!!!! :D

Karenstid ändras tillbaka

02 maj 2012

Tävling Svensk Travsport har beslutat att med omedelbar verkan dra tillbaka beslutet om den förlängda karenstiden på 96 timmar för vissa utvärtes produkter. Då ridsporten följer travsportens regler gäller detsamma för ridhästar.

 

- Vi underskattade sprängkraften i beslutet och det beklagar jag. Nu ska vi lyssna av travsportens intressenter och på nytt lyfta frågan i den nordiska samarbetsorganisationen för medicinerings- och dopningsfrågor innan vi bestämmer oss för hur karenstidsreglerna vidare skall hanteras, säger Svensk Travsports generalsekreterare Ulf Hörnberg i ett pressmeddelande.

Svensk Travsport har fått kritik då många ifrågasätter ifall den karenstid på 96 timmar för de produkter med smärtstillande effekt - som tidigare kunnat användas utan karens - verkligen är motiverad. Det handlar mestadels om produkter som funnits på marknaden under många år.

- Svensk Travsport skall fortsatt utveckla en stark djurvälfärd och det skall ske i samverkan med de aktivas föreningar och travsällskapen samt andra travländer. Mot bakgrund av ifrågasättandet av de nya reglerna känns det därför lika riktigt som viktigt att ta tillbaka beslutet och lyfta diskussionen kring de här hästvälfärdsfrågorna som berör så många, säger Ulf Hörnberg.

Källa: www.tidningenridsport.se




Kanske får jag använda liniment igen.... :)


Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback