Nemo duktig

Halloj alla! Vad har hänt sen sist? Här har det inte hnt något så speciellt föutom att Nemo har blivit världens bästa pålle <3 Han är såå mycket bättre än innan han fick det här med tänderna. Nu har jag ju börjat rida honom igen och han är bättre än nånsin. I går hoppade vi också och han går nästan helt stadigt på tygeln nu :) I kväll ska vi hoppträna för Erika. Känns välbehövligt. På söndag är det hopptävling i Ödåkra då vi ska hoppa LC och LB. Jenny samma. Nu ska jag snart dra mig till skolan, börjar 11.15. Nemo vilar eftersom han gått hårt den senaste veckan och med tanke på att han inte har någon kondition. (hårt för sin kondition då alltså)
 
Vi hörs när vi hörs, ha det bra så länge! :)
 
 
P.S datan är inte ens halvklar....
 
 
 

Shopping

Hej. Lovade ju bättre uppdatering men nu är det så här att min data har gått sönder. Lämnade in den på lagning i dag och den är inte klar förren om 2 - 4 veckor! Utan data så länge, blääää. Dock får jag låna Jennys ibland så blir kanske något inlägg ibland, annars hörs vi om några veckor :)
Blev föresten inte den marinblåa lami cell hjälmen. Den var slut och kommer inte in förren slutet av oktober och så länge kan jag ju inte vara utan hjälm. Så det blev en sån här i stället.
 
 
 
 
Invigde den i dag på först Lotta och sen Nemo.
 
 
Köpte även dessa och ÄNTLIGEN har jag hittat världens skönaste ridhandskar. Guldstjärna till dom :D
+ en ryktborste på extrapris ;)
 
 

Hej läsarna som fortfarande är kvar!

I'm back! Vart välbehövligt med en bloggpaus faktiskt. Komma på nya ideer och få tillbaka bloggsuget igen. Sen var det många nya intryck på  skolan och har varit dödströt när jag kommit hem. För er som inte vet så går jag på Helsingborgs Ridgymnasium, naturvetenskap profil djursjukvård. Dock hoppas jag kunna byta till profil ridning i stället. Klassen är riktigt bra, trevliga och bra gemenskap. Lite roligt att jag känner igen typ hälften av klassen från tävlingar ;) Vi har aldrig några läxor. När rektorn kom in för att informera om olika saker sa han: när vi slutar jobbet på dagarna vill inte vi ha med oss det hem. Det ska inte ni heller ha". Och de försöker ha så lite prov som möjligt. Nu ska mamma och jag snart köra till Hööks, det ska bli en ny hjälm i dag. En sån här:
 
 
 
 
Är dock superirriterad på att blog.se inte kan fixa så man kan kolla statistiken. Har inte kunnat det sen början på Augusti.

Hello!!!!

Har haft en liten bloggpaus vilket har varit väääldigt skönt, att bara kunna skita i bloggen ett par dagar :) Skolan har dragit igång igen. I dag ska vi till golfbanan och sen äta på resturang. Det bästa med skolan är att vi aldrig har några läxor, bara provibland. Om man gör det man ska på lektionerna och hänger med behöver man inte ha några läxor sa dom. Och eftersom de allra flesta har häst och åker långt till dom också så ska man hinna med.
I måndags red jag ett dressyrpass på Lotta. Det gick bra men har ändrat på tävlingen då vi ska rida LAP:1 programmet. På lördagen ska rida LB:1 med Lotta och LC:2 och LB:1 med Rainbow. På söndagen ska jag bara rida LAP:1 programmet. I kväll, närmare bestämt klockan 18.15 ska Jenny och jag träna för Erika. Dressyr då. Men nu ska jag till skolan, hej så länge :)
 
 
 

Snygga!

 
 
 
Hur snygga är inte dessa dressyrskydd från Catago?! Tänk dessa på framridning till hela tävligsoutfiten, så grymt snyggt. Förövrigt älskar jag märket catago. Fet hiss på dom. Ska absolut inköpas tills Nemo kommer ut på tävlingsbanorna. Kostar 998:- på Stockholms ridsport i färgerna vitt, svart och brunt.
(På Ullared kostade de här från samma märke och precis likadan 498:-)

Funny

Den här personen är en av de amerikanska hoppcoacherna under OS tidigare i år. Liiite nervös eller mycket, ha ha?
 
 

Paddel jaddel

Imorgon är sista dagen på sommarlovet. Sista! Hur är det möjligt? Vi ska i alla fall paddla kajak på förmiddagen, på eftermiddagen ska Nemo longeras + att jag ska testa rida honom nu igen. Sen ska jag och Jenny rida ut på stubbåkrarna för de håller just nu på att tröska dom :) Ett stort + med hösten :D Nu ska vi kolla film och vräka i oss godis (blev en hel ullaredskasse med bara godis igår)
 

Tävlingsresultat, Trolleholms RF - 18/8 - 12

Heldag på tävling. Och varmt, vi hade 28 grader men det kändes som kanske 20? ;) I LC +5 kom Lotta och jag 5:a av 20 startande. Jenny fick en rivning pga att de kom vääldigt konstigt på avståndet och han fixade inte att ta sig över riktigt. I LB för Jenny och Rainbow hoppade båda två superfint, va nog den mest perfekta runda någon gjorde i dag. De ledde länge men slutade 3:a av 27 startande. Konstigt nog var där en precis likadan LB klass efter den första LB:n. När vi gick mot transporten sa jag att Jenny skulle starta Lotta i den LB - klassen. Så mamam sprang och efteranmälde, Jenny gick banan och jag tog av Rainbow och lastade av Lotta för att göra henne klar. Här hoppade båda två jättefint och höjden är absolut inget problem för henne. Men på andra eller tredje hindret i omhopningen kom Lotta helt fel på ett räcke och fick med sig några bommar. Sen var där en maxad oxer med grind under och man såg redan när Jenny svängde upp mot hindret bhur hon stelna till och blev sååå rädd, lilla Lotten. Jag stod på andra sidan den enorma banan och jag såg det så det blev ett stopp där. Hon har aldrig vägrat för att hon inte vill utan bara om hon blir rädd för hindret. Men det var bra gjort av båda två med tabke på att Jenny inte ridit Peja på en månad och hon har inte hoppat henne på minst 2 månader, och då hoppa LB på tävling, DET var bra gjort!

Inköp Ullared - "vanliga" kläder

Felix fick påsen
 
Köpte detta + lite annat

Inköp Ullared - häst

 
Grårutiga ridbyxor. Översta bilden är heelt olika hur de sur ut på riktigt.
 
 
2 stycken sånna här flugspray. Var mindre än halva priset mot Hööks, så nu har vi ett lager.
 
 
Spångrep till ridbanan
 
 
2 sadelöverdrag med resår i kanten. Superbra är dom, har redan testat dom :D
 
 
Svart pike'
 
 
Tjocka vinterridstrumpor
 
 
2 pack stövelstrumpor
 
 
2 x 2 pack tävlingsstrumpor
 
 
Metallic schabrak (ska invigas i morgon)

Hemma

Nu har vi kommit hem från en heldag på Ullared. Köpte massa snyggt som jag ska visa er senare. Nu ska jag packa till hopptävlingen i morgon. Och äta. Vi hörs när jag hinner!
 

DISS

         
 
 
Både de här nummerlapparna från Hööks är riktigt dåliga. Visst, billiga, men hur länge håller dom? En tävling? 2? Dom går sönder nästan direkt i plasten och den till höger går ej att fästa på schabraket. Den trillade så fort hästen tog ett steg. Den sitter ju knappast på när pållen hoppar? Kostar 19:- /st på Hööks.

Stora schabrak!

.... är bara såå snyggt. Älskar när schabraket är mycket större än sadlen, det faller mig verkligen i smaken. Dressyrschabrak ska ju vara större än dressyrsadlen men tycker det är minst lika snyggt till allroundsadel. ALLT SKA VARA STORT, är min åsikt! Som de nedan på bilderna:
 
Hiss eller diss?
 

HISS

     
 
 
Måste bara hissa de här ridbyxorna från Hööks. Dom är av märket spirit och är billiga, jäkligt sköna (bor i mina 24/7) och de har faktiskt himla bra kvalitee för det priset. Har ett par bruna som jag har haft i något år kanske eller längre och ett par svarta som jag bara haft nån måad och de ser fortfarande ut som nya. Absolut min favoritridbyxa, inget negativt alls med dom. Kostar 399:- på Hööks.

Sovdags

Nu ska jag sova, i morgon blir det Ullared hela dagen. Men bara lugna, har fixat några tidsinställda till er så bloggen inte står tom en hel dag, ha ha! Vad gör man inte för bloggen? Så nu ska jag sova, godnatt :)
 
Föresten, har ingen besökt min blogg sen den 12:e? Står statistik fram till den 12:e men sen står det bara hur många inlägg jag skrivit per dag, ingen statistik.
 
 
 

Terränbilder del 2


DONE!

 
90 ton sand är äntligen på plats!

Ramlar av videor

Är jag elak om jag säger att jag tycker det är skitkul att kolla på de här videorna då ryttarna trillar av? Inte kul för dom såklart och inte om dom skadar sig, men annars.
 
 
 
 
 
 

HISS

Tycker att sånna här enkla, klassiska fleecetäcken är så snygga. Så stilrena och ser himla sköna ut. Skulle inte haft något emot att ha några sånna här i min täckesgarderob ;)
 

Finns på www.sjohagen.com för 295:-
 

Dagens ridpass, 15/8 - 12 - Terrängträning

Terrängträningen i dag gick superbra. Började värma upp med långa galoppsträckor och mycket trav och sen började vi hoppa olika teräänghinder. I slutet hoppade vi en banan på 12 hinder och Peja tyckte det va sååå himla kul. Hon va minst lika pigg när vi började rundan som slutade och tränaren sa att hon hade jättebra kodition som va så pigg efter och gick ner i normal andning efter ett varv i skritt efteråt :) Innan det var vår tur att hoppa så stod dhon på stället och galopperade, hoppade runder, kastade sig och småreste sig. En piggelin hästapålle har jag allt :) När vi ksulle gå ner i vattenhindret så vågade hästen innan mig inte gå ner och då gick jag före. Sen när Pej ahde gåt något steg i vattnet hoppade den ett jättesprång efter och landade precis på Peja. Hon blev såklart livrädd och tog världens språng framåt innan hon tvärvände. Det va allt nära att jag flög av i vattnet ;) Rainbow blev jätteglad att äntligen få hoppa terräng igen, han bjöd på några härliga glädjeskutt :)
Efter träningen fick hon dricka och bli duschade från topp till tå med vattenslang (fanns en där) och sen kyla benen mycket ordentligt.
 
 
Duktiga lilla Lotta :) Hon tvekade inte på ett enda hinder fastän det var andra gången hon hoppade en terrängbana.
 
 

Snart klara!

I dag har vår granne med traktor varit snäll och kommt och jämnat ut det största på ridbanan. Nu är det bara kvar att jämna till hela underlaget, på vissa ställen är det tjockt med sand och på andra lite mindre. Nemo han jag inte med i dag, eller hann och hann, det har varit alldeles för varmt att ena ha ridbyxor på sig. Och är det varmt! :) Men i morgon ska jag longera Nemo där. I morgon är även en helt cill dag. Efter terränträningen i dag rekommenderade tränaren att dagen efter träningen ska dom skrittas ett bra tag och dagen efter det ska dom ha ledigt. Så det sak Peja få. På lördag är det ju hopptävlingen. På fredag ska vi till Ullared, så passar ju väldigt bra att de ska ha ledigt då ju :)
 
 
 
Stor hästarna var väääldigt intresserade av "det på banan"
 
Så här långt kom vi i dag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kullaberg del 2

Snygg min va? ;)

Varmt

Nu ska jag bara slänga i mig lite mat och sen byta om och ut och ta lilla Lott! Hoppas det blir lite svalare innan vi ska rida bara ....
 
 

Inköp till paddocken

Det här ska inhandlas till paddocken. Kommer bli sååå snyggt med bokstäverna. Vi har även ljus till ridbanen som vi ska sätta upp.
 
 
 
 

Lite smått & gott :)

Hela dagen i dag har ägnats åt ridbanan. Efter det red jag lite dressyr barbacka på Lotta inkl lekridning och sen åkte vi och handlade. Sitter just nu med en skål godis framför näsan, behövs efter allt vårt jobb på banan. I morgon ska det fotsättas, men det blir betydligt lättare. Ska bara jämna till och lite sånt. Sen ska jag göra något med Nemo, tömköra i skritt först och sen longera tror jag att det blir. Sen klockan 16.00 åker vi till Tågarp för terrängträning. Har inget annat speciellt att skriva om så vi kör de närmaste tävlingarna vi är anmälda till:
 
* v 33, Lördag - hopptävling i Trolleholms RF, LC +5 & LB
* v 34, Lördag - hopptävling i Perstorp Rf, LC & LC +5
* v 35, Söndag - hopptävling i Ödåkra RS, LC & LB (Jenny ska kanske hoppa henne en klass)
* v 37, Lördag - dressyrtävling i Åstorp RF, LB:1 med Rainbow (kanske)
* v 37, Söndag - dressyrtävling i Åstorp RF, LA:2 & LAP:1
 
Där är även en fälttävlanstävling den 14 - 16/8 vecka 37, men det beror om vi hinner få fälttävlanskortet innan dess.I så fall är vi kanske , med i fältävlan i stället för dressyren. Dock vill jag gärna börja rida LAP:1 nu så jag kan kvala nationell dressyr.
 
 
 
Kommer inte hinna blogga under dagen i morgon heller, men har fixat tidsinställda :)
 
 

Kullaberg - 13/8 - 12

Pigga hästar och vilsna ryttare, ha ha. Här har ni bilderna i alla fall. Kommer en del 2 också i morgon.
 
 
 
 
 

Jobbigt värre

Några bilder från sandstormen i dag :)
 
Innan första lasset kom
 
Första lasset tömt
 
Börjar skyffla ut
 
 
Så här långt kom vi i dag. Vi har hållt på där ute i 5 timmar. Sammanlagt behövdes det 5 lastbilar med sand. I morgon bitti kommer en traktor med skopa som ska jämna ut det som är kvar, för det va jääävligt tungt. Sen sak det bara jämnas till lite för hand och sen hoppas jag att Nemo och jag hinner inviga banan innan vi åker till terränträningen.

Sand, sand, sand, sand

Vid 10.20 satt jag på Peja och skrittade fram. Jag hade precis skrittat fram och jobbat henen lite i låg form i skritten då första lasset med sand till ridbanan kom....Så det var bara att hoppa av, ta in pållen och sen dess har vi hållt på ute på ridbanan. Vi är sååå trötta just nu, ha ha :) Så ni vet ni avrför uppdateringen blir lidande. Snart komer i alal fall den sista lastbilen med sand sen ska allt ut och jämnas till och sånt.

This or that - alternativ av Jenny

Uteritt/Rida på banan
 
Sadel/barbacka
 
Annorlunda/vanlig (te.x outfit, färg etc)
 
Hööks/ullared - älskar att gå omkring på Ullared men Hööks har väldigt fina saker
 
Långt, lugnt pass/hårt, kort pass
 
Extremt pigg häst/lite lat häst
 
Brun/svart utrustning
 
Strykkappor/damasker
 
mocka/sopa
 
Ridkläder/"vanliga" kläder
 
 
 
 

Dressyr på schemat

Nu ska jag ut och rida en sista gång på gräsbanan. Jag sak rida igenom LAP:1 och LA:2 programmen. I morgon är det terrängträning klockan 17.30 :)
 

Hot or not

En läsare frågade om jag inte kunde skicka in en till bild till pownieskvallers hot or not. Här är den:
 
http://pownieskvaller.blogg.se/2012/august/hot-or-not-1-2-3.html#comment
 
 
 

Smart

 
En sån här hade varit supersmart att sätta upp bredvid vattenkranen. Vet var man har alla svampar, skurborstar etc och lätttillgängliga! Kostar 95:- på Hööks.

Ridbana

Det blev ingen dressyr i dag. Vi bestämde oss för att åka till Kullaberg med hästarna i stället och rida i den jättestora skogen. Där finns massor med branta backar och stockhinder. Så det blev mycket klätterträningen i dag. Dock red vi vilse så halva ridturen gick åt till att hotta tillbaka till transporten ;) Kameran hängde med så bilder kommer. Sen när vi kom hem har Jenny och jag hållt på på ridbanan i 4,5 timmar. Vi har klippt gräset, trimmat kanterna, fixat till staketet och rymt upp. I morgon ska en firma komma hit och anlägga sandbana! :) Nu har vi ju haft gräs men i morgon blir det sand :) Nemo hann jag inte med i dag....

Taktkänsla!

 
 
 
När jag jobbar i satllet, mockar, ska gå dom där 50 meterna till sommarhagen, putsar utrsutning etc så blir jag alltid jätteseg. Går bara långsammare och långsammare. Om jagdå sätter på en låt som har snabb yakt så gör jag allt i den takten, går, smörjer, mockar osv och om det är en lugn låt gör jag alltid det lugnt. Så då sätter jag alltid på en snabb låt och då går allt plötsligt 10 gånger snabbare. Någon som känner igen er? Speciellt den här låten jobbar jag snabbt till.

Trött.se

Är så himla trött men måste bara kolla klart på OS avslutningscermonin. Så tråkigt att OS är slut nu. Har suttit klistrad vid TV:n hela dagarna (i alla fall kvällarna & nätterna) och kollat. Mina favoriter att kolla på är ridsport (såklart) och friidrott. Så kul att titta på friidrott? Vilka är era favoritgrenar att titta på?
I morgon ska jag rida LAP:1 programmet igen med Lotta. Va lite osäker på vägar och sånt innan men nu har jag pluggat in det i skallen. Skriver Nemos pass i dag i morgon också för orkar inte göra det nu. Nemo ska jag testa rida i morgon för att se om han fortfarande är irriterad och har ont för att den sista vargtanden håller på att komma upp. Skulle kanske köpa ett hackamore? I veckan ska vi i alla fall till Ullared. Skolshopping med mycket häst! För dom som inte vet vilket programm jag ska gå på gymnasiet så är det ridgymnasium med NV - profil djursjukvård så vi är på djursjukhuset 2-3 dagar i veckan för praktisk övning. Planen efter det är att komma in på veterinärhögskolan. Oj vad detta inlägget rann bort i mycket struntsnack, godnatt säger jag nu!
 
 
 
Lotta
 
 
 
Borah

Trött.se

Är så himla trött men måste bara kolla klart på OS avslutningscermonin. Så tråkigt att OS är slut nu. Har suttit klistrad vid TV:n hela dagarna (i alla fall kvällarna & nätterna) och kollat. Mina favoriter att kolla på är ridsport (såklart) och friidrott. Så kul att titta på friidrott? Vilka är era favoritgrenar att titta på?
I morgon ska jag rida LAP:1 programmet igen med Lotta. Va lite osäker på vägar och sånt innan men nu har jag pluggat in det i skallen. Skriver Nemos pass i dag i morgon också för orkar inte göra det nu. Nemo ska jag testa rida i morgon för att se om han fortfarande är irriterad och har ont för att den sista vargtanden håller på att komma upp. Skulle kanske köpa ett hackamore? I veckan ska vi i alla fall till Ullared. Skolshopping med mycket häst! För dom som inte vet vilket programm jag ska gå på gymnasiet så är det ridgymnasium med NV - profil djursjukvård så vi är på djursjukhuset 2-3 dagar i veckan för praktisk övning. Planen efter det är att komma in på veterinärhögskolan. Oj vad detta inlägget rann bort i mycket struntsnack, godnatt säger jag nu!
 
 
Lotta
 
Borah

TACK

Tack tack tack tack tack tack till Emelie som har gjort min nya, ursnygga design :D Emelie hittar ni här och hon är helt kart värd ett besök: www.lovenessie.blogg.se

Tävlingsresultat, Frosta RF - 11/8 - 12

LC
 

Jag red uselt , Peja lyssande inte och de flesta avstånden blev fel. På tredje hindret tyckte jag vi behövde ett lite kortare galoppsprång i stälelt för ett jättelångt så hon blev flack men det blev tydligen för kort så det rev hon. Men efter den hoppade vi båda bättre.
 
Rainbow kom 2:a i den här klassen och vann ett schabrak.
 
LC +5
 

Här hoppade hon mycket bättre och jag red bättre. Hon hoppade jättefint och kom perfekt på alla hinder, men vi rev sista i omhoppningen....
 
I LB så vägrade Rainbow på ett enkelt räcke för att avständet blev lite fel och Jenny hjälpte honom inte, hon slutade hålla om och rida. Ingen blev felfri grunden så alla med 4 fel gick till omhoppning. Här hoppade han super för Jenny red! Tyvärr räckte inte tiden till....  Om Jenny bara ridit hela tiden i grunden och hjälpt honom så skulle de vunnit utan att behöva hoppa någon omhoppning. FYYYY Jenny! ;)

Internet pajat

Internet har slutat fugera så det funkar bara när man kopplar den "dosan" direkt till datorn, och med 3 andra som vill ha internet och koppla in den i sina datorer så kommer uppdateringen här att bli lidande tills det är fixat. Så nu vet ni varför. Men ska fixa 2 andra inlägg om dels tävlingen och sen Nemos aktivering i dag.
Hela dagen idag har vi varit och paddlat kanot och kajak. Vi var borta i 5 timmar så lite slut i armarna ;) Lotta får ledigt i dag.
 

Rainbows äpplelek

 
 
 
Rainbow älsakr när vi lägger små äpplebitar i en balja med vatten :)

Bilder från löshoppningen # 2

 

HISS

 
Det här svängde pärlpannbandet från horze.se är riktigt snyggt. Älskar det faktiskt. Ord pris 309:- NU 123:-

Nemo leker följa John

 
Bjuder lite på mig själv ;) Det sjuka är att jag sa duktig kille, pojken, ha ha!

Löshoppningsbilderna

Här kommer bilderna från Nemos löshoppningen i går. Han använder hals och rygg så himla fint men behöver förbättra bakbenstekniken. Men det kommer, trots allt är han inte speciellt tränad.
 
 
 
 
Så här såg det ut efter att Nemo varit framme.... ;)

Ni missar väl inte horze super rea?!


Startlista - Frosta RF, 11/8 - 12

LC
 
Startnr Ryttare Häst Hästnr
(1) Munsboro Baileys
Okänd
OkändIda Creutz
22
(2) Park Silver Bracken
Okänd
UnknownÅsa Åbjörnsson
111
(3) Monksfield Star
Okänd - Okänd
Imp IrlandMoah Eckerlöv
109
(4) Coolfin Billy
Billy - Earl of Castlefrench
Mr Frank QuinnLiselotte Sjöstedt
114
(6) Rainbow
Okänd - Okänd
OkändJenny Forssell
44
(7) Fantastico
Ouzo xx - Cefn Choirmaster
Anders EricsonSara Hörberg
58
(8) Levis
Okänd - Okänd
OkändJulia Svensson Due
52
(9) Moonlight
Okänd
Imp DanmarkCaroline Rimmenborn
107
(10) Fleetwood Maccie
Okänd
Imp IrlandTea Olofsson
97
(11) Ballyhugh Lad
Okänd - Okänd
Imp IrlandDesirée Lexander
71
(12)
Pimpy_q
Pom D' Api De La Maine
Kantje's Ronaldo - Origan Melody
M. Guy Marie SoullardLisa De Rover
28
(13) Marchesi Tonto
Monaghanstown Fred - Seafield Fionn
Mrs Anita MasonLeif Tynell
126
(15) Elmholts Noblesse
Sulaatik´s Benji - Bavian
Stutteri ElmholtCornelia Sommer
116
(16) Dafne
Okänd - Okänd
Imp HollandEmilia Östlund
133
(17) Double Scotch
Okänd
Imp IrlandRonja Lindholm
73
(19) Morning Joy
Okänd - Okänd
OkändJulia Fastegård
38
(20) Cassiopeja
Okänd - Okänd
OkändPia Forssell
45

 
 
 
LB
 
(-1) Fanny Girl
Paddock Camargue - Musketör 603
Egon LundgrenEwa Lindström
77
(1) Moonlight
Okänd
Imp DanmarkCaroline Rimmenborn
107
(2) Park Silver Bracken
Okänd
UnknownÅsa Åbjörnsson
111
(3) Avelon
Okänd - Okänd
Imp DanmarkVellinge Ridcenter AB
31
(4) Morning Joy
Okänd - Okänd
OkändJulia Fastegård
38
(5) Mr Dell
Okänd
Imp HollandLinda Widesjö
88
(6) Miclas Aristocrat
Miclas Activ RNF 100 - Kantje´s Ronaldo He Stb 197
Stuteri Micla. Å HeldemarRuth Börjesson
90
(8) Fleetwood Maccie
Okänd
Imp IrlandTea Olofsson
97
(9) Cassiopeja
Okänd - Okänd
OkändPia Forssell
45
(10) Montage Rapsody
Mintage xx - Meadow Mint xx
Fam MarahrensMaya Nordlund
115
(11) Elmholts Noblesse
Sulaatik´s Benji - Bavian
Stutteri ElmholtCornelia Sommer
116
(12)
Pimpy_q
Pom D' Api De La Maine
Kantje's Ronaldo - Origan Melody
M. Guy Marie SoullardLisa De Rover
28
(13) Little John
Okänd - Okänd
Imp EnglandCaroline Rimmenborn
106


Hata blogg.se !!!!

Det går fortfarande inte att ladda upp bilder pga att blogg.se ändrar arkivet. Blir så trött på blogg.se.... Ni skulle ju få hoppbilderna på Nemo och sen skulle ni få andra bilder tagna i går vid löshoppningen som tidsinställt i morgon....
 
Nu har jag i alla fall putsat 3 sadlar, stigläder, sporrar, stövlar och 2 träns + några tränsdelar och skrubbat alla bette. Så nu är hela stallt helstädat och all utrustning nyputsad. Älskar att smörja utrustningen :D Alla saker är även inpackade så det är bara pållarna som saknas. Vi kör klockan 7 i morgn så vi är där vid 9.30 så vi kan gå banan innan klassen börjar. Nu ska jag ta och fixa några tidsinställda eftersom blogg.se alltid ska jävlas med mig!

Går inte heller att lägga upp redan uppladdad fil.

Sadlar klara

Nu har jag smörjt alla sadlarna (smörjer all utrustning till alal hästar) och har tränsen kvar. Tvättmaskinen ä även den inne på sin andra tvätt med skydd, sadelgjordar och scharbak. Sen ska Nemo gå och sen ska allt packas in. Det går inte att lägga upp bilder på bloggen nu men så fort det går kommer bilerna från Nemos löshoppning i morgon :)

Fredag

I dag ska pålalrna vila, de har gått hårt hela veckan och tävling i morgon ju. Däremot ska Nemo gå, hur vet jag dock inte. I går kväll löshoppade Jenny och jag honom. Han kom upp till 120 cm utan att riva faktiskt, vilket är LA. Han använder rygg och hals jättefint och manken är alltid högsta punkt, men hans bakbensteknik behöver förbättras. Sen ska även sakerna smörjas. Är inte för att det är tävling utan för att det helt enkelt behövs och då kan jag lika gärna göra det i dag i stället för precis efter tävlingen.  Och sen packas och fixas. Sen måste man ju kolla OS de sista dagarna, gud va tomt när det inte är OS längre, följer allt!
 

Fredag

I dag ska pålalrna vila, de har gått hårt hela veckan och tävling i morgon ju. Däremot ska Nemo gå, hur vet jag dock inte. I går kväll löshoppade Jenny och jag honom. Han kom upp till 120 cm utan att riva faktiskt, vilket är LA. Han använder rygg och hals jättefint och manken är alltid högsta punkt, men hans bakbensteknik behöver förbättras. Sen ska även sakerna smörjas. Är inte för att det är tävling utan för att det helt enkelt behövs och då kan jag lika gärna göra det i dag i stället för precis efter tävlingen.  Och sen packas och fixas. Sen måste man ju kolla OS de sista dagarna, gud va tomt när det inte är OS längre, följer allt!
 

Valacker....

 
På vägen hem från Lillgården rider vi förbi sommarhagen och då skulle ju såklart Lotta, Ragge, Borah och Nemo hälsa. Dom har ju aaaldrig träffat varandra innan, nä)

Dagens ridpass, Lotta - 9/8 - 12

 
 
 

Hade precis skrivit utförligt om dagens ridpass och så raderas det, jääääävla datorskit! Orkar inte skriva allt igen.

 

Började värma upp i trav och galopp efter framskrittningen i låg form. Hon va lite stel i dag också, speciellt i högersidan men det va mycket bättre än i går. Sen red jag LAP:1 programmet. Det gick förvånansvärt bra, hon va riktigt fin. Efter det fick hon en skrittpaus medans jag kollade på Rainbow och Jenny. Efter det filmade Jenny oss lite nínna jag travade av henen ca 5 minuter. När vi kom hem kylde jag henne och masserade hela henne eftersom hon ska ha ledigt i morgon och inför hoppningen på lördag. Hon va fin i dag men ändå trött och det var varmt så filmen är inte från vår bästa sida precis.


Sötisar :)


Dressyr för hela slanten

Nu sak Jenny och jag ut och rida ett dressyrpass. Peja kändes väldigt trött i går så i dag ska jag abra värma upp och sen rdi igenom LA:2 och LAP:1 programmen och sen trava av och sluta. Jenny ska filma i dag :) Sen klockan 13.30 är det induviduell kurfinal i dressyren.
 

Svar på kommentar

Hej! Jätte fin blogg! Har tre önskemål; kan du inte filma stallet och ditt rum och när kommer headern som du pratade om innan!?! :)
 

Jo visst kan jag göra det om ni vill. Om 5 stycken kommenterar om de vill så gör jag det :)
Headern är på väg, hon som ska göra den är inte riktigt klar då hon arbetar mycket med den. Frågade henne senast i går och då va hon nästan klar, så den kommer.

Dressyrprogrammen

Om ni vill se programmen jag sak debutera den 16/9 :)
 
LA:2
 
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_232/ImageVaultHandler.aspx
 
 
 
LAP:1
 
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_238/ImageVaultHandler.aspx
 
 

Dagens ridpass, Lotta - 8/8 - 12

Började jogga henne i trav och sen galopp. Hon var ganska så stel och hård i speciellt högersidan i dag. Gjorde massa volter i alals torlekar och åttvolter blandat med att överställa henne. Hopapde sedan fram på banan vi skulle ha men bara på ca 60 cm. Sen höjde vi till 90 cm och hopapde den 2 gånger. Vi hade oxer, räcke och en trekombination. Allt gick fint och sen höjde vi till1 meter. Gick ännu bättre där när hinderna blev lite högre då hon anstränger sig mer. Sen hoppade jag några hinde rpå 110 cm i slutet. Och som hon hoppade! Min pärla :)
 Travade sedan av länge, men fick inte bort stelheten detta passet....
 
 
 
1.10
 
 
 
 

Friidrott

Sitter och kollar på friidrotten just nu, många finaler och det är himla kul att kolla på :) I dag ahr Nemo blivit lite longerad. Höll bara på i ca 20 minuter men jobbade mycket med bommar i trav och galopp. Sen började det regna och då skulle han bara stå med svansen mot regnert så då gick vi in. Lotta hopapde i dag, kommer ett enskilt inlägg om det. Har även nu i kväll anmält till en dressyrtävling. I Åstorp den 16/9 sak Lotta och jag debutera både LA:2 och LAP:1. Kul! I morgon när de tär dressyrpass ska jag rida i genom båda programmen. Nu ska jag kolla vidare på friidrott och ladda upp bilerna från hoppningen i dag. Blivit dålig uppdatering och tråkiga inlägg, men vill ta till vara på det sista av smmarlovet. Helt sjukt att vi börjar om 11 dagar! :(

Hoppning på schemat

Nu sak jag ut och ta Lotten. Vis ak rida till Lillgården för ett hoppass, var alltför längesedan nu! Ska hoppa bana och träna omhoppningssvängar. Jenny fottar så vi hörs sen med text om passet och bilder.
 

Duktiga pållar!

Först: jag skickade in "hor or not" bild till pownieskvaller.blogg.se och här är det om ni vill läsa: http://pownieskvaller.blogg.se/2012/august/hot-or-not-1.html#comment
 
 
 
I dag har vi kollat OS - dressyren, lagfinalen och gud va duktiga engelska lagen är i all ridsport! :) Sen har vi även ridit ut en längre runda med ponnierna, blev ganska mycket intervallträning i både trav och galopp. Pigga hästar var det allt, även när vi kom hem. I morgon blir det hoppning. Nu i kväll har jag aktiverat Nemo. Kan snaaart rida honom, ena vargtanden har kommit upp opch den andra är under en liten liten skinnslamsa. Tömkörde honom i skritt först i ca 15 minuter. Gick bra förutom att träna halterna på hemvägen. Han skulle inte stå stilla så då reste han sig, jag ryggade honom, han reste sig x4. Sen gav han sig. Man måste va tuff mot en sån herre! Sen gick vi ut på banan och longerade i ca 15 minter i trav och galopp mest. Han va riktigt duktigt och jobabde på bra i dag :)
 
Känns som att det behövs nya bilder, kommer i morgon för Jenny är grym på att fotta när man hoppar!

Måndag

I dag har vi fixat det sista i stallet så nu är där görsnyggt :D Sen red Jenny och jag till Lillgården för dressyrpass. Lotta va riktigt seg och tråkig i början och hade inte sitt power, men efter halva apsset med massor av sidvärtsrörelser blev hon sitt vanliga jag. Tränade olika delarna ur LAP:1 programmet. Dock kommer vi starta LA:2 först, närmare bestämt vecka 36. För det fanns ingen tävling som hade LAP:1 innan den här som har LA:2. Så då börjar vi med den :) Men åter till dagen. Sen började det regna som tusan så vi red hem och jag släppte ut Lotta medans Jenny red markarbete hemma med Rainbow. Jenny testade Pejas novabett på honom och gud, det blev som en helt anan häst. Såå maffig blev han, han älskade det. Båda 2 var genomblöta efter ;) Nu i kväll/eftermiddag har vi kollat laghoppnings finalen, riktigt bra gjort av britterna, super :D
 
Lotta på väg till Lillgården.
 
Den här mötte oss på infartsvägen när vi kom hem ;)

Ridtur

Nu sak vi (Jenny och jag) bara äta upp frullen och sen ska vi fixa hästarna och rida till Lillgården för markarbete. Har ju inte hoppat Peja sen cupen för 2 veckor sen så blir lite bommar i dag. På onsdag är det tänkt att vi ska hoppa lite. Ska be Jenny fotta! Fixar gärna film men eftersom det tar timme att ladda uppom den inte bara ska va en halv minut lpng hade jag velat ha lite respons på det, vilket jag inte får....
 
Jenny style!

Dagens outfit

Det här hade Rainbow på sig i dag!
 

Söta Nemo!

 
Nemo gick helt lös på banan medans Lukas var där. Helt plötsligt börjar han följa efte Lukas hela tiden, i alal gångarter och även när Lukas svänger på volter osv. Sen skulle han följa med när Lukas hoppade också. Han har ingentig på sig, heklt lös och kan gå precis vart han vill. Snacka om NH - tränad hästapålle! :)

Hästdag

I dag har vi kollat på nationshoppningen i lag på TV. Både Rolf-Göran och Henrick felfria och en superstark runda av Lisen! Sen red jag ett dressyrpass på Rainbow medans jenny red ut en längre runda med Lotta. Jag älskar att rida ett dressyrpass på banan men är inte så förtjust i att rida ut och Jenny tvärtom så vi böt pålle i dag. Han gick riktigt bra men ändå inte samma känsla som jag haft vi de andra dressyrpassen på honom. Sen red Jenny Lukas på banan, jag löslongerade Nemo med bommar och småskutt och mamma högtryckstvättade stallet. Så nu är hela stallet storstädat och rent :) Här är några bilder jag fottade när Jenny hoppade Lukas lite lågt. Har en rolig film med Lukas och Nemo som jag måste visa sen. Men tar ett tag att ladda upp den så den får ni senare eller i morgon :)
 
 
 

Säljes!

Grön huva med blå/rosa/grön snurrad passopal. Storlek ponny. Bud.
 
Röda julbenskydd med vitt ludd. One size. Har använt dom på B-ponny till stor häst med smala ben. Bud.
 
Blått sommar/transport täcke. Storlek 115. En reva vid det ena bukgordsknäppet men går att sy. Bud.
 
Marinblå säkerhetsväst storlek child L. Fint skick. Bud.
 
Svart grimma med fleece i nos, nacke och sidor. Beiget på nos och nackremmen. Storlek full. Bud.
 
Brunt allround schabrak från showmaster. Storlek ponny. Bud.

Söndag

Nu sak jag äta luch och kolla på laghoppningen finalen. Går på kunskapskanalen för de som vill veta. Sen ska resten i sadelkammaren städas och fixas och stallet ska högtryckstvättas. Sen blir det ridning av två hästar. Kommer ha fullt upp men uppdaterar så mycket jag hinner :)
 

Träns

Nemo behöver ett nytt dressyrträns. Jag är riktigt sugen på det här från Hööks. Älskar det lätt svängda pannabndet och den lackade nosgrimman. Dock är det slut på Hööks nu så hoppas det kommer in snart igen. Vi ska snart till Ullared och om jag inte hittra något lika fint träns där ska han få det här :)
 

Tävling om kalender

 
http://www.ponnysanning.se/?p=10333#comments

Storstädning i sadelkammaren

Sorry för dålig uppdatering i dag men i dag har Jenny och jag storstädat i sadelkammaren. Vi tog ut precis allting, skrubbade golv, väggar och sadelhängarna. Sopade torkade, målade skåpet, bordet och stolarna osv. Sen rensade vi ut saker vi inte använder, som ska slängas, säljas och tvättas och resten läggas undan. Kan ju lägga upp bilder på de som ska säljas i fall någon läsare är intresserad?

Glömde att ta någon före bild, tyvärr.
 
Här är en del utkastat.
 
Så här långt kom vi i kväll, inte helt klart.
 
 

Gårdagens ridpass, Nemo - 3/7 - 12

I går longerade jag Nemo igen. Han va riktigt fin redan från början. Lyssnade bra på mig, jobbade med bakbenen precis som han skulle (dock släppte han dom ibland men han är en unghäst) och va hur mjuk och härlig som helst. Han fick trava över lite uphöjda bommar mycket både i går och förrgår för att komma upp med ryggen. Har inte mycket mer att säga om detta passet så ni får se bilder i stället :) Var lite svårt att både longera och fotta samtidigt ;)
 
 
 

Longering

Är jäääkligt trött så orkar inte ladda över bilderna från kameran till datorn i kväll. Ni får dem i morgon tillsammans med dagens ridpass för både nemo och Lotta. Men kan berätta att det blev longering med bommar för båda två :)
 
Godnatt, vi hörs mer i morgon!
 
 
 

HISS

 
Supersnyggt dressyrschabrak från www.horsemeup.se. Älskar det. Omjag inte redan köpt ett nytt tävlingsschabrak.... ;) Kostar 565:-
Schabraket finns även i brun, grå, svart, blå.
 
Vad tycker ni om det?

Pållarna i dag

Hej! Nu har pållarna fått foder och jag fått foder. Vad ska nu göras? Nemo ska få motion av något slag och Lotta också. Vt inte vad Lotta sak hitta på i dag. Hittills har hennes schema sett ut så här:
 
Mån: ? Tror liten uteritt
Tis: dressyr/hoppning blandat
Ons: dressyrträning
Tors: skritta
 
Så vad kan pasa in i dag då? Kanske skulle longera henne med likadan inspänning som Nemo hade i går? Ja, jag får nog fundera ett tag till verkar det som.
 
Snart ska ni få några bilder från träningen i onsdags som gick att fotta. Bra va? :)
 
Lite bättre än så här ;)
 
 

Wieho!

Nu funkar datan något sånär. Den går inte att ladda om man inte håller in laddaren i datan hårt men kan åtminstone blogga. Och det är huvudsaken, eller hur? ;) Men nu ska jag sova, godnatt.
 
Juste. Kanske ska dra vad som hänt i dag? Nemo fick sig ett lite hårdare longeringspass, inspänd, på banan. Satte inspänningarna på ett speciellt sätt så att han inte bara bli så lång och låg utan kom upp med nacken och då såg han direkt mycket maffigare ut. Kan visa bild på det inspänningssättet om ni vill? Sen skrittade jag även ut med Lotta efter träningen i går. Hon va pigg och busig. Blev även lite trav i lång-låg form så hon fick sträcka ut ryggen. Vet faktiskt inte vad jag ska göra med henne i morgon, kanske en till uteritt?
 

Inköp

Detta ska inhandlas till Nemo:
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP

Min älskade laptop har oförklarigt avlidit och därför kommer uppdatering att bli väldigt dålig tills den är lagad eller ersatt. Just nu bloggar jag från Jennys, så kasnke nått inlägg om dan från den. Så nu vet ni varför uppdateringen blir lidande.
 

Dagens ridpass, Lotta - 1/8 - 12: Erika träning

Träningen i dag gick bra. Vi la mest fokus på att hon inte skulle bli så spänd utan gå avslappnat och lugnt. Hon kom under sig snabbt och fick upp ryggen ordentligt, precis som det ska va! I galoppen var hon ganska seg, som att galoppera i gyttja ungefär men i slutet fick jag tryck i henne och kom åt henne bra. I slutet va hon riktigt rund och fin och då gjorde vi några skänkelvikningar undan båda skänklarna. Dom var bra undan vänster skänkel men undan höger gick hon före med bakdelen. Sen är hon så otroligt känslig för minsta lilla. Så fort jag sitter minsta lilla snett i sadlen eller har något ojämna tyglar börjar hon klappra med tänderna och stretar emot. Så fort jag tänker över hur jag sitterdå så blir hon underbr igen. En något speciell dam ;) Sen fick vi även en komplimang innan vi gick ut från ridhuset. En som satt och kollade (känner inte henne) på en annan som red samtidigt. Hon sa: vad fin hon är och vad vackert hon rör sig. Tackar för den :)
 
Det går i princip inte att fotta i det ridhuset. Ljuset blir jättekonstigt och bilderna suddiga. Men ni kanske ser någonting?
 
 
 
 
 

Dagens outfit

 
Rosa/svart outfit blev det på dagens träning. Visst är den fin? :)
 
Hjälm: CRW
Pike': Lacoste
Ridbyxor: Spirit CRW
Stövlar: Trento
Träns: Claridge House
Sadel: Stubben
Schabrak: ?
Skydd: Equie Guard
 

FILM!

 
 
 
ÄNTLIGEN lyckades jag fatta hur man laddar upp bilder :D Dock är det här en gammal film sen Juni, och det va innan vi började jobba med att höja formen, nu går hon i lägre form än riktigt dressyrform. Ignorera mig dock ;)
 
(dålig kvalitee och ryckigt men bättre än ingenting kanske?)

film

http://youtu.be/W3D9Y-9l6UY
 

?

Tycker det är konstigt att 3 stycken som kommenterat (eller en) som kallar sig Anonym, Matila och Sara har precis samma ip nummer. Varför kommenterar en person med 3 olika namn?

Film!

 Håller på att försöka ladda upp ett videoklipp från delar ur programträning. Dock har det bara laddats upp 10 % på 7 minuter så lär ta ett tag till.

Gårdagens ridpass, Nemo - 27/7 - 12

I går tömkörde jag Nemo. Även fast han inte går att rida nu pga tänderna så måste jag pyssal med honom ändå, annars kommer han snart vara den stora bossen igen. Finns ju så mycket annat man kan göra med honom förutom att rida. Dock komer vi missa enliten lokal dressyrtävling som skulle varit i närheten som hade varit perfekt för honom att börja med, men den är om 14 dagar och han kan inte ens ridas än. Men åter till passet. Började med lite ledarskap. han skulle stanna när jag stannade, gå när jag gick och flytta sig undan från mitt tryck när jag puttade på honom. Var någon gång han gick förbi mig när jag stannade men då bara ryggade jag tilbaka honom så skärpte han sig. Jag tömkörde bara i skrittoch några steg trav. Lät han gå på halvlånga tömmar, syftet med passet var inte att jobba honom utan endast få lite motion. Sen när vi gjort det på banan lite tömkörde jag honom på grusvägen, vilket gick väldigt bra!
 
Dressyrscharbak till allroundsadel passade ju perfekt!