder hit till bloggen :) Dock tar det väldigt lång tid så ni får mer än gärna ge respons :)



Dock kan jag inte på något sätt få bilderna stora. Någon som vet?

Godmorgon readers! :)

Bad uppdatering i går - orkade bara inte logga in på blpgg.se och mina fingrar var trötta xD Men i dag kör vi på igen! För det första är det inte alls lika varmt längre, endast runt 10 grader men ändå fint väder. Det gillas skarpt. Sen så blir det antagligen ett dressyrpass på Lillgården med ponnysarna (D-ponnisarna) och sen får vi helt enkelt se! Just nu sitter jag här och skriver med en arm för jag håller knäckebröd med den andra. Ja ja, bloggar mer sen i dag. Ha en kanoners Lördag! :)




Min favorit hjälm





Den här hjälmen är en stor favorit. Jättesnygg och den passar lika bra till hoppning som dressyr. Bra när man inte kan välja som jag ;) Tycker den är supersnygg till ett bra pris!
Blir absolut nästa hjälminköp.

5 saker ni inte visste om mig!

* Jag älskar att duscha kallt

* Jag älskar att bada

* Jag hatar att ha utsläppt hår, hög hästsvans ska det vara

* Jag måste riva av det yttersta på toarullen/hushållspappret innan jag kan ta

* Jag hatar ost




FALSTERBO

Ska/funderar ni på att åka till Falsterbo Horse Show i sommar? Det är den 7-15 Juli och är jag kollade precis så är det fri entre på Lördagen och fri läktarplats Söndag - Onsdag! :)



Dag Vuxen Ungdom
Lördag 7 juli, fri entré 0 SEK 0 SEK
Söndag 8 juli, fri läktarplats 90 SEK 50 SEK
Måndag 9 juli, fri läktarplats 150 SEK 90 SEK
Tisdag 10 juli, fri läktarplats 150 SEK 90 SEK
Onsdag 11 juli, fri läktarplats 170 SEK 100 SEK
Torsdag 12 juli 150 SEK 90 SEK
Fredag 13 juli 170 SEK 100 SEK
Lördag 14 juli 170 SEK 100 SEK
Lördag 14 juli, kvällsbiljett** 90 SEK 40 SEK
Söndag 15 juli 170 SEK 100 SEK

FALSTERBO

Ska/funderar ni på att åka till Falsterbo Horse Show i sommar? Det är den 7-15 Juli och är jag kollade precis så är det fri entre på Lördagen och fri läktarplats Söndag - Onsdag! :)



Dag Vuxen Ungdom
Lördag 7 juli, fri entré 0 SEK 0 SEK
Söndag 8 juli, fri läktarplats 90 SEK 50 SEK
Måndag 9 juli, fri läktarplats 150 SEK 90 SEK
Tisdag 10 juli, fri läktarplats 150 SEK 90 SEK
Onsdag 11 juli, fri läktarplats 170 SEK 100 SEK
Torsdag 12 juli 150 SEK 90 SEK
Fredag 13 juli 170 SEK 100 SEK
Lördag 14 juli 170 SEK 100 SEK
Lördag 14 juli, kvällsbiljett** 90 SEK 40 SEK
Söndag 15 juli 170 SEK 100 SEK

Dagens ridpass

Som sagt så red vi ut i dag. Det blev 1,5 timmar faktiskt fastän det va så varmt. Red in i en liten skog i närheten av oss och hoppade lite låga terränhinder (stockar). Lille Rainbow blev så glad när han märkte att han skulle hoppa terränghinderna, han älsakr ju det lille terränghästen :) Efter hälften av ridturen så va vi ju bara tvungna att rida förbi affären och köpa glass :) Mycket mer hände inte förutom att båda hästarna va riktigt pigga och busiga :)


Halloj där :)

Sitter här och vräker i mig godis framför TV och dator med glospapper i handen. En sista repetiotion sen kan jag glosorna tills i morgon :) I morgon är det fredag alltså slutar jag tidigt :) Vet dock inte hur vi ska rida i morgon, det återstår att se! NU i kväll har jag ridit, mockat, läxorna och duschar. Jag skar mig på rakbladet vid anklen så det gör pissont nu och blöder som fan. Jag får damp. Kommer dagens ridpass senare så håll utkik. Nu ska jag växal mellan att kolla på Lyxfällan och Let's Dance. Kommer ju på samma gång i dag så vilket ska man se!??? Aja, hejdå så länge :)

 
Våra älsklingar <3

HISS



Jag äääskar den här piken från Go For Gold. Den är superduper underbartsnygg. SKA köpa den!
Bra pris också, från 149:-

Go For Gold

Är det någon av mina läsare som har köpt någonting från Hööks nya colletion Go For Gold? I så fall, vad tycker ni om produkten?































!!!! :D

Karenstid ändras tillbaka

02 maj 2012

Tävling Svensk Travsport har beslutat att med omedelbar verkan dra tillbaka beslutet om den förlängda karenstiden på 96 timmar för vissa utvärtes produkter. Då ridsporten följer travsportens regler gäller detsamma för ridhästar.

 

- Vi underskattade sprängkraften i beslutet och det beklagar jag. Nu ska vi lyssna av travsportens intressenter och på nytt lyfta frågan i den nordiska samarbetsorganisationen för medicinerings- och dopningsfrågor innan vi bestämmer oss för hur karenstidsreglerna vidare skall hanteras, säger Svensk Travsports generalsekreterare Ulf Hörnberg i ett pressmeddelande.

Svensk Travsport har fått kritik då många ifrågasätter ifall den karenstid på 96 timmar för de produkter med smärtstillande effekt - som tidigare kunnat användas utan karens - verkligen är motiverad. Det handlar mestadels om produkter som funnits på marknaden under många år.

- Svensk Travsport skall fortsatt utveckla en stark djurvälfärd och det skall ske i samverkan med de aktivas föreningar och travsällskapen samt andra travländer. Mot bakgrund av ifrågasättandet av de nya reglerna känns det därför lika riktigt som viktigt att ta tillbaka beslutet och lyfta diskussionen kring de här hästvälfärdsfrågorna som berör så många, säger Ulf Hörnberg.

Källa: www.tidningenridsport.se




Kanske får jag använda liniment igen.... :)


Ska hålla sängen sällskap

I morgon ska Jenny (www.hoppitoppi.blogg.se) Jennifer (www.jenniferwinther.blogg.se) och jag rida ut. Nu har alla 3 D-ponnier :) I morgon skulle et bli lika varmt väder, 17-21 grader så i så fall kan vi väl rida till affärenoch köpa GLASS, Jenny och Jenni? :) Nu ska jag sova så godnatt :)

Dagens ridpass

Hoppning på schemat! Vi började med att bygga fram en liten bana på bara 60 cm för att träna tekniken och att galoppombytena över hindret ska sitta. Vi skrittade fram på infartsvägen innan vi gick ut på gräsbanan. Värmde upp i trav och galopp och sen började så smått rulla på hinderna. Hon va så satans pigg, har aldrig varit så svårt att få stopp på henne. Sen när jag hoppade banan va hon så jätte superduper pigg så hon bara rusade så vi kom fel, hoppade helikopterhopp, hopapde rakt upp och ner och före och efter hinderna bara tagga som fan och ökade, ökade, ökade! Men hon rev inte en enda gång och inte vägrade heller. Rainbpw däremot knäckte en bom, ha ha! Tack Peja, älskar så pigga hästar till hoppning :D <3 I slutet gick det mcyekt bättre och hon kunde hopap banan igen utan att få damp. Travade sen av dom, och skrittade av på grusvägen (infartsvägen)

Va tvungen att lägga upp en bild på Rainbows snygga schabrak. Visst är han ubersnygg i det och den färgen?! :)




Home!

Hemma tidigt i dag! Slutade efter nationella provet matte och lunchen så klockan 12.50 satt jag på bussen hem. Förövrigt var jag helt själv på bussen (förutom chaffisen) vilkt jag tycker är läskigt, ha ha! Lika "fint" väder i dag. Gillar ju kallt väder mycket bättre men ja. På södra sidan i solen visar termometern på 35,3 grader. Usch! Max 20 tack! När Jenny kommer hem ska vi hoppa lite i dag. Inte banan och inte så högt, Jenny ska bara "hoppa in" sig på Rainbow och det är ju bara bra att ha låga hinder och träna på tekniken ibland så jag hänger på. Tänkte ta på mig ridkläderna och sen gå ut och bygga fram lite övningar :) Vi hörs senare, för vem vill sitta vid datan i detta vädret (även om jag inte gillar det)



För knappt en vecka sen så smörjde och putsade jag all Lottas och min utrsurning och nu när vi har fått en ny tvättmaskin så har jag under helgen tvättat alla schabrak och alla skydden, så nu är allting rent och fint :) Vårstädning av hästsakerna - check!


Killpadd

Kommer ni i hpg att jag köpte en kilpadd för att testa om dressyrsadlen låg på plats då? Den funkar i alla fall jättebra. Den lyfter upp bakvalvet så den inte kasar fram så nu ligger dressyrsadlen helt perfket med fir abogar och allt. SUper duper bra och väl värd sitt pris? Verkligen att rekommendera till de som har problem med sina sadlar. (fast ingen kan ha samma usal sadleläge som Peja). Rainbow kan ha alla sadlar, den dressyrsadlen Jenny har till honom nu är i storlek 17.5" och 31 i bommen, nästa XL alltså. Ta efter honom Lotta!

Finns på Hööks för 179:-


Hiss or Diss - Grimskaft

DISS




De här grimskaftet liknar ju ett hundkoppel mer än ett grimskaft. Sen är det ju rent ut sagt farligt med en ögla i änden i fall hästen sticker. NÄ usch. Fult och osäkert, Diss av mig.


HISS




De här kedjegrimskaftet är jättebra. INte tungt och klumpigt och mycket skönt att hålla i. Hiss!

Uppdate om Nemo

I går så longerade Camilla honom. Hon sa att det gick bra i skritt och trav men i galoppen började han tjura och sticka i väg. Sen fick hon rätt på det. I dag så hade hon skrittat och travat honom och det hade gått jättebra. Men hon sa att han va så spänd vid ridning och sånt så det va bäst för honom att hantera onom som om han va en unghäst som inte kunde någonting. Så han ska va kvar där några veckor i alla fall.  Camilla verkar vara riktigt duktig med hästarna, jätteduktig! :D




Lillplutten <3

Tävling

Hej! Har inte haft nån lust att blogga i dag pga av det fina vädret, därav uppdateringen på noll. Har sett 2 tävlingar som anmälan gick ut i dag klockan 18.00. Klockan 17.50 kom jag på det och rusa till datan. Sen såg jag att där va hopptävling i LAndskorna, Perstorp och Åsbo samma dag. Jag anmälde til Åsbo Ponnyklubb i alla fall till LD +5 och LC. Vill ej ta LB nu pga att jag känner mig lite osäker igen och att det va lääänge sedan jag tävlade nu tyvärr. Så i Åsbo den 19/5 är vår nästa tävling :) Nu sak jag kolla vidare på Top Model, äta upp popcornen och fixa tidsinställda.


Dagens ridpass

Under uteritten va hon riktigt, riktigt mega pigg och tramsade heela tiden.Hoppa och skutta, lite passage, lite ryggning, galopp på stället och så vidare. Sen red vi inom Lillgården på vägen hem för att betala medlemsavgiften och dp passa jag på att rida igenom henne lite på banan. (banan va för övrigt perfa) Då va hon superduktig och tog ut sin energi i steget och hon va helt magisk <3 Red även igenom LA:2 programme vilket också gick superbra även om hon va en aning för pigg, ha ha. Så hoppas på att debutera det snart :)



Bild på Rainbow från idag.


Vakna till strålande sol....

....så vad passar bättre än en uteritt? Det är premiär för att rida ut med Rainbow och Lotta tillsammans :) Så vi sak rida ut en runda och sen förbi Lillgården på vägen hem eftersom jag sak köra igenom Peja en gång, det va ju rätt länge sen hon reds nu. Tell more later.

Glöm ej besöka Jennys blogg. Där kan ni läsa mer om Rainbow. www.hoppitoppi.blogg.se