Godnatt

 

I morgon ska vi i väg vid lunch och kolla häst så har fixat tidsinställda. Nu vet ni det :)


Nästa hjälm

      

 

 

Nästa hjälm inköp blir absolut den här hjälmen. När jag såg dom för första gången spydde jag nästan, men nu är dom verkligen to die for. Vet bara inte om jag ska köpa blå eller om det blir en brun, som matchar all övrig utrustning....


Hopplatta

Kan ju ej visa exakt den jag har, men ni kanske vill veta hur den ser ut? Den är väldigt lik denna hoppgjorden :)


Rea igen


Fler nyheter från Hööks

 

 

 


Hej :)

Ensam hemma nu. Har gjort lite mat till mig: wokade grönsaker med nudlar och veg bitar. Smaskigt va det! I dag har vi varit ute och fixat staket och lite sånt och jag har ridit Peja och invigt hoppgjorden :) Den passa jättebra och den är supermjuk under plattan, alltså det som är mot hästen. Skitbra så dom inte får skav så lätt. Vi red till Lillgården och halva lite dressyr och resten hoppade. Kommer Dagens ridpass senare. I morgon har jag lovat henne att få rida ut :) Nu ska jag kolla TV och mysa med kisarna. Vi hörs lite senare!

Godmorgon

Nu har hästarna och jag själv fått så nu sak jag ut igen och släppa ut dom. Blåser rätt mycket i dag och är bara 5 grader så dom fick tyvärr äta sitt hö inne. Annars får dom alltid höet ute för dom tycker det e så skönt att komma ut och äta det. I dag sak jag rida ut en runda med Peja. Jag tar hoppningen nästa vecka när vi är lediga för om man rider till Lillgården mitt på dagen så är där ingen = banan ledig = man kan bygga banan utan att någon kommer och dampar. Så hoppar nog på måndag eller tisdag. Hade först tänkt hoppa torsdag men kom på att det är tävling på Lördag. Eller är det söndag? Jag vet faktiskt inte riktigt, sak kolla upp det kanske? Ha ha. Jag kommer nog inte va inne så mycket i dag då solen precis kika fram lite, men vi hörs när vi hörs :)


Hemma nu

Nu har vi kommit hem. Väldigt god mat va det. Lax med nypotatis, ärter och nån slags majonässås och senkaffe/läsk och gräddtårta med frukt och daimtårta. Smaskigt! :) Nu sak jag sova tror jag, är faktiskt riktigt trött. Känns väldigt bra att det är lov nu då den här veckan i skolan varit såå jobbig, har varit slut hela veckan typ. Så det blir läsa lite och sen sova. Innan vi åkte till Lillgården va ja ju tvungen att testa hopplattan på henne. Den passade helt perfekt i storleken. Fast hon som sålde den hade inte ens tvättat av leran och smutsen på den och hon sa att den va i bra skick men den va sprucken i en söm vid resåren. Men jaja den va så billig så men hon sa att den va i utmärkt skick så lite sur på henne e jag faktiskt. Desutom va hon en snobb. I morgon sak jag hoppa alternativ rida ut med Peja. Kan tyvärr inte ta bilder men sak verkligen försöka få datan fixad nu. Fattar inte vad det är som tar sån tid. Går lixsom inte att ladda över bilder till denna datan. Men godnatt nu alla bloggläsare. Vi hörs i morgon.

Nyheter från Hööks




 

 

 

 













....

I kväll sak vi till Lillgårde igen för att fira farmor som fyller år i dag. Igentligen skulle vi äta på en resturang i mjöhult men alla borden var redan bokade. Så därför äter vi hos Lars i stället. Innan så släppte jag Peja på gräsbanan här hemma för att löshoppa henne. Men hon kröp under 3 rader eltråd (dock ingen el i) där det va 50 cm mellan marken och understa tråden. Hur F*N lyckas hästen?! Så sen tränsade jag henne i stället, hoppa upp barbacka och hoppa lite små skutt på 50-60 cm i stället. Som avskrittning skritta vi ut en liten runda på 15 minuter. Mys :) Blir ia lla fall dålig uppdatering i kväll också, men har fixat tidsinställt till er. Ha det bra så hörs vi i morgon igen.


Heeeemsk häst <3

PÅSKLOV!

Nu har päsklovet börjat :D Jippie! Sol, vindstilla och underbart väder. Så nu sak jag ut, vem vill sitta framför datan i detta vädret. Ska bara byta om. Vet ej om jag sak rida Peja nu eller om jag väntar tills mamam kommer hem så jag kan testa hoppgjorden. Men hon kommer inte förren 18.... får se hur jag gör :) Längtar i alla fall tills hon kommer hem med den :)

Fin bild på Lukas. Dock synd att den fula människan förstör bilden.


Hejsan igen

Nu sak jag snart lägga mig och läsa lite. I morgon sak vi hämta hoppgjorden som finns bara 15 minuter från oss! Perfa :D I morgon hade jag tänkt hoppa också så den invigs redan samma dag. Jag har anmält till en klass till till dressyrtävlingen för mamma tyckte att jag skulle at två. Så nu är det LB:1 och LA:1 som vi kommer rida. Men det är inte förrens om 2 veckor, nästa vcka är det LC och LB i Åstorp. Längtar så tills min data är lagad. Då kommer ni få sååhärra mycket bilder och uppdatering då det blir 10 gånger så lätt. Den 19 April är det pay & ride på Kullabygdens gräsbana. Kanske bra träningen inför kommande tävlingar ute? Själv föredrar jag att tävla både dressyr och hoppning ute. Godnatt alla söta, vi hörs i morgon :)

Hej

Nu är det bara fredag kvar sen kan ni vänta er normal uppdatering. Nu när jag kommer hem är det ut i stallet 2 timmar och sen plugg resten av kvällen. Till helgen ska vi åka och köpa en hopplatta. Hitta den på blocket och kostar en 7:e del av priset på hööks och den är använd ca 3 gånger :) Perfekt :)
Nu ska jag äta.

Hej

Dålig uppdatering, jag vet men bloggen kommer efter skolan och hästarna xD Nu har jag i alla fall varit ute på en tur med Peja. Det blåser ju halv storm men det va kul ändå! Vi körde inte jättehårt men inte lugnt heller, en blandning mellan uteritt och intervallträning alltså. I morgon sak vi ta ett dressyrpass tror jag eller så rider vi ut då också. På fredag sak vi i alla fall hoppa. I dag med skolan har vi varit på stadsteatern och kollat på William Shakespears En midsommarnatts dröm. Den va så sjukt bra så det e inte klokt. Den bästa teatern, uppvisningen och "filmen" jag nånsin sett. Rekomenderas verkligen. Nu sak jag plugga och kolla efter begagnade hopplattor. Vi hörs när vi hörs!
En bild på min älskling <3


Sorry för bad update

Men så e de ibalnd :) Mycket i skolan inann lovet nu ju. I går red ag Peja på en fräsäng lite dressyr. WOW. Hon va helt awesome, vilken power, vilket steg, vilket GO! Helt fantastiskt va det. Nu sak jag ut i stallet. Ingen ridning i dag för hon behöve vila men ska nog se om jag kan säta igång Borah lite i dag. Bara skritt nu eftersom hon inte ridits detta året. Kommer sen igen :)

Hej

Nu sak jag ut i stallet. Fixa det lilla som jag ej hann på staketet till ridbanan i går och sen rida Lotten. Dressyr eller uteritt.

Sovdags

Nu ska jag sova. Egentligen är hon ju bara 21.00 men man måste ju rätta sig efter den nya tiden. I dag va dte superväderoch vi fick oss en mysig uteritt även om en viss Lott va väldigt jobbig.
Nu precis har jag anmält till 2 tävlingar. HFRK den 15/5 LA:1 dresyr och Åstorp RF den 7/4 LC och LB hoppning. På självaste påskafton :) Nu sak jag sova. Godnatt. Hinner ej göra tidsinställda tills i morgon så bloggen står tom tills jag kommer hem.

Pysseldag!

I dag fixar vi i stallet. Städar sadelkammaren från topp till tå (ååh va man vill gå in där nu), fixar boxdörrar, krubbor, staket osv. Sånt tycker jag är jättekul. Men nu är vi inne och ska äta och sen ska jag rida ut en runda i det fina vädret med Lotta. Den tjocka dimman som varit i två dagar har äntligen släppt. Wihoo! :D

Utvärdering - Båstad Ridklubb

Parkeringen

Parkeringen för transporterna låg vääldigt långt från sekretariat, framridning och tävlingsbanan. Men bra med grus så det inte blir så lerigt och stor stor parkering.

Framridningen

Framridingsbanan var mycket bra. Superbra med gummiflis, det gillar jag! Stor bana där många ekipage fick plats.

Framhoppningen

Mycket bra. Fanns mätstock också så man kunde se hur höga hindern ava eftersom det inte stod det på stöden. Brukar ej finnas mätstock. Bra underlag. Kanske något hårt.

Tävlingsbanan

Stort och ljust ridhus. Gott om plats i svängar. Perfekt underlag.

Cafeteria, sekretariat, funktionärer

Cafeterian va super. Massor av mat att välja mellan- godis, frukt, dricka och många bord och stolar. Längs ena långsidan va det glasfönster så man såg ut på tävlingsbanan. Trevliga funktionärer och alldeles lagom många.

Mycket trevlig och fin ridklubb som man gärna återvänder till. Bästa framridning och bana tycker jag. MVG. en tävlingsplats jag aldrig kommer återvända till är Tågarp. Usch och fy fan. IG- får den.




 Framridningsbanan

God kväll :)

Nu ska jag snart sova, är rätt trött faktiskt. Och till er som lägger sig i med att "det är för tidigt att hoppa LB", snälla lägg av för fan. Jag gör som jag vill och det är absolut ite för högt, tidigt eller svårt för henne att ta sig runt en liten LB bana. Det säger sånna som hoppa 60-70 cm så lite avundsjuka md i spelet kanske? ha ha. Vilket fall som helst så kommer jag hoppa LB på varje hopptävling nu och när vi gjort en del nollor i LB kommer jag gå över och testa LB +5 och LA. Jag struntar i om jag går "fort" fram i klasserna jag gör som jag vill. Så nu vet ni det.

Inplanerade tävlingar

Hopptävling den 7/3 i Åstorp RF. LC & LB

Dressyrtävling den 15/3 på HFRK. LA:1

 

Nu ska jag strax stänga ner datan och sova. I morgon ska Peja ridas ut en längre runda. Godnatt!

P.S Kommer hända något superduper roligt inom de närmsta 2 veckorna. Säger inget mer förren det är klart och bestämt.


Begagnad hästutrustning

En stor HISS! Man kan ju spara in flera 1000 på att köpa begagnad utrsutning och sen är det ju så jäkla kul att kolla på annonserna, mycket roligare än att kolla på te.x Hööks. Ska köpa ny väst och hopplatta och hittade racesafe väst för bara 950:- och en hopplatta på Hööks kostar ca 800:-. Jag hittade en nästan ny för 100:- som jag mejlade direkt och frågade om den finns kvar. Kom in precis så hoppas verkligen :D Så dagens (eller årets) stora Hiss går till begagnad häst och ryttarutrsutning.

Hopptävling 24/3 -12

Det gick väldigt, väldigt dåligt i dag. Sämsta tävlingen nånsin tror jag. Tror faktiskt det är något som tar emot på henne för hon vägrar aldrig utan att det är nåt. Hon skulle (och har aldrig) vägrat bara för att jävlas utan för att hindret är superläskigt eller så har hon ont!

LC

Vi fick perfekt lång tid på oss att rida fram innan vi skulle in på framhoppningen. Precis innan vi red in på framhoppningen harva och trummla dom banan och hon va jätterädd för underlaget, knäppa hästakräk haha. Va väldigt reserverad på framhoppningen. Hon hade inte samma flyt utan det kändes som om det tog emot lite. På banan va sista hindret i grunden en grind byggd som en våg och redan när vi landade efter hindret innan kände jag hur hon tittade på det, fnös och tveka. Hon blev som tuggummi i galoppe och fastän jag drev, samakde och skänkla ganska kraftigt med sporrarna så vägrade hon.

 

LB

Dom låg långt före i tidsplaneringen så när jag skrittat 5 minuter och precis travat 3 varv skulle jag in på framhoppningen. Även här va hon tveksam på hindern amen hoppade mycket mycket bättre än till första klassen. Hon tycker det är mycket lättare med oxrar än räcke. På banan hoppade hon de 4 försat hinderna pefekt och va högt över. Det tredje hindretr var en fullt maxad oxer på både höjden och bredden. Hon gick som en klocka. På 5:e hindret bjöd hon som tusan, spetsade öronen och ville bara hoppa. Ett halvt galoppsprång innan avhoppet tvärvägrade ho. Bara så. Precis likadant på 6:e och 7:e hindret. Enkla räcken allihopa pch hon bara tvärvägrade. Hon har aldrig nånsin på 2 år vägrat bara så där. Hon va absolut inte rädd och hinderna va absolut inte för höga för henne.

 

Där va rekord många som vägrade. Nästan varje ekipage man hörde hade vägrat. Men jag vann på sätt och vis över mig sjäklv för jag hoppade LB utan att vara det minsta rädd, tyckte bara det va kul. Nu skiter vi i denna tävlingen och taggar inför nästa i Åstorp den 7/3 där vi även där ska hoppa LB och klara mitt kortsiktigamål med max en rivning. Men Lotta rev inte ett enda hinder så det va ju bra. Alltid något....

 


DISS....

 

....till dom här skydden. Dom är så sjukt fula och som om inte det vore nog har dom satt dit ett extremt fult knäppe också. Nä usch, diss från mig. Skulle aldrig sätta dessa på min häst. Dom här finn spå cheval ridsport och man får ge 899:- för framskydden och 649:- för bakskydden.


LYX vs BUDGET

 

                          LYX                                  vs               BUDGET

 

Lyx: Magplatta från cheval, 1059:-

Budget: Magplatta från Claridge House, 759:-

 

Jag fattar inte detta riktigt. Båda är anatomiskt utformade, samma karbinhake för martingalen, likadan färg (båda finns i brunt också) och magplatta. Varför är den från cheval så mycket dyrare än den från Hööks? Jag trodde det va samma men nåt annorlunda måste det ju vara. Det kan ju inte va ett "betala för märket" pris eftersom det inte syns nåt märke på den.

Vilken skulle ni valt? Har ni någon hoppgjord och i så fall vilket märke?


Nu kör vi snart

Nu är jag klar med allt och om 10 minuter ska jag ut och sätta på transportskydd och täcke och sen åker vi.


KLAR

Nu har jag pusslat ihop sadel och träns så allt är klart utom att packa in sadel, träns och ridstövlar i bilen. Ett par handskar sak jag nog också ha md mig ;) Nu kommer en "typikst Johanna" sak. När jag satte ihop tränset skulle jag ta in flärpen på nosgrimman i hylsan och den ville inte riktigt, och sen bara lossnad den så den kom igenom direkt och då hinner jag inte "stoppa" handen utan jag slår mig själv mitt mellan revbenen så jag tappar andan. DET lyckas bara jag med! Det gör fortfarande ont och sen sa jag det till mamma:

- Mamma jag blev salgen mellan revbenen så jag tappade andan.
- Vem slog dig?
-Jag själv

Ha ha. Fredags humor. Nu sak jag strax sova men måste ju bara läsa lite innan. Kan inte sova om jag inte läser innan, det räcker med en mening. Vi kör vid 9.00 skulle jag tro för LC för B-ponnier börjar vid 10 och då sak jag också gå banan och dettar en timme dit. Så jag får gå upp 8.00. SOVMORGON! Wiho :) Godnatt kära bloggläsare, vi hörs i morgon och då får ni höra hur det gick med min och Cassiopejas LB Debut! :)
Mitt mål i LB är att komma runt med max en rivning, alltså 4 fel. LB ska hon kunna klara av.
GODNATT


Novabettet

Kollar runt på cheval ridsports hemsida och ser då detta novabettet som är exakt likdanat som det jag har som jag köpt på Hööks. Skillnaden är att detta från cheval kostar 289:- och det på Hööks 349:-

Mina favorit ridbyxor....

.... är absolut o här klassiksa, stilrena från Hööks. Även om dom inte är de absolut snyggaste så är det världens bästa. Otroligt sköna att båda pyssla i stallet som att rida i och till ett super pris dessutom! Har flera stycken av dessa.


Nästan klar

Nu är jag nästan klar. Ska stryka lite på listan nu....

Rida ut en kort runda alt. ett kort dressyrpass

Smörja sadel och träns

Putsa ridstövlar och hjälm

Fylla på hönät

Byta schabrak - gör så fort sadlen torkat

Packa in i bilen - sadel, träns, ridstövlar kvar

Packa in vattendunk + spann + hästgodis - gör i morgon precis innan vi åker

Lägga fram mina kläder - ska göra så fort jag skrivit klart detta inlägget

Där va den listan, det som är kvar gör jag i morgon :) Pejan är också putsad. Brukar göra så att jag ryktar noga på eftermiddagen före och lägger på henne ett tunt sommartäcke på natten så att hon inte smutsar ner sig och sen ryktar jag bara av henne lite snabbt på morgonen. Vet ej när vi kommer hem eller om jag hinner blogga innan vi åker, så jag fixar lite tidsinställda nu i kväll till er. Annars blir det en myskväll med TV, katterna, gottis och POPCORN!!!! :D Vi hörs senare, nu ska jag lägga fram mina kläder.

 

P.S Någon som vet om man måste ha kavaj i LB hoppning även på lokal tävling eller det gäller bara från regional?

 



Fredag!

Halloj Bloggen! Nu är jag hemma och har duschat och allt sånt. När jag hade tagit schampoo i håret försvann vattnet. Stod där säkert 10 minuter och väntade på att det skulle komma tillbaka, under tiden fick jag nöja mig med en droppe per minut. Inte kul! Men som tur va kom det tillbaka efter ett litet tag men vågade inte ta balsam i fall det skulle försvinna igen. Nu ska jag ut i stallet och fixa inför tävlingen. Hade tråkigt i skolan så skrev en lista. Den bjuder jag på ha ha :)

ATT GÖRA
Rida ut en kort runda alt. ett kort dressyrpass

Smörja sadel och träns

Putsa ridstövlar och hjälm

Byta schabrak

Packa in

Lägga fram mina kläder

PACKLISTA

* Sadel - gjord, schabrak, stigläder

* Träns - 3 delat eggbett

* Ridstövlar

* Sporrar och spö

* Hjälm och väst

* Ryktkittet - nummerlapp, papper

* Vattenspann och vatten (hon dricker inte annat vatten än vårt)

* Senskydd, strykkappor, boots

OUTFIT

* Brun sadel

* Brunt träns

* Marinblått schabrak + marinblå huva

* Svarta senskydd, strykkapor och boots

* Marinblå hjälm

* Marinblå klubbjacka

* Vita ridbyxer

* Svarta ridstövlar

Så, där fick ni den! Nu sak jag ut i stallet. Hör si kväll och då ska jag stryka över allt jag gjort.


Go' kväll!

Lång dag i dag. Direkt efter skolan tog Jenny och jag bussen till stan och åkte till Hööks. Jenny köpte världens ursnyggaste schabrak och huva. Dör så läckert det är! Sen kom vi hem 17.15 och då böt jag om och gick ut och gjorde i ordning Peja. Sen red vi ut en liten lugn runda +´20 minuter. Va en underbar kväll och så rida fram på grusvägarna va såå underbert :) Nu ska vi äta och kolla på Lyxfällan. Sen i morgon är det fredag och kommer hem 13.00 och sen på lördag är det tävling. NAJS! :D
Detta settet köpte Jenny.


Onsdag kväll

Hej! Nu är jag hemma och har till och med hunnit äta, ha ha :) Så fort jag hade ridit klart så bara släppte jag ut henne i hagen och följde med och kollade på en häst. Den va väldigt ful, ha ha ;) Nu sak jag bara kolla TV, går ett bra programm klockan 20.00 och sen bara....vet inte. Vi hörs i morgon.

Dagens ridpass

Anna sms:ade och sa att hon inte kunde träna i dag då hon fyllde år och skulle i väg. Jag menar, visste hon inte det i söndags när vi va hos dom? Mycket fult gjort tycker jag. Red i alla fall till Lillgården för en hoppträning själv. Började sätta upp en paralleloxer på 80 cm, ett räcke på 70 cm och en matta på 80 cm. Hoppade dom några gånger och höjde sen oxern till 90 cm och räcket till 1 meter. Hon hoppade bra och jag kunde ändra galopplängden utan att hon blev flack och konstig :) Sen ställe jag räcket framför oxer så det va räcke på 1 meter, 1 galoppsprång och parallelloxer på 1 meter. Det fixade hon galant. Sen skrittade jag hem :) Det ändå va att hon kändes ganska seg, hon hade verkligen ingen dressyrdag!

HEJ

Nu är jag hemma. Ska bara byta om och fixa hästen inför träning. Vi hörs i kväll.

HEJ!

Nu är jag äntligen hemma. Kom inte hem förren 17.10 för jaqg hann ej ta bussen som gick 15.50 så fick ta den som gick 16.50 i stället. Det för att vi på idrotten ska i grupp om 6 stycken komma på ett rörelseprogram och det går uselt för oss så idrottsläraren skulle prata md oss efter lektionen. I min grupp är vi jag och 5 utlänningar. Fy fan, inte konstigt det blir bråk. Skönt också att Pejan ska ha ledigt, hade aldrig pallat gå ut och rida nu. Kallt e de också. Men i morgon kör vi igen, med hoppträning för Anna :)
Jag har alltid skydd på Peja när hon rids. Det har jag inte för att jag bara vill det eller fastän hon inte behöver det. Hon stryker sig på insidan va alla benen + är hon en expert på att trampa av sig skorna vid ridning. Därför har jag boots fram. senskydd fram för dem skyddar ju hela benet och så har hon strykkappor bak. Innan hade hon "mjuka" damasker bak men hon sparka sönder dom efter 10 gånger. Så därför har jag börjat med hårda strykkappor i stället. I går när jag red henne så lyckades hon ändå sparka sig själv (hur dum får man va ha ha) så det blev ett ganska ordentligt köttsår som blödde. Och det tog precis ovanför bakskyddet. Men hon är inte halt och rör sig som vanligt så jag kör på med ridningen som vanligt. Tur det :)

    

 

Vilka skydd använder ni?


STARTLISTA

LC

Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 26
(2) Junes Jewel van de ZonnehoeveHercules v d Zonnehoeve - Brimstone v Graaf JanshofPMA van Yzendoorn, HollandMarie-Louise Almqvist 4
(3) Munsboro GlenOkändImp IrlandJohanna Dyrberg 21
(4) Mr DellOkändImp HollandLinda Widesjö 49
(5) BellVeron´s Bo-Gi RP 134Anna & Inga-Greta ForslundKristina Nilsson 63
(6) Madges Lane PodgeSilver HeavenDenis HoganN. Edfeldt 22
(7) Min GardockaPaddock Camarque - DitoEva Andersson, TomelillaEva Andersson 28
(8) FrederikOkändImp DanmarkElin Werme 75
(9) Lady AtheeneokändImp DanmarkAmanda Persson 59
(10) Fleetwood MaccieOkändImp IrlandTea Olofsson 54
(12) SilvesterOkänd - OkändC.J. TeurlincxMats Nilsson 48
(13) EdisonMöllegaards Orion Surprise - Dolomito 464Lisette HollenderLisbeth Nordbeck 52
(14) Boolagh Cream SodaOkänd - OkändImp IrlandOlivia Hiljegren 30
(15) Mac MasterMr. Peo - Scherasmien DSAHAnnika KristlandHilda Kirkhoff 37
(16) E-TypePascal - PrimusBertil AnderssonEmelie Almqvist 5
(17) Cherry PieKällstorps Curry RNF-S - Kingsettle Tankah RPOlausson,Djerv Eva o StefanLovisa nätterqvist




LB

 
Startnr   Ryttare Häst Hästnr
(1) Mr DellOkändImp HollandLinda Widesjö 49
(2) Mac MasterMr. Peo - Scherasmien DSAHAnnika KristlandHilda Kirkhoff 37
(3) E-TypePascal - PrimusBertil AnderssonEmelie Almqvist 5
(4) Lady AtheeneokändImp DanmarkAmanda Persson 59
(7) CassiopejaOkänd - OkändOkändPia Forssell 26
(8) Fleetwood MaccieOkändImp IrlandTea Olofsson 54
(9) BellVeron´s Bo-Gi RP 134Anna & Inga-Greta ForslundKristina Nilsson 63
(10) Munsboro GlenOkändImp IrlandJohanna Dyrberg 21
(11) FrederikOkändImp DanmarkElin Werme 75
(12) Boolagh Cream SodaOkänd - OkändImp IrlandOlivia Hiljegren 30
(13) Madges Lane PodgeSilver HeavenDenis HoganN. Edfeldt

Hej bloggen :)

Dagens dressyrpass gick bra, har skrivit mer om det i ett enskillt inlägg. Lägger upp denna veckans veckoschema.

Tis: Ledigt alt. skritt för hand

Ons: Hoppträning a'la Anna

Tors: Uteritt

Fre: Kort uteritt, strechching eller skritt för hand

Lör: Tävling! LC och debuterar LB

Sön: Skrittrunda barbacka

Jag beklagar men kameran är fortfarande på lagning. Ni kan tyvärr tyvärr inte få nya bilder. Precis när det börja funka att ladda upp egna bilder la jag upp nya bilder nästan varje dag och precis då går kameran sönder. Grrr....jag får damp ibland!

Nu ska jag snart sova, Godnatt :)


Från 30 cm till 100 cm


Dagens ridpass

Först: JAG HAR FIXAT SADELN!!!!!! :D Hennes sadelläge är långt fram och det har vi inte lyckats fixa på 2 år. Kilpadden lyfter upp bakvalvet så den ligger mycket bättre och jag sitter bättre i den. Av en slump la jag gelpadd OCH kilpadd under sadlen och la den ca 3 cm bakom bogbladet och testade rida så. Och kan ni tänka er. Den rörde sig inte en milimeter och bakvalvet stöttades upp av kilpadden. Äntligen, äntligen ÄNTLIGEN är hennes jäkla sadelproblem löst :D Så hon behöver alltså schabrak, gelpadd, kilpadd, sadel. Det är inte bara på dressyrsadlen utan på allround/hopp sadlen också.
Dagens ridpass då. Kom till Lillgården för ett dressyrpass, va riktigt taggad på att testa sadlen med kilpadden. Banan proppfull av en sisådär 10 ekipage. F*N! Så det fick blev i minihallen en halvtimme. Ingen av oss pallar rida där inne längre och sen är det inte bra att rid apå volt hela hela tiden (den är som en stor volt). Men växlade mycket mellan överdrivet lång-låg form och dressyrform. Ställde henne utåt stor del av passet och växlade alltså mellanatt hon va ställd inåt och utåt. Gjorde många galoppfattningar för att stärka henne och mycket galopp-halt. Efter det red vi förvänd galopp i båda varven och även där växlade jag mellan att ställa utåt och inåt. Målet med dagens ridpass var alltså att hon skulle släppa i nacke och hals. Red henne även stundtals lite grann bakom hand (inte mer än ett halvt varv åt gången) för att strechtsa ut hals och rygg. Nöjd med dagens ridpass och målet uppfyllt!


Nu ut i stallet

Nu är jag hemma och sak bara slänga på mig ridkläderna, sen blir det ett dressyrpass med Lotta. Vi hörs mer i kväll!

Mina favoritträns


Mina favoritschabrak


Bildminnen

Min allra första dressyrtävling (jag var då 8 år)






Min första hopptävling (jag var då 9 år)




Mitt första hopp över 60 cm. Ha ha gissa om jag va stolt! (jag var då 8 år)







Godnatt

Nu har jag precis kollat på kontoret. Skitrolig serie tycker jag! Nu sak jag kolla på 2 1/2 men klockan 21.00 och sen lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Så detta är sista inlägget för i dag. Har fixat tidsinställda till i morgon så den står inte tom medans jag e i skolan. Fast denna kommande veckan har vi bara en tyskaläxa och ett nationellt prov i NO, ett praktiskt prov där vi ska laborera och alltså inte går att läsa ett dugg till. Det sak bli så kul att rida dressyr i morgon när det löst sig någotsånär med sadlen. Jag fick en mycket bättre sits när bakvalvet kom upp. Synd bara att hon har ett så dåligt sadelläge.... :( Men så e de. Ingen mer bloggning i dag = godnatt nu. Så Godnatt :)

 


Billigare vs Dyrare

De här hjälmarna är av samma märke, Lamicell, samma typ, samma produkt, det är ju samma hjälm! Men på Hööks kostar den 749:- och på Cheval ridsport 799:-

               
           Lamicell hjälmen från Hööks                                Lamicell hjälmen från Cheval ridsport

Hemma

Nu är jag äntligen hemma :) Har duschat och sånt. På tömkörningen i morse va hon sååå pigg så hon bara hoppa och studsa och skulle IVÄG! Hon älskar att bli körd så hopaps verkligen vi kan hitta några nya däck till vår rockard så vi kan börja köra henne igen. När vi kom hem från kalaset så testa jag rida med klipadden så jag första hade schabrak, sen kilpadd och sen dresyrsadlen. Med gelpadden kasar den fram mega mycket så den hindrar hennes bogrörelser, men med denna kilpadden så kasade den fram kanske en halv centimeter. ALLA, exakt ALLA sadlar jag har testat på henne kasar fram till exakt den punkten där dressyrsadeln låg i dag, alla. Hennes sadelläge måste vara där för det går verkligen inte på något sätt få en sadel att ligga längre bak än så. Men den här hjälpte i alla fall mycket bra. Och jag fick mycket bättre dressyrsits när bakvalvet kom upp 3 centimeter. Så väldigt glad över det köpet :) Nu ska jag äta och fixa lite inför skolan i morgon. I morgon ska Peja få sig ett dressyrpass (fast det har regnat nu så banan kanske är skit, i så fall rider vi ut) och på Tisdag sak hon ha ledigt.



Bad update

Men så e det i bland. Nu sak vi sticka till Lillgården för kalaos :) Vi har även precis nästan kommit hem från Hööks där vi öpte presentkort till Anna och sen köpte jag en kilpadd för vi ska testa om den kan lyfta upp bakvalvet så den inte kasar fram. Dom på Hööks sa att det absolut kunde vara värt att testa så det sak jag göra. I förmiddags tökkörde´jag Lotta, berättar mer om det sen då vi måste i väg nu. Hej så länge!


Godnatt

Nu ska jag hoppla i säng, vi hörs mer i morgon. Godnatt! :)

Outfits

Något jag tycker mycket om och tycker är roligt är outfits. Både kolla på andras och att fixa ihop en själv! Superroligt tycker jag och mycket roligare att rida om man har matchande. Men något som är fult är när allt, precis allt är i samma färg. Det blir alledels för mycket. Mycket snyggare att matcha i till exempel 2 olika färger. T.ex marint schabrak med röd kant, då kan man ah röda lindor, blåra ridbyxor och röd tröja.
Ta bara dom här två olika oranga outfitsen. MYCKET snyggare med brun orange OCH brun är BARA orange. Då har jag hellre helt omatchat än ochha det så.

 

 


HISS

 

HISS till MIA's lindor. Dom finns i så många fina underbara och färgglada färger!

Kostar 189:-för 2 lindor.


Lördag kväll

I dag har det varit stallet, stallet, stallet hela dagen. Nu i kväll så innan jag tog in alla hästarna så tog jag en i taget, band upp i gången, tog av täcket, ryktade och sen släppte in i boxen. Så gjorde jag med alla. Nu i kväll blir det bara att hålla TV och data sällskap. Jenny och mamma kommer ju inte hem fören sent. Har fått tips om att sadlen glider fram att man sak testa en förgjord.

"Gjord med stoppers som spänns runt hästens mage för att förhindra att sadeln glider fram. Kan användas istället för svanskappa."

Så det blir nog att testa en sån. Fast vet ej om man får ha den på dressyrtävling....

I morgon ska Pejan få ridas ut igen, blev ju bara en kort runda i dag. Och måste rida på förmiddagen för på eftermiddagen vid 14.30 sak vi till min kusin Anna som fyller år (det är hon jag ska träna för på onsdag).
Och sen börjar skolan igen....

När dom kommer hem kommer jag fråga ut dom om ALLT om Rainbow, hoppas att Jenny vill ha honom. Jag kan mycket väl tänka mig dom 2 tillsammans :) Love love love love <3 Ha ha. Hejsvejs på er!



HEJ

Nu har jag mockat till Borah så stallet är klart och så red jag och Lotta ut en runda på 40 minuter. Jag träna dressyr ute på grusvägarna och tränade då mest halt-galopp galopp-halt och ökad trav. Dom får sån himla bra framåtbjudning på banan sen när man ahr tränat ökad trav ute i naturen :) testade även olika varianter på dressyrsadlen för denhar börjat kasa fram. Det hjälpte inte ensa tt lägga gelpadd under. Antagligen har stoppningen i bossorna vid bakvalvet tunnats ut rejält så den hamnar i bakvikt och kasar fram. Ska ta den till en sadelmakare och få den omstoppad så ska nog det problemet vara löst. Jenny och mamma missade precis båten tillbaka till Sverige med 5 minuter så nu får dom vänta tills nästa går vid 18.30. Dom är inte hemma förren 22.00! Men hästen va bra i alla fall :) (den heter Rainbow, ha ha)

LYX vs BUDGET

          

                 LYX                                       vs                      BUDGET

 

Här fattar jag inte heller att det kan skilja så mycket i pris. Visst att lyxen är Catago men dom ser ju för fan likadana ut? Man betalar bara för märket på lyxen. Budgetskydden ser ut att hålla mycket bättre med kraftigare förstärkt insida, så dom skulle jag valt. Speciellt när man ahr en häst som heter Lotta....

 

LYX: Catago dressyrskydd, 899:-

BUDGET: Equi-Guard dressyrskydd, 259:-


2 bra sidor om sadelinpassning

http://www.ridin.se/doc/allt_om_sadlar.pdf

http://www.stalltangby.se/Sadelinpassning.pdf

Konstigaste av alla hästnamn

Kolla på startlistan för FEI lagtävlan i dressyr på B-ponny och såg detta namnet. Va fann!!!!???

  Henfynyw Tywysog RWC 3

Skämtar dom med en eller? Ha ha.

Stallet näästan klart

Hej hopp! Hela förmiddagen har jag varit ute. Släppte ut hästarna, mockade till Lotta, Lukas och Nemo. Borah får jag ta sen. Dom fick på sig sina ofodrade regntäcken i dag efersom det är mulet och regnigt. Sen borstade jag av alla vintertäcken, vek ihop dom och la upp dom på loftet. Vintertäckes säsongen är förbi! Sen lunchade jag och nu är jag inne för att själv äta. Sen när jag har ätit ska jag rida en runda med Lotten :)

Godmorgon

Hej! Tog en liten sovmorgon i dag till 9 och nu ska jag ut och släppa ut hästarna. Har ingen lust att rida just nu. Dimmigt och rätt kallt, och sen har jag inte vaknat riktigt än ;) Så nu på förmiddagen blir det bara slappande. Nu är Jenny och mamma snart framme i Danmark för att kolla på hästen. Dom körde 8.00 och är hemma 20.30 ungefär. Så jag blir förste stallskötare i dag. När jag kom ner möttes jag av 3 sömninga katter som satt uppradade framför kylen och väntade på sin frukost. Dom har fri tillgång på torrfoder men dom fullkomligt älskar burkmaten. Nu får jag gå, vi hörs mer senare!

Sängdags

Nu ska jag sova så nu blir det inga fler inlägg i dag. Men i morgon har jag en slappedag med bara hästar, ridning och mockning så uppdateringen e på topp i morgon. Nu: sängen







Supergott

FRUKTSALLAD MED VANILJYOUGHURT 2 pers

1 äpple

1 päron

2 annanasringar

1 kiwi

1/2 banan

1/2 apelsin

Vindruvor

Melon

Skiva all frukt och lägg i en skål. Blanda och häll på Valio vaniljyoghurt. Dööör så gått det är!

 


LYX vs BUDGET

  

                 BUDGET                                                        LYX

Solklart val eller? Hur f*n kan Lyxen vara så mycket dyrare? Jag tycker dom är exakt likadana förutom pannabandet, som är mycket mycket finare, och att budgeten är rundsydd, vilket är mycket mycket snyggare. Jag tvekar inte en sekund när jag säger "jag skulle tagit budgeten".

BUDGET: Gold Medal från Hööks, 759:-

LYXEN: Cheval ridsport, 2599:-

BILDER!


BILDER


Vilka hästvårds produkter använder jag?

Flugmedel Renons, 149:-

Bra produkt, väl värd priset. Hjälper bra mot flugor och knott.

 



B-vitamin Shy feeder, 139:-

Hjälper super bra vid pälsfällning och sättning, i alla fall på Peja. Hon blir en helt annan häst och går från sur, grinig och trött till en pigg och alert häst.



Eclipse Liniment Blue, 59:-

Perfekt efter hård träning eller inför tävling. Kan även kombineras med linda.



Jodopax, 199:-

Tar bort all smuts och bakterier i ett sår och förhindrar infektion.



Hovfett Windsor, 89:-

Jättebra torra sommrar för att fukta hoven så den inte torkar och spricker.



Hovolja Ekol, 55:-

Hovarna blir skinande rena och det fastnar inget smuts på dom när oljan torkat in. Kan tas på kvällen innan och på morgonen är dom mer glänsande än någonsin.



Läderolja Ekol. Ofärgad. 49:-

Lädret blir supermjukt och håller länge. Lädret skiner OCH blir mjukt av detta.



Lädertvål Ekol, 35:.-

Lädret blir mycket rent.


Det är detta vi använder oss av för hästvårds produkter. Allt är super och skulle aldrig byta nåt mot ett annat.

Vad använder ni er av?


Fredag kväll

I dag blir det TV-kväll! Mamma och Jenny är och handlar nu och dom köper MAX hamburgare med sig hem. Nu har vår skrotbil byt ägare och sak åka till afrika. Trevligt tycker den haha :) Nä men vi har sålt vår gammla bil som bara stått och dom som köpte den köper in bilar som dom sen säljer till afrika. I morgon ska jag rida ut en runda barbacka med Lotta, vill rida på en väg vi inte brukar rida på....får se vilken runda det blir helt enkelt! Jag tog ett kort efter ridpasset i dag på mobilen, men det går såklart inte att ladda upp till bloggen. Jag blir galen! Vad skönt det måste vatt förr i tiden då allt detta tekniska inte fanns. Fast å andra sidan hade jag aldirg klarat mig utan det. I morgon ska Jenny och mamma åka till Danmark och kolla på en D-ponny till Jenny Penny. Dom är borta precis hela dagen så pallar inte följa med. Lat som jag e. Nä nu ska jag fortsätta hålla TV:n sällskap. Tjing pling på er :)


Dagens ridpass

Skrittade till Lillgården och sen började jag rida henne i trav och galopp och växlade mellan lång-låg och kort-hög form. Gjorde skänkelvikningar, förvänd galopp, galopp-halt och halt-galopp. Sen byggde jag fram en kombination med ett galoppsprång i mellan. Det första hindret va 70 cm och det andra 80 cm. Båda räcken. Sen höjde jag så första va 90 och det andra 1 meter. Hon hoppade galant, verkligen. Sen höjde jag det enda till 1 meter och det andra till 1.05 cm och bredda så hon tog 2 galoppsprång i mellan. Hon va verkligen super och kändes som värsta höjdhopparen. Jätteroligt när man får den känslan! :) Sen tällde jag ett som jag gjorde i går, på diagonalen och red på det på långsidan först, tvär sväng och hoppade det andra hindret på 1 meter diagonalt. Jag provade även att svänga i luften så hon landade paralellt längst med hindret och det funkade också. Efter det travade jag av henne länge länge i en mycket låg form så mulen va nästan i marken. Jag tror hon tyckte det va skönt för hon frustade hela tiden. Mycket nöjd med dagens ridpass!


Fredag och helg

Nu har jag varit hemma i knappt en timme och ska bara öta lite. Sen har jag planerat hoppning i dag och då ha samma övningar som i går fast på höjden 90-1 meter :) Peja hoppar faktiskt bäst i snäva omhoppningssvängar för då anstränger hon sig mycket mer föratt räcka över, rättar till galoppsprången och taxerar mycket bättre.

Fick en urgullig kommentar: Btw så har du nog en av Sveriges BÄSTA bloggar!! Alltid nya inlägg när man kommer hit och verkligen intressanta och roliga!! :)

Sjukt underbara människor det finns :) Sen jag böt till blogg.se har jag fått stor ökning av besökare på bara några dagar. Och det går inte upp och ner så mycket utan nu har jag jämnt. Tack till alla som besöker mitt liv :)

Ni får utförlig beskrivning av Dagens ridpass senare i kväll. Önskar jag kunde fixa bilder.... :(


5 saker ni (kanske) inte visste om mig....

* Jag älskar knäckebröd med massor av vitlökspulver. Kan äta 5 stycken i rad.

* Jag har varit sjukt hopprädd ändå sen jag började rida och tyckte jag va supermodig när jag kom runt en 60 bana minns jag.

* Jag gillar att gå i skolan men oftast inte att plugga (men ibland får jag ryck)

* Jag måste göra vissa saker i en speciell ordning och alltid på samma sätt t.ex sadla, sätta på skydd, tränsa, ta på mig hjälmen.

* På min tredje tävling nånsin kom jag på första och andra plats.

 


Rabatt igen


GODNATT

Hej bloggen :) Nu ska jag hoppa i säng oc läsa lite innan sovdags. I morgon är där inga lektioner på Lillgården så jag tänkte hoppa lite högre, 90-1 m, men inte hel bana. Bar träna kombinationer och omhoppningssvängar så ska jag hoppa bana på träningen på onsdag. Vi hörs mer i morgon. Har fixat tidsinställt medans jag är i skolan så här ekar inte tomt! Godnatt :)

Hello dear readers :)

I kväll väntar inget plugg :D Har suttit 2 timmar varje kväll denna veckan så har hunnit göra klart allt :) Så himla skönt. I dag är det torsdag alltså kommer ett superprogram i kväll klockan 20.00: Lyxfällan. Så fort jag kom hem gick jag ut och tog in Peja och red sen mockade jag. Bestämde även med Anna att på onsdag 16.15 ska vi hoppträna. Hon kunde inte denna veckan så som tur är är inte tävlingen denna veckan. Ska hoppa henne i helgen också, högre då såklart :)


Dagens ridpass

I dag red jag ett dressyr/markarbetes pass på Lillgården. Banan va excellent! Började med att skritta henne i en ganska hög form 2 varv och sen började jag med traven, lite lägre form där. Skänkelvikn ing diagonalt åt båda hållen några gånger, halter, ökning och minskning och öppnor/slutor. Hon va rätt seg och ovillig i dag så jag grabbade ett spö och då blev det fart på henne minsann! Sen började jag med galoppen, gjorde inget svårt i dag bara galoppöppna och galopp i serpentiner alltså även fövänd galopp. Galoppen kändes riktigt bra :) Sen byggde jag fram 2 sockerbitshinder (60 cm) och ställde dom med ett galoppsprång i mellan. Hon va super fin, gick i samma tempo hela tiden, både före och efter hinderna och lyssnade på mig. Sen efter 4 gånger på dom (2 i varje varv) så ställde jag ett nästan bredvid det andra fast diagonalt och det ena stod kvar. Så hoppade jag det på långsidan, vände i luften och hoppade det diagonala snett. Sen andra hållet fast då va det mer en båge så vi vände i luften så hon landade som om vi kommit på det diagonalt och sen det andra också diagonalt. Hon va riktigt duktig faktiskt! :)


Vill ha!

 

OMG! Det snyggaste tränset jag nånsin sett! Detta är etta å min "vill ha-lista" just nu. Har alltid gillat detta men då red jag bara dressyr och nu är det ju hoppning jag vill göra :)


Drömoutfit


Vilken matchar bäst?

Vilken av dessa schabrak passar bäst till en cremefärgad huva med vinröd passopal? Ni som följt mig på dressyrstar har vjag visat den för på bild men har den bilden på min laptop som är sönder. Så vilken?¨

Den sista är vändbar så 2 schabrak i ett! :) Vilket passar bäst?

P.S Just nu är det 20 % rabatt på alla schabraken på Hööks :)


Hej alla!

Nu ska jag snart hoppa i säng och läsa lite innan jag somnar. Vi red så klart ut i dag i det fina vädret, en ganska lång runda. Vi red till byns lilla affär och köpte glass och kontantkort till mobilen. Lotta va pigg, men inte lika pigg som hon brukar. Tråkigt -.- Annars gick det bra förutom där är en sträcka som vi kör tagen på så ska man galoppera framför den andra, ställa sig på tvären och ta den. Så då bet Lukas Lotta eller nånting så hon körde upp huvudet och knocka mig så jag började blöda i munnen. Fast bara lite :) I morgon blir det nog också rida ut, haha ska bli lika fint väder i morgon. Ska se om jag kan få i hop en hoppträning med Anna i helgen. Har inte hoppat kombinationer detta året så kanske bra och göra det? Nu ska jag sova, Godnatt readers.
Tyvärr kan ni ej få några bilder då kameran är sönder. Bad!

Jag och Nemo som 2 åring. (han är 5 nu)

God eftermiddag

Nu har jag varit hemma ett tag. Slutade drygt en timme tidigare pga nationella proven. Det är strålande fint väder med vindstilla, sol och 10 grader varmt. När jag kom hem stod hästarna och solade sig i hagen, kaninerna låg platt på magen i gräset och solade och alla 6 katterna jagade insekter och låg och solade sig i trädgården. Wonderful! Man e ju riktigt dum om man inte rider ut i dag så snart ska jag slänga på mig ridbyxorna och ut till pållarna :) Vi hörs sen i kväll igen :)


Nytt regntäcke

Nu när jag gick in på Hööks hemsida så såg jag ett nytt regntäcke som jag inte sett innan och det finns inte med i katalogen heller. Tycker det va sådär i utseendet men extremt billigt. Perfekt som extra täcke ju!
Kostar 349:- på Hööks.

Nu ska jag sova

GODNATT ALLA OCH SLUT PÅ FÖRSTA DAGEN PÅ BLOGG.SE


God kväll :)

Nu har jag precis ätit och medans maten stod på spisen så hann jag göra en kladdkaka, en citron sockerkaka och en vaniljsockerkaka :) Dom får vi ha i kväll då det går många bra programm på tisdagar. Bland annat House. Nu ska jag repetera lite till NP provet i morgon, kan redan allt så bara en snabb repetition. Vi hörs i morgon men med mycket sämre uppdatering i dag eftersom jag sak till skolan. Ska inviga min nya skinnjacka i morgon :)

Random lista

Vilken hårfärg har du: Blond

Vilken hårfärg vill du ha: Rödbrunett

Hur lång är du: 171 cm

Hur mycket väger du: 58 kg

Skostorlek: 41-42 (svårt att hitta ridstövlar till mig)

Hur länge har du ridit: Hela mitt liv i princip. Red inte när jag va mini, då åkte man häst :)

Din framtidsdröm: Utbilda mig till djursjukvårdare, ha egen gård med ca 30-40 boxplatser, inackoderingar,
privatlektioner. ELLER veterinär.

Favoritgodis: Chips och segt. Skumm.

Favoritdricka: vatten och tropisk juice

Dressyrsadel/Hoppsadel: Dressyrsadel

Håret uppsatt/utsläppt: Uppsatt

Ridbyxor/Jeans: Ridbyxor (använder aldrig jeans)

Ridskor/Ristövlar: Ridstövlar

Helskodda ribyxor/knäskodda: Båda

Skydd/Lindor: Skydd till hoppning lindor till dressyr





Min dag

I dag är jag hemma för att jag är sjuk. Passa bra att det va just i dag eftersom Lotta har vilodag varje tisdag och vi går till 16.00 -.- Så en slappdag med TV, datan och katterna som sällskap. I morgon har vi Nationella proven i NO och vi fick kemi. Bättre än fysik i alla fall ;) Så nu ska jag plugga lite till det har massor i skolan denna veckan:

Tis: Välja ut låt till musiken

Ons: Nationellt prov i NO, kemi

Tors: Hemkunskapprov i Ekonomi, 20 tyska glosor, Labbrapport NO

Fre: Engelska recension på film.

 

Sen har jag Lotta också. Näsat lördag är det ju premiär för LB så hon kan ju inte stå en vecka och sen ska hon hoppa LB. Inte schyst.... Så bloggningen kommer i tredje hand men gör så gott jag kan. Nu när jag är hemma passar jag på att tidsinställa till i morgon :)

Kan säga att jag redan är typ 10000000 gånger nöjdare med blogg.se än bloggplatsen.se. Såå himla lättare att blogga och bilderna blir 1000 gånger bättre.


HÖÖKS

Hööks har bara blivit bättre och bättre och nu den nya vårkollektionen 2012 är guda bra! Jag älskar färgglad utrustning (utom sadel och träns) och det har dom verkligen lyckats med i år. HISS till er, hööks :)

HISS

 

HISS till Hööks nya schabrak och lindor i färger. Blev förälskad i dessa från första stund. Älskar färgglada schabrak och lindor :) Ska klart köpa till Lotta men lan inte bstämma mig för om det sak va gult eller grönt eller orange? Blått har jag redan. Vilket tycker ni på en brun häst?


HEJ!



Hej och välkommen till min nya blogg. I vanliga fall bloggar jag på www.dressyrstar.bloggplatsen.se men där va så störande med bilderns oms blev som som mushål när jag skulle lägga upp dom. Vissa bilder syntes inte heller så nu går jag över till blogg.se för att se om bilderna här blir bättre. sen så passar inte namnet mig heller då jag gått över till hoppning och ska starta vår första LB den 24/3. Här på bloggen lovar jag hög uppdatering och nya färska bilder, men just nu är kameran sönder. Vill ni veta mer om mig kan ni läsa det på min andra blogg eller bara kommentera. Men jag har en D-ponny som heter Cassiopeja men mitt smeknamn på henne är Lotta. Henne köpte jag grön och ahr utbildat själv upp till LB hoppning och vi tävlar LA:1 dressyr. Hemma gör vi mycket svårare övningar som galopp-halt, halt-galopp, galoppskänkelvikning, galoppombyten, galoppsluta och öppna. Hoppas ni blir nöjda och jag hoppas jag kommer bli nöjd med blogg.se! Väl möt.
Bilden ovan är jag och Lotta.

Välkommen till min nya blogg!